Travel

Sukaneka Hari Keluarga

Sukaneka hari keluarga. Dah rasa segar lepas mandi, bergerak ke padang Gambang Waterpark. Petangnya ada aktiviti sukaneka. Cuaca sana memang panas, nasib baik ada khemah buat berteduh. Bab sukaneka, anak-anak yang excited nak bermain. nak rebut nombor satu dan nak menang dapat hadiah..lebih-lebih lagi anak aku sendiri…tak dinafikan si kakak azwa sorang ni.   Aktiviti […]

Travel

Cuti Sekolah Nak Pergi Mana?

Ini tahun lepas punya percutianlah sebelum pantai timur di landa bah besar. Plan yang sekejap jadi sekejap tidak. Kami yang dari KL pun dalam dua, dalam antara dua pun dah lepas tol gombak terus juga redah biarpun cuaca agak mendung. Kalau tak dapat nak mandi manda waterpark pun, dapat bawa anak makan angin pun kira […]

Parenting Travel

HoLiDay

Aku bawak famili ku bercuti di Kuantan, Pahang sempena cuti menyambut Awal Muharam… plan nak bermalam di Gambang Water Park..tetapi dengan hampanya telah full… sib baik my bestfren (eita) telah book hotel..Hotel Grand Continental kat bandar Kuantan…. sebelum ke sana kami singgah dulu rumah Pak Muda (bapa saudara belah suamiku)…sempat gak jamu selera makan nasik […]