Mek Ayra ni boleh ke nak main acara sukaneka kanak-kanak. Entah faham ke tidak cara permainannya. Bila ramai dah sampai, acara sukaneka pun dah boleh mula. Budak-budak memang excited sangat untuk masuk pertandingan. Maklumlah nak dapat hadiah. Acara Sukaneka Acara kanak-kanak dibahagi ikut keluarga dan diasingkan mengikut kumpulan warna. AdaRead More →

Lokasi Percutian Umang-Umang Chalet Melaka Best. Sabtu lepas mamaema sekeluarga ke Melaka. Family day rakan kerja Mr.Ery. Setiap tahun team kerja Mr.Ery akan buat family day. Awal tahun mula collection untuk rancang pergi bercuti ramai-ramai. Geraklah kami sekeluarga lebih kurang jam 10pagi. singgah RnR untuk sarapan. Masing-masing tak gerak sama.Read More →

jakun atau terpegun? terpegunlah kan… zaman pra-sejarah negeri Melaka ni… rupanya ada lagi tempat yang dekat ni tak pernah kami tinggalkan tapak kasut kami ini…hehehe… gambar ini jumpa masa jalan-jalan selepas makan… bila dah jalan kaki ni..yang tersorot pun boleh nampak. benda ini ada kat bawah jalan tepi laluan starRead More →

horeeyy… akhirnya dah last story mori bout melaka….itupun tak semua tempat-tempat lain pergi… ini dah cukupkan….the last story naik star cruise…bayar RM 10 sahaja..nak naik siang boleh…nak naik malam pun boleh…kalau siang nampaklah siang…. kalau malam nampaklah malam, bulan dan bintang…huhuhu… si kakak dah serabai sangat… panas sangat cuaca hariRead More →

padan muka diri sendiri… berkira sangat kan… oh, tidak!!!! nak masuk muzium samudera ni kena bayar RM5… punyalah kedekut nak keluarkan duit sebanyak itu..hah, ambik dah kena saman parking RM 30 tau… ingatkan kat sini macam kat tempat lain…hari minggu free parking….rupa-rupanya kat sini hari minggu lagilah diorang kuat bekerja…huhuhu…hanyaRead More →

bila nak habis pasal jalan-jalan kat Melaka nie erkh… kena cepat-cepat habiskan ni.. nanti ada pulak yang boringnya..asyik Melaka…Melaka…Melaka… macamlah orang lain tak pernah pergi Melaka ni,… huhuhuhu..itu siapa yang cakap… sayalah yang bercakap… tadi dah call tyra banks nak ambil saya sebagai model tak (dah mula dahhh.. perasan)… tanpaRead More →

memang saya cop cangkul dalam sejarah time SPM dulu aduss, malunya….huhuhu… janji BM boleh credit… hehehehe…sejarah mungkin berulang….. masa pertama kali datang sini tak naik pun atas bukit sana… time tu si kakak ni masih kecil… tak pandai jalan lagi… tapi bila dah boleh berlari..melompat…. dia yang over nak naikRead More →

entri ini…entri yang penuh dengan foto-foto mahu cerita panjang lebar pun..belum tentu orang nak baca.. ada foto jer..dah boleh dibayangkan…betul tak? mamanya terus tak hiraukan anak-anak berlarian ke sana ke mari gara-gara sibuk nak posing…. ahaks…. memang tak lepaskan peluang… dibiarkan saja anak-anak berlarian di padang seperti baru lepas dariRead More →

alang-alang dah sampai ke Melaka kan… curi-curilah time berjalan-jalan..biarpun datang untuk bekerja…betul tak? yang penting kita tak abaikan kerja dan juga anak-anak serta suami… selepas makan kat A&W tu, terus kami pusing-pusing kat dalam dataran pahlawan ni…sungguh penat berjalan weys…memang penat…. tak habis pun nak pusing-pusing kat dalam kedai-kedai ni…hanyaRead More →