Wan Izhar Abu Bakar, Jurugambar Photoshoot Raya KBBA9 Kacak Orangnya

Assalamualaikum.

Photoshoot Raya KBBA9 2017 Meriah

Alhamdulillah, selesai dengan jayanya Photoshoot Raya KBBA9 tahun ini. Meriah sakan. Dah macam sambut hari raya. Terima kasih kepada Bro Ben Ashaari selaku founder Kelab Blogger Ben Ashaari sendiri yang telah berjaya berkolaborasi dengan jurugambar professional Wan Izhar Abu Bakar. Teruja dan tak sabar nak tengok hasil bidikan Wan Izhar nanti. That day, I perasan jadi model tau. Yealah, jurugambar pro tu yang ambil. Orangnya pun kacak dan sweet sweet gula gitu.

 

 

Muzium Warisan Melayu, UPM Lokasi Photoshoot

Ikut dalam perancangan, perlu ada di lokasi seawal jam 7.00 pagi. Jam 8.00 pagi dah perlu mula shoot. Memandangkan cuaca pada hari itu baru lepas hujan, photoshoot drop ke jam 11.00 pagi. Tabik pada jurugambar Wan Izhar yang tiba seperti dijanjikan dan sabar menunggu blogger-blogger yang tengah bersiap. Lokasi photoshoot di Muzium Warisan Melayu, UPM ini sangat menarik dan sesuai untuk shoot ala-ala kampung dengan design rumah-rumah kampung. Suasana memang seakan-akan berada di kampung. Tetiba tak sabar nak raya. eh.

 

Model-Model Dari Anak Buah Ben Ashaari

Siapa sangka dari blogger menjadi model pula kan. Ramai anak buah Ben Ashaari yang berbakat jadi model ni. Bila  semua blogger dah siap make-up, satu perkara yang ramai tertanya-tanya adalah untuk mengenal blogger. Ini siapa? Itu siapa? Hahaha, ramai orang tak kenal dan tak cam. Lain terus muka, selepas di make over oleh MUA masing-masing. Yang mana blogger berkaca mata pun dah tak kenal langsung. Semua hilang mana cermin matanya.

Kredit pada Cik Ein. Eh, betul ke ejaan ni. Aktiviti menunggu blogger lain tengah bersiap. Yang MamaEma kenal dan ingat kat dalam gambar ni di depan Cik Ein, Ayu Jean, Kechik, Mas dan Nad. Yang sebelah kanan MamaEma dan pegang anak MamaEma tak perasan. Maaf sangat-sangat. Nak tanya nama pun dah lupa hari tu.

Tidak Mudah Kerja Seorang Jurugambar

Bukan mudah tugas seorang jurugambar. Nak dapatkan shoot yang terbaik, tahap kesabaran tinggi perlu ada. Walaupun mudah untuk petik pada kamera, tapi bukan mudah untuk setting kamera dan bermain dengan cuaca yang sentiasa berubah. Nak arahkan blogger posing pun satu hal juga. Segan, tak reti, kaku semuanya ada bila dah berdepan dengan seorang jurugambar yang professional ini. Malu-malu kucing lah kami ni. Malu tapi mahu gituu..

 

 

 

 

Tak sabar sangat tengok hasil shooting photoshoot raya ni. Meletup kebaboom lah semuanya. Eh, pasal siapakah yang sponsor MUA MamaEma hari tu, nanti MamaEma share yer. Kita story photographer kacak ni dulu. Tak rugi ambil khidmat beliau, dia pandai ambil hati untuk kita nampak cantik walaupun kita sedar kita ni taklah cantik sangat pun. Cuma kita perasan cantik jer..Eh.

 

ODS Studio ( Photography & Design Studio )

Wan Izhar Abu Bakar ( Creative Director )

Alamat : E-2-2A Block E , Jalan PJU 1A/20G , Dataran Ara Damansara , Ara Damansara , 47301 Petaling Jaya

Phone : 03-78317660

Email : the.oneizhar@gmail.com

Website : https://odsstudio.com

Facebook : Wan Izhar Abu Bakar

Instagram : @wanizhar

 

 

 

 

About emarieys

Ema has written 1074 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, product review.

16 thoughts on “Wan Izhar Abu Bakar, Jurugambar Photoshoot Raya KBBA9 Kacak Orangnya”

  1. Pingback: Emarieys

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge