Lawan Bowling EOCM, Datang Nak Sokong Semata Tapi Kena Main Habiskan 3 Games Semua

 

Acara tahunan untuk mengeratkan silaturahim dalam group Urban Crewz EOCM. Agak dah lama pun tak bersua antara kami geng isteri-isteri kepada poksu-poksu belaka. Jadi, aktiviti tahun 2018 dimulakan dengan pertandingan bowling di Endah Parade, Sri Petaling. Sebab dah lama tak bersua, aku ikutlah poksu nya yang nak main bowling. Aku tak join pun, sekadar datang untuk menyokong team moksu yang masuk pertandingan.

 

Bermain Dengan Anak-Anak

Sepi sungguh mall Endah Parade sekarang. Lebih-lebih lagi tingkat atas. Kebanyakan semua dah tutup awal. Sebab aku tak join pertandingan, aku nak main bowling dengan anak-anak. Lagipun, anak-anak tak pernah diajak untuk baling bola bowling. Nasib baik masih ada line kosong dan sempat untuk main 1 games. Jadilah, untuk bagi anak-anak happy. Bayaran RM7 seorang.

 

Kusyuk semua tengok ayahnya ajar cara pegang bola

 

Sini Ayra, kamu kecil lagi nak baling.

 

Panjang benar selendang kamu tu kakak.

 

Aqeel siap berjoget depan tu..mentang-mentang dapat jatuhkan pin

 

Ni siapa punya balingan, bola terus masuk longkang.

 

Memang berialah sorang-sorang dapat rasa bermain bowling. Tahap beria si Aqeel terjoget-joget lah depan line bila bola kena pin. Tapi, bila masuk longkang terus pusing belakang. Sambil tunggu geng Urban Crewz sampai semua, sempat juga habiskan games aku dengan anak-anak. Enjoy juga bawa anak-anak sekali sekali bermain bowling. Boleh asah bakat membaling sekali kan.

 

Tak Pandai Main, Kira Nasib Juga

Tak pandai main pun, masuk longkang pun ada.. bola terhempas awal pun ada.. Tengok jerlah jumlah jatuhan pin aku dengan anak-anak tidak jauh bezanya. Kira nasib juga lah kan..hahaha.

 

Jumlah jatuhan pin pun sama dengan anak jer

 

Team moksu yang main tidaklah ramai sepertimana team poksu.  Moksu punya team ada 8 orang saja. Dan ada moksu-moksu yang bermain bawa anak kecil usia baby lagi. Sambil baling, sambil tengok anak-anak. Gitulah tanggungjawab mak-mak ni. Main-main juga, anak-anak tetap dijaga. Yang besar-besar tak apa..pandai-pandai bawa diri masing-masing.

 

 

Jadi Pengganti Sampai Habis Games

Semua pandai main bowling, siap ada yang bawa bola dan kasut sendiri. Aku suka juga main bowling, tapi tidaklah layan selalu. Ada pertandingan, aku akan join itupun anjuran pejabat aku sahaja. Malam itu, dari nak beri sokongan pada moksu-moksu, alih-alih aku kena main sampai habis 3 games. Gara-gara moksu Eja yang minta aku ganti. Dia susah nak bermain sebab anak yang baby tak mahu tidur. Terpaksalah aku ganti sampai setel 3 games semuanya. Fuhh, naik lenguh juga tangan.

 

 

Main sampai habis games, tak sangka pula boleh dapat jatuhan pin tertinggi dan menang tempat pertama untuk line group team moksu. Tidaklah aku pergi ambil hadiahnya, sebab bukan nama aku yang ada.. Hadiahnya moksu Eja yang ambil, tapi diberinya aku semua.. hadiah pemain harapan moksu berupa wang tunai pun diberinya kat aku. Moksu Eja langsung tak ambil. Aku tolak, dia suruh juga ambil. Segan pula akunya.

 

 

Berkat moksu Eja yang tak berkira ni, nama dia dipanggil untuk ambil hadiah cabutan bertuah. Yang kelakarnya, time nak ambil hadiah cabutan bertuah, suruh aku pula pergi ambil. Hahahaha. Kalau aku yang pergi ambil, memang tak bagilah hadiah bertuah tu kat moksu Eja wey… Mana mungkin tak mahu, dapat set home teater lah…hahahaha, kalau tidak menyesal tak sudahlah moksu Eja kan.

 

 

Tagged : / / /

Tournament 3 Penjuru (SEARCCT, IDFR dan ASEAN)

rentetan daripada entri INI dan INI

akhirnya mr. azrul dah pun kasi gambar dari kameranya….

GET READY!!!

4 lelaki ini adalah bos saya tau…. jangan main-main…bersama dengan ketua pengarah

from IDFR

from ASEAN…. biarpun penganjur tournament ini..abang shaheizy sam itu tidak dapat datang di hari-hari terakhir kerana urusan rasmi….

the best team… blue team… my team…

we all together enjoy…

punyalah boring tunggu our games ni start…ayuh isikan perut itu…

of coz lah, kami adalah JUARA!!!!

hadiah sumbangan dari ketua pengarah saya sendiri…kami dapatkan tau…..

hip hip horeeyyyy…. menang dan kalah adat bertanding….

nota jari : nasib baik tak ada yang patah jari kelingking…..
Tagged : / /