Ubat spray hidung Aqeel. Mulai sekarang, setiap hari waktu pagi selepas bangun dan malam sebelum tidur kena spray ke dalam dua-dua lubang hidung aqeel. Ubat ini tak ada di hospital dan hanya di jual di farmasi luar. Mungkin sebab harganya mahal.

Ubat Tonsil

Selain ubat spray hidung, satu lagi jenis ubat bebrbentuk pil juga perlu dimakan sekali sehari. Kecil macam skru pendek tapi perlu dibelah dua kerana kandungan dalam ubat sangat tinggi dan tak sesuai dengan umur sebaya Aqeel.

Alhamdulillah, Aqeel sangat mudah untuk makan ubat tonsil dan spray ubat dalam hidung. Kadang-kadang dia yang mengingatkan kita untuk bagi spray dalam hidung dan ubat makan. Walaupun diberi ubat, Aqeel perlu jalani pembedahan juga bulan puasa nanti.

About emarieys

Ema has written 1335 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, and review.

18 Replies to “Luar Sihat Dalam Sakit”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *