Luar Sihat Dalam Sakit

Ini ubat spray hidung Aqeel. Mulai sekarang, setiap hari waktu pagi selepas bangun dan malam sebelum tidur kena spray ke dalam dua-dua lubang hidung aqeel. Ubat ini tak ada di hospital dan hanya di jual di farmasi luar. Mungkin sebab harganya mahal.

Ubat Tonsil

Selain ubat spray hidung, satu ubat pil juga perlu dimakan sekali sehari. Ubat kecil macam skru pendek tapi perlu dibelah dua kerana kandungan dalam ubat sangat tinggi dan tak sesuai dengan umur sebaya Aqeel.

Alhamdulillah, Aqeel sangat mudah untuk makan ubat dan spray ubat dalam hidung. Kadang-kadang dia yang mengingatkan kita untuk bagi ubat spray hidung dan makan. Walaupun diberi ubat, Aqeel perlu jalani pembedahan juga bulan puasa nanti.

 

 

About emarieys

Ema has written 1179 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, product review.

About Author

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, product review.

(19) Comments

  1. Aqeel sakit apa ema…..kesiannya kena bedah nanti…
    Semoga Aqeel ceria2 selalu…
    BUNDA recently posted…Semuanya Soal Hati..My Profile

  2. Spray hidung utk ape tuh kak ema..utk sinus ker?.

  3. Oh, saya pernah guna ubat ni. Lama jugak guna sbb alergi debu-debu masa zaman duk asrama dulu. Dekat setahun jugak la saya guna, rasa pedih jugak hidung memula guna tu. Semoga anak cepat sembuh ya.
    Siti recently posted…Owl Cafe, Osaka. Main Burung Hantu Yang JinakMy Profile

  4. Tak pernah tgk pula buat spray tu.. utk selsema ke?
    saya masa kecil guna vicks jeee 😀
    Hairul Hissam recently posted…Betul Ke Peniaga Goreng Pisang Guna Plastik Utk Tahan Lama Rangup? Nak Bagi Resepi Sekali Nie.My Profile

  5. Aqeel sakit apa sis? semoga semuanya berjalan lancar dan aqeel cepat sembuh.
    puteri kasih recently posted…Drama Kifarah Seri MukaMy Profile

  6. zara says:

    Bagus ye sis anak saya yang belum 2 tahun ni pon kalau selsema doc bagi ubat sembur hidung yg gambar ikan tu
    zara recently posted…Tips Legakan Pelvic Pain Atau Kesakitan Pelvis Semasa HamilMy Profile

  7. Ubat spray utk apa kak ema??aqeel skit ape??

  8. Kenapa dengan aqeel? Kesian bila tengok budak-budak sakit ni.. Tak sanggup.. Huhu
    Moms Avenue recently posted…Vitamin vs Jamu: Mana Paling Sesuai Untuk BerpantangMy Profile

  9. Salam hujung minggu Ema..Nway Spray ni untuk sinus ke ?
    Raudzah recently posted…Apabila Azan Berkumandang Di Vatican CityMy Profile

  10. yg ini untuk sinus kan ema? moga aqeel baik2 sahaja hendaknya, macam husband aju pun adalah masalah ni, dah operate pun masih ada lagi cuma berkurang dari sebelumnya
    ajumohit recently posted…Genap 10 Tahun Menyulam CintaMy Profile

  11. take care yea
    moga aqeel sihat selalu

  12. Kesianlah pulak bila kan kena jalani operation tu Ema.
    Ngeri kakak membayangkan sebab Aqeel masih kecik lagi..
    Kakzakie Purvit recently posted…Bila mama/papa makan berduaMy Profile

  13. eh nape kena bedah?
    semoga yang baik2 aje utk aqeel!
    ellynadyra recently posted…Family Day Sigma Setia: Grand Lexis, PD – Part 4My Profile

  14. sesekali nak rasa berdua aje
    anto anak balik kampung atau mana2
    utk dptkan privacy barang sehari 2
    pastu lom sehari dah rindu2an
    haishhhhhhhhhhhh
    tapi derang letak mana2 pun tetap seronok
    tensen tau!
    ellynadyra recently posted…Family Day Sigma Setia: Grand Lexis, PD – Part 4My Profile

  15. Eh, si Aqeel sakit apa pulak Ema? Nak kena operate untuk apa pulak? Cer cerita sikit, tak jelas mengapa Aqeel kena ambil ubat spray hidung ni…
    Mummydearie recently posted…Kisah hari cuti dan jiran sebelah ah kak …My Profile

  16. Ohh ada gak ubat spray jidung ni ekk..ingtkan yang sedut tu aje..hehe
    Hafizul recently posted…Tip Murah Rezeki – Belanja IsteriMy Profile

  17. Moga Aqeel cepat sembuh..

    tak penah tengok plak ubat spray tu..
    Myra Jay recently posted…Suplement menambah tenaga di bulan Puasan (Ramadhan)My Profile

  18. harap2 aqil dah sihat sepenuhnya..
    suriaamanda recently posted…KLIHF @ PWTC Part 4My Profile

  19. Farina Al-Khareid says:

    Kami mendoakan yg terbaik tuk Aqeel..
    Kak Ema usahalah,, in shaa Allah,, Aqeel akan sembuh dan jdi anak yg soleh..
    kami ada di belakang kak ema….
    Farina Al-Khareid recently posted…How to Take SupplementsMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE