Majlis Anugerah Cemerlang Dan Majlis Tamat Sekolah

Salam Maal Hijrah

Majlis anugerah cemerlang dan majlis perpisahan sekolah tadika perpaduan.

Inilah majlis yang tak dapat aku pergi gara-gara aku outstation ke Kuching, Sarawak

Thanks to mr.ery yang ambilkan gambar dan video…tapi kualiti video tak berapa elok..

Cuma tempat kali ini dibuat di dalam kelas bukan di dalam dewan seperti tahun lepas…dewan ada orang lain guna…

Tahniah untuk kakak azwa yang berani berdiri di depan orang ramai dan mewakili pelajar untuk menyampaikan ucapan…

Mama pun tak seberani kakak azwa

Sekali lagi tarian zapin dipersembahkan..walaupun dengan keadaan yang sempit dan sesak…

dan sekali lagi tahniah untuk kakak azwa..dianugerahkan Anugerah Kecemerlangan Akademi.

next year..oh bukan..tahun  2014 baru nak hantar si adik aqeel pula..maybe sekolah yang ini juga..

aqeel, belajar rajin-rajin macam kakak azwa tau… umur lima tahun baru mama hantar kamu ke sekolah.

beg untuk kali ketiga dan anugerah untuk kali pertama..

bersyukur dengan pencapaian anak di sekolah dan harap ianya berterusan..

INSYAALLAH

Tagged : / /

Persembahan Tarian Zapin

Minggu lepas, kanak-kanak tadika perpaduan seluruh Cheras telah membuat pelbagai persembahan yang seronok untuk ditontonkan.

Dan salah seorang yang membuat persembahan of coz lah my doter yang comel ini. Azwa telah membuat persembahan Tarian Zapin bersama kawan-kawannya. Thanks for cikgu yang susah payah mengajar dan membuat latihan tarian zapin.

Tarian Zapin

Memandangkan tahun ini adalah tahun terakhir azwa bersekolah di sekolah tadika perpaduan memang tak akan lepaskan peluang untuk melihat persembahan mereka semua.

Bangga dengan azwa dan berjaya mengingati setiap step yang diajar oleh cikgu…

Bergambar selepas persembahan tarian zapin dari azwa

Selepas 4 persembahan akan diselang selikan dengan penyampaian scroll sijil.

Kali ketiga penerimaan scroll sijil dari sekolah  tadika perpaduan

Kenangan bersama cikgu-cikgu yang banyak berjasa dengan tanpa jemu mendidik anak-anak kecil sehingga pandai mengenal abjad dan nombor, sehingga dapat membaca, mengira dan sebagainya..

Terima kasih banyak untuk Cikgu Nurli dan Cikgu Shima kerana telah mendidik azwa selama 3 tahun.

Jasamu tetap dikenang..

Yang mengecewakan, video yang dirakam ketika persembahan azwa baru-baru ini tak dapat dimainkan..

Malam ini, azwa dilantik untuk memberi ucapan mewakili pelajar di sekolah tadika sempena Majlis Anugerah Pelajar Tahun 2012 dan akan membuat sekali lagi persembahan tarian zapin.

Hope, Mr. Ery akan merakam tarian yang dipersembahkan.

All the best azwa!!!!

so proud with u and love u so much.

Mama doa dari jauh.

Tagged : / / / /

[Azwa] Majlis Anugerah Cemerlang dan Hari Perpisahan Sekolah Tadika Perpaduan KAMARA…. mahu sekolah sini lagi ke tak?

perghh…tajuk bapak panjangnya

salah satu program yang telah ema masukkan kat SINI

bila ada aktiviti untuk kakak ni
konpemlah tak lepas peluang bawa kamera untuk snap gambar
kenangan untuk kakak bila dia besar nanti kan..

musim cuti sekolah pun dah tak lama
pihak sekolah akan buat majlis akhir tahun
dan tahun ini tahun kedua bagi kakak

selain majlis terima sijil akhir tahun
diiringi juga persembahan dari mereka semua

selama ini yang ema tahu
kakak masuk acara tarian saja
tapi tak sangka-sangka
kakak dilantik sebagai ‘conductor’ untuk berkoir

