Loading...
Putaran MasaSpecial Day

Yayang Birthday

Peneman mom kat rumah. walaupun berlainan bapa, tapi Yayang nilah yang paling rapat dengan kami. Kami panggil yayang, yelah bongsu sekali memang manjalah kan…kalau dengan anak buah, dialah ketuanya.  Tak pernah tiup lilin untuk sambut birthday. so, satu malam tu, mom belanja mekdi, kami tiga beradik buat surprise belikan kek birthday walhal birthdaynya dua hari lagi.

birthday boy

Keluarga belah mom, Aqeel satu-satunya cucu lelaki dan anak buah yayang yang lelaki. Bila balik kampung, Yayang ada teman untuk main malah mandi pun nak sekali. Maklumlah, Yayang ni penakut orangnya…hehehe…yang selalu jadi mangsa Yayang si Aqeel lah. Ke mana-mana Aqeel kena temankan Ayahsunya.

birthday boy2

Mom belanja makan mekdi Kok Lanas. Malam tu pun masih lagi malam beraya. Penuh mekdi dengan manusia. order pun dua tiga kali ambil baru faham. pekerja mekdi nampak stress bila berulang-ulang cakap untuk order. Itupun ada yang terbabas tak cukup order.

birthday boy5

Ayra memanjang tidur saja. orang keliling bising, dia lena tidur. senang mama dia nak makan.

birthday boy6

Motif buat muka cembung kasi nampak gemuk. semua tegur aku kurus sangat. kurus kering macam orang sakit pun iye. Siapa yang tak nak kurus, tapi taknaklah kurus kering macam tak cukup zat. itu kurus berpenyakit pula…Nauzubillahiminalzalik..minta dijauhkan segala penyakit.

mekdi kok lanas

Yayang ni baru berumur 12 tahun. Malu-malu kucing suruh tiup llilin tak nak. suruh pakai topi birthday pun tak nak. ni nak suruh potong kek pun kena paksa.

birthday ayahsu

Tahun ni yayang UPSR. Harap Yayang berjaya dalam peperiksaannya nanti. Buktikan kepada mama tau.

 

About emarieys

Ema has written 1169 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, product review.

12 comments
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE