• Acara Sukaneka Kanak-Kanak Dan Dewasa Hari Keluarga

    Mek Ayra ni boleh ke nak main acara sukaneka kanak-kanak. Entah faham ke tidak cara permainannya. Bila ramai dah sampai, acara sukaneka pun dah boleh mula. Budak-budak memang excited sangat untuk masuk pertandingan. Maklumlah nak dapat hadiah. Acara Sukaneka Acara kanak-kanak dibahagi ikut keluarga dan diasingkan mengikut kumpulan warna. Ada merah, hijau, biru dan kuning. Ayra tak join pun acara sukaneka tu. Tak sesuai dengan umur dia lagi.. lagipun tak pandai untuk bermain. Ayra punya permainan hanya bermain pasir sendirian. Hehehe..eh, kesian dia. Kusut masai habis rambut selepas mandi kolam. Lainlah si kakak dan abang. Memang bersungguh sangatlah bab masuk acara. Lebih-lebih lagi si kakak tu..kalau boleh semua acara dia…

  • Seiring Sejalan

    taip dengan selaju mungkin untuk buat entri ni. sangat sibuk dengan kerja-kerja opis. ini baru seminggu tinggalkan opis… alamak bos dah balik tu…lagi cepat ku taip ni…. minggu lepas azwa@kakak ada sukan. setiap tahun memang akan ada sukan untuk sekolah tadika perpaduan daerah cheras. tahun ini diadakan di padang sekolah menengah sri permaisuri, cheras. si kakak pergi sana dengan cikgunya naik bas. kami sekeluarga ‘makan buah langsat@sesat’ untuk pergi ke sana…haish… pusing punya pusing kat area HUKM. sampai kat sana si kakak baru nak mula acara. namanya acara seiring sejalan. cikgu gayah sibuk memanggil nama kanak-kanak yang masuk acara… dah macam tahanan pendatang pulak kanak-kanak ini. menahan kepanasan matahari di…