Anugerah Pelajar Cemerlang.

jom layanz gambar-gambar kat bawah ni

sibuk mak-mak budak dan cikgu menyiapkan anak-anak murid untuk buat persembahan
budak lelaki pun dipakaikan lipstik sikit
sakan cikgunya buat gaya nak lekatkan lipstik tu

anugerah pelajar cemerlang

kakak pun tak lepaskan peluang juga
ema make-up sikit-sikit jer
dah berlari sana sini..peluh keluar
make-up pun dah tak nampak
tapi mak kawannya make-upkan sekali lagi

Pelajar Cemerlang

dah nak ready untuk persembahan
yang lain-lain kena ikut susunan
tapi kakak duduk depan sorang-sorang
‘conductor’ katakan…

Pelajar Tabika Perpaduan

gayanya seorang ‘conductor’ koir

Ketua Koir

bila tengok aksi kakak ni
ema rasa bangga sangat-sangat

Ketua Koir

yea, kakak dapat beg lagi
beg tahun lepas pun belum pakai
dapat beg yang baru pula

Pelajar Cemerlang

semestinya nak buat kenangan bersama kakak dengan baju ‘conductor’ koir

Hadiah untuk mama

lagu apa yang diaorang bawa untuk berkoir?

dan macam mana rupanya seorang ‘conductor’ koir

kliklah video tu

tahun depan tak tahulah masih nak hantar ke sini atau tak
cikgunya macam berharap
kalau hantar lagi..tiga tahun berturut-turut di tempat yang sama
ema takut kakak akan rasa bosan

tapi ema dah daftarkan kakak di sekolah agama

Tagged : / /

Anak Didik Cikgu Nurli

Anak didik sekolah tadika. Kerja sebagai seorang cikgu amat-amat perlukan kesabaran. apatah lagi bagi cikgu yang mengajar kanak-kanak dalam umur 4 hingga 6 tahun ni. kanak-kanak tengah nak membesar dan kenakalan diaorang nie pun boleh tahan. aku yang duduk bersama dengan diaorang ni hanya seketika pun terasa kepenatannya. terpekik terlalak terlolong lagi tu…
malam sebelum graduate, aku ditugaskan untuk make-up kan diaorang ni semua. mak aii, punyalah excited sorang-sorang nak pakai make-up, beratur panjang-panjang dan siap gaduh-gaduh marah potong barisan. nasib baik kakak dah aku make-up kan kat rumah lagi.
maaf gambar tersangat blur..ingatkan kamera ada problem tapi lense di tukar ke manual…
wajah kanak-kanak yang telah siap make-up dan tengah beratur nak sanggul rambut pulak.

habis sebotol spray rambut kanak-kanak semua

sanggul jangan tak sanggul. yang berambut pendek pun beratur nak di spraykan sekali.

rambut kakak panjang sedikit dan bolehlah nak ikat-ikat.

cantik tak saya?

Tagged : / /

Hari Ibu, Hari Jadi, dan Hari Guru

ala sepatutnya entri nie dh lamer masukkan..tp disebabkan bukan aku sibuk tapi asyik terlupa jea… yealah skrg dh bulan Jun..hari ibu dan hari guru bulan Mei orang sambutkan..hehehe.. takperlah janji aku masukkan jugak dlm aku punyer blog niekan…

hari2 itew disambut pada hari khamis 27 Mei 2010 yg sememangnya date yg aku dh apply cuti awal2 utk balik kampung..alih2 dh ada sambutan hari itew aku terpaksalah melewatkan sikit perjalanan utk balik nun di kampung halamanku…demi anakku AZWA SAFRIENA… hah, kakak nie kena ingatlah pengorbanan mama…

sambutan hari itu kat sekolah tadika perpaduan anak akulah..mula2 pergi tue tak adalah ramai sgt orangnyer..maybe mom budak2 nie tk dpt cuti mcm aku kot..so anak2 jea yg pergi.. namanya dah nak sambut sempena hari ibu maka hanya ibu2 jealah yg datang..bapak2 soriii erkh…. berbagai makanan dan cake bagai tersedia….asalannya semua diaorg bawak ke tadika…hanya aku ajerlah yang lenggang kangkung..hehehe..manalah aku tahukan..lgpun mmg dah berniat terus nak bergerak balik selepas aturcara ini…..

