Logo KBBA
  • Merondalah Kita Tepi Pantai Aonang Krabi Ni

    Dah hampir-hampir lupa pasal trip ke Krabi ni. Busy tak sudah-sudah, selepas bercuti ke Krabi tak lama jumpa bulan puasa lepas itu sambung pula raya. Kejap cerita pasal tempat berbuka, kejap cerita pasal raya. Jadi, bulan raya pun sudah habis, kita sambung balik pasal Krabi ni. Aonang Beach Krabi. Selepas jejak 4 pulau di siang hari, balik hotel rest. Lewat petang sambung pusing kawasan pantai Aonang ni. Nak ke pekan Krabi agak jauh juga walaupun ada van sendiri kan. Dah petang, masing-masing pun perut dah berbunyi. Ayra pun masih kepenatan. Orang syok jalan, dia syok tidur. Lenguh sebelah bahu dukungkan dia.   Air pun dah mula pasang. Alhamdulillah selesai juga…

  • Percutian Ke Krabi Jejak 4 Pulau

    Pakej ke krabi yang murah. Okey, baru nak sambung story percutian ke Krabi. Percutian ke Krabi ambil pakej untuk ke 4 pulau. Jejak 4 pulau pun dah ambil masa satu hari. Hari ke-2 di Krabi, bersiap awal pagi nak cari pakej tour island paling murah. Time tu lah baru nak cari pakejnya.. so, agak buang masa sikitlah. Tapi tak apa, kami kan ada driver sendiri. Dia yang jadi pandu arah. kami ikut saja. Satu tempat ke satu tempat jugalah kami pergi tanya.   Ok. let’s go baby.. Ayra pun dah ready nak mandi air laut.   Sebelum tu, singgah dulu kedai makan. Sarapan. Mana boleh pergi ke laut perut kosong,…

  • Dah Sampai Krabi Dinner Mahal Sangat

    Kehidupan di Krabi. Dari pagi keluar rumah, malam baru sampai Krabi. Cuaca pula hujan. Orang dah cakap, bulan May ni dah mula musim hujan di Krabi. Ada kawan siap bagitahu tak payahlah pergi Krabi sekarang. Tak boleh buat apa. Tapi hotel pun dah booked, terjah jer lah. Krabi Island Kami stay di ICheck Inn Krabi. Booked melalui booking.com . Cari yang dekat dengan Aonang Beach. Banyak melalui web¬† booking.com hotel fully booked. Lagipun ICheck Inn jer yang ada kosong untuk 4 bilik dan murah. 4 Bilik untuk 3Hari 2Malam tak sampai RM1000. Harga okeylah kan. Bilik pun okey. Tak ada lif..taklah tinggi sangat hotelnya. Mula tu risau banyak hotel fully…

  • Percutian Ke Krabi Singgah Trang Andaman Gateway

    Trang Andaman Gateway. Cantik tu tempat tu, ada gajah.. jom berhenti. hahaha, ikut suka hati jer minta berhenti..driver kan adik ipar sendiri..padahal tak minta pun tak apa, sebab orang yang pandu van ni pun suka ambil gambar. alih-alih dia yang dulu lagi berselfie sampai van lupa nak kunci. Ini tak adil…siapa yang ambil gambar kami ni… Tak nampak penuh tulisan Trang Andaman Gateway.. Mr. Ery ambil boleh nampak penuh.. lepas kami posing ala model iklan sikit, pakat semua nak berposing juga. hahaha. tak boleh nak lebih. Amboi adik aku sorang ni, macam honeymoon pula…anak mana anak… Ke Trang dalam 23KM, ke Krabi¬† 157KM..ke Phuket 314KM. Jauh sangat ke Phuket. fuhhh,…

  • Percutian Ke Krabi Melalui Sungai Golok

    Perancangan last minute seminggu cuti sekolah. Penat layan cikngah, penat layan pun untungnya besar. hahaha. cikngah ni call tanya pergi mana cuti sekolah..si kaklong nya jawab tak ada pergi mana pun. Dia minta check ticket pergi Bali. Adatlah musim cuti sekolah pastu last minute, lagi ke Indonesia memang tinggilah harganya. Minta pula check air ticket ke Krabi, pun sama mahalnya. Dah air ticket mahal, kita pergi ikut darat saja. Percutian Ke Krabi Melalui Sungai Golok. Booked hotel kat Krabi. Plan awal bawa masuk kereta sendiri. Tapi memikirkan jauhnya perjalanan dan banyak pula kena prepare dokumen, sewalah van. Konpem dah jadi pergi, kena renew passport si kakak dan abang..yang lain dah…