Belanja Birthday Boy Through Phone

Sambut Birthday Boy pula kali ini.

Selang 3 minggu dari birthday kakak.

HAPPY BIRTHDAY ABANG – 12 August 2019 (10 Tahun)

Kakak punya birthday, aku order kek ikut whatsapp.

Aqeel? Through phone jer.

Bukan order kek..tapi order pizza dan burger.

Kira makan dinner terus.

Baca: Kek Birthday Kakak Special

Order di Cherry Resto Cafe

Beginilah bila sambut birthday boy di tempat orang.

Test call, ada orang jawab.

Nasiblah ada yang boleh speaking english.

Tidak, aku yang penat nak order ikut French ni. Mahu tak terorder.

Menu memang dah simpan kat handphone.

So, senanglah pilih dulu nak order apa.

“Hello, Cherry Resto?”

“Hello, yes madam”.

“anyone can speak english”

“yes, madam”

“I want to make order, do you have delivery”

“Yes, madam”

“I want one pizza and one zinger burger”

“okey madam, where to send it?”

“Residence …….., 7th Floor”

“Okey, madam”

“how much is all”

“we’ll call you later”

.

Phone letak…tetiba….

.

Baru aku ingat, tak bagi nama pun.

.

Dan tu…tak ada pun call balik..

.

.

Kat luar pula hujan..

.

.

Kesian birthday boy….tak dapat makan burger.

.

.

.

Selang 15 minit….

.

.

.

.

Ding Dong…bell rumah bunyi…

.

.

Mr Ery buka pintu..

.

Yeah, sampai juga order.

.

birthday boy

So Total 170,000gnf (80,000gnf (pizza) + 80,000gnf (burger) + 10,000gnf (cas delivery))

Kena bayar cukup-cukup..

Kalau tidak, tak ada duit baki nanti..

Dia punya pizza boleh tahan juga sedap.

Tak dapat nak habiskan sekali hadap.

Lastly, sambung makan ke esok hari.

Tagged : / /

Selamat Hari Lahir

Hari lahir yang cukup bermakna pada tahun ini. Selamat hari lahir untuk diri sendiri. Genap 33 tahun sudah umurku. Hai, wish sendiri. Tak salahkan. Tik tok tik tok, dah angka double.Tapi pasal entri ini ramai yang ingat aku masih umur 30 tahun. Makcik dah tua pun.

Selamat Hari Lahir

Terima kasih pada kalian yang ucapkan selamat dan mendoakan untuk Ema. Inilah hadiah bermakna tahun ini. hadiah ulangtahun perkahwinan ke-10 dan harilahirku. Syukur Alhamdulillah.

 

 

Doakan kandunganku sihat..InshaALLAH zuriat ini akan dilahirkan pada Mac 2015.

Tagged : / / / /