mula2 diperdengarkan lagu IBU dan CIKGU oleh anak2 masing2… korang boleh tgklah gelagat diaorg nie semua…tgklah si kakak nie..yg dpt aku dgr lagu IBU ajer mula2..biler time lagu IBU ditukarkan ke MOTHER..mulalah mulutnya gerak ntah aper2… hanya gaya saje yg lebih….samalah ngan lagu CIKGU ditukarkan dengan TEACHER tue…

hari ibuseriusnyer muke dia….alamak tk nampak sebelah lagi mata dek topeng tue…

sempena hari ibucikgu2 tgh menyusun kanak2 utk nyanyi… standby….

Persembahan untuk ibugo!!!…IBU…IBU…ENGKAULAH RATU HATIKU……..

Nyanyi lagu Ibualahai mcm gaya2 boleh tgk…..

Oh Ibukakak tiru saper tue….
Ibu
Hari Ibuaaaaa…ngangalah luas2..masuk lalat nanti..hehehe

then, aku dpt mother day card from anakku…patutlah dh dekat seminggu asyik dok ckp..kakak buat green card dan hanya mama saje yg boleh ambil..org lain tak boleh ambil termasuklah ayahnya…thanks my dear….

Kad Hari ibuKad istimewa Ibuacara utk kanak2 adalah berebut kerusi…alahai teringat pulak time ayahnyer main acara ini kat family day…siap pasang lagu hindi lagi..si kakak nie siap menari sakan lagi…tp tak menang pon…budak lelaki jea yg menang… tak aper..lain hari pulak yea sayang…

angkat kerusi sendiri sendiri erkh…..

susun dalam bentuk bulatan….

time nie ngah get ready

nak pusing keliling kerusi

then, pusing..jgn main tipuuu…. siap pasang lagu hindi lagiii….

saper dapat tempat dia punyer ler…

bukan acara utk budak saja..acara utk mak2@mom2@umi2 pun ada tau… acara yg aku menang adalah bawak bola pingpong guna sudu… aku terpaksa buat dua kali untuk tentukan no. 1 dan 2..sbb same sampai…alih2 jadilah dapat no. 2 pun…hehehe… nilah hadiah yg aku dpt itu..

mak oiii..korang tgklah bukan main besar cake nie yea..nie adalah cake sponsor dari mak2@mom2@umi2 utk bufday boy and girl yang lahir dari bulan Jan hingga Jun..so anakku belum dapat tiup lilin cake tue coz lahir Julai…ujung thn akan dibuat utk lahir dari Julai hingga Disember..so tak ada pilih2 kasih kat sini… dan cake coklat itu utk mak2@mom2@umi2 for mother days…. sponsor dari cikgu kot..tak adalah pulak aku menanyanyer…


walaupun penat jugak dgn cuaca yg agak2 terik tapiii..yg penting seronok..dpt makan free..dapat jugak bawak pulang hadiah…dan paling special dpt pulak mother day card dari anakku tersayang….

my heart : selamat hari ibu kepada ibu2@mama@mom@mak2 kat luar sana..dan selamat hari cikgu kepada cikgu2 seluruh dunia..mengajarlah anda dengan seikhlas hati….

tunggu lain entri ada perkara buruk telah terjadiiii…..

Tagged : /

belajar rajin-rajin yea…

Belajar rajin-rajin yea kakak.

Kakak adalah harapan mama dan ayah.

Alhamdulillah kakak memang rajin pergi sekolah.

Tiap kali hari jumaat kakak kena pakai baju kurung sekolah punyer..ALHAMDULILLAH..kakak memang rajin pergi sekolah..harap2 hingga ke universiti kakak rajin utk belajar..belajar…. dan belajar….

mama dh janji nak belikan beg sekolah kakak yang baru..yang kakak bawa sekarang dah lusuhkan…nanti mama belikan utk kakak…sekejap jea rasanya anak ku dah membesar nie…

Janji kakak kena belajar rajin-rajin tau.

my heart : SAYANG kamu selamanya…..
Tagged :