Majlis Rumah Terbuka Kepochi Sungguh

Selesai sudah Majlis Rumah Terbuka di pejabat MamaEma..sungguh kepochi gituuu.. Kami di tempat kerja dah macam keluarga sendiri..Yealah, keluarga kami ini kecil.. pergi mana-mana bahagian memang akan selisih bahu lah..

Tema Ala-Ala Kampung

So, semalam berbaju kurung lah MamaEma.. katanya tema ala kampung..so, kita jadi gadis kampung lah semalam.. dengan berbaju kurung biru.

Baca: Deco-Deco Rumah Terbuka

With SUB PSM…Kot dapat pergi posting ke

Tahun ini punya raya, tak ada kambing golek lagi.. Katering dari anak buah DEE.. pengacara tu. Ada Coffee Corner dan photographer yang mana setiap kali kami berposing depan kamera… terus gambar kami akan di print…on the spot dapat gambar… berebut lah haih…padahal semua dapat seorang satu….hehehe..

Coffee Corner ikut sini yer.

Ex-bos yang suka belanja, suka bagi nasihat…orang lama yang banyak pengalaman..tahun lepas pencen…. Katanya “Dia enjoy layan hari-hari pencen.. tak ada jem, tak perlu bangun pagi..tak perlu pergi meeting… nak pergi holiday saja”

. With ex-boss… dah pencen.

Selesai sudah…tapi selagi syawal belum habis.. selagi itu masih beraya.. Hujung minggu ni ada jemputan ke rumah terbuka… Jawabnya, gantung kuali lagi lah yer..

Eh kejap, dah lupa nak tulis apa ni…sambil menaip entri..sambil post gambar-gambar dalam group whatsapp…semalam sempat buatkan video sekali.. bila dah tunjuk,ramai pula yang nak.. dalam whatsapp ada time limit..so terpaksa hantar part by part.. Okeylah, sampai sini saja Rumah Terbuka tahun ini..InshaALLAH, tahun depan buat lagi..

 

Tagged : / / / /

Deco-Deco Raya Untuk Open House Di Pejabat

Assalamualaikum. Esok, ada open house. Sekarang masing-masing tengah sibuk deco-deco raya untuk open house di pejabat. Sejak tahun 2010, tempat kerja MamaEma buat open house. Esok untuk kali ketujuh dan kali pertama open house dengan Ketua Pengarah baru. Hope cuaca baik hari ini dan esok.

MamaEma nak share Deco-Deco Raya yang pernah menghiasi open house di pejabat hasil dari rakan-rakan sekerja MamaEma. Memang kreatiflah mereka ni.

Deco Raya Open House 2010

Deco raya tahun 2010, lebih utamakan hiasan pada meja makan. ada lebih 12 buah meja makan yang perlu dihiaskan setiap satu.

2011

Deco raya open house 2011 bertema raya di kampung. Siap ada basikal tua, vespa lama lagi..

2012

2013

2014

Tahun 2014 disambut bersama dengan ulangtahun penubuhan pejabat MamaEma yang 10-tahun.

Time ni MamaEma tak berapa sihat, tengah loya-loya…mengandungkan Ayra Sufia.

2015

2016

Deco-Deco Raya Open House untuk esok masih belum siap. Jadi, kenalah tunggu esok. Tak sabar nak jumpa bos-bos yang pernah berkhidmat kat sini. ada yang dah pencen dan ada yang dah kembali ke tempat kerja hakiki…

 

Tagged : / /

Open House Berderet

Sebulan dah Syawal, dah habis beraya pun tapi semalam masuk bulan baru masih ada yang buat open house. seronoklah aku boleh gantung kuali.Berderet jemputan open house tahun ini. Alhamdulillah, murah rezeki semua.

 

RIMUP RAYA

Aku pun tak tahu apa maksud RIMUP. Bro Titan tolong jawabkan. Tapi nak tunggu bro tu jawab, baik aku google lagi cepat. Bila google perkataan RIMUP ini jawapannya RANCANGAN INTEGRASI MURID UNTUK PERPADUAN. Idea Guru Besar sekolah yang nak letak RIMUP RAYA. Sejak ada Guru Besar baru, macam-macam idea dan aktiviti yang beliau jalankan. PIBG pun aktif bila Guru Besar aktif.

 

Antara team AJK PIBG sekolah yang hadir memeriahkan RIMUP RAYA. Berbaju pink salah seorang jemputan PIBG dari sekolah cina Salak South.

 

Raya SKDP02 

Selain jemputan PIBG, murid-murid dari sekolah berjiran juga dijemput. sambil beraya sambil jalankan pelbagai aktiviti. Ada pertandingan membuat pakaian dengan surat khabar, timbang tara siapa paling banyak, persembahan nyanyian, dikir barat segala. wah, suara tukang karut memang best.

 

Ada juga sambutan hari lahir untuk bulan Julai. Kebetulan kakak Azwa lahir bulan Julai. so, mamanya minta Guru Besar suapkan kek ke mulut kakak Azwa. Yang malunya, kakak Azwa makan secuit tak ngap habis. siapa nak makan sisa kek yang lebih kat tangan GB tu kan. Tak pasal-pasal GB cakap makanlah habis ni.

 

RIMUP Raya01 

TADIKA RAYA

Setiap tahun memang sekolah tadika akan buat jamuan raya secara potluck. Bawa makanan dari rumah jamu ramai-ramai.. Tahun ni, last hantar anak kat sini. Tahun depan Aqeel dah tahun satu. Kena tunggu 6 tahun lagi baru jumpa cikgu balik..itupun kalau masih cikgu yang sama.

 

Raya2 
URBAN CREWZ RAYA

Beruntung juga masuk geng kelab kereta ni. banyak juga bertandang ke rumah terbuka moksu-moksu kelab kereta. setiap hujung minggu ada jemputan. sampaikan dua tiga tempat sehari. alahai aku sendiri dah lupa rumah moksu-moksu mana ni. banyak sangat makan kuih raya.

 

OpenHouse1

 

Raya4

UC Open House2 

 Penghujung syawal, open house dari proton, aku tak pergi pun. biar mr.ery jer yang layan kambing sorang-sorang.

 

UC Open House1 
RAFI OPEN HOUSE

Rafi ni dulu satu opis dengan aku. Dulu penolong akautan, sekarang dah naik pangkat. Setiap tahun mesti ada jemputan dari dia. Eh silap, tahun lepas tak ada. Pergi rumah dia dapat makan menu special. Roti capati hasil air tangan bonda yang diimport khas dari penang punya. masakan wife dia pun sedap juga. bertambahlah makannya.Tq Rafi dan solehah. next year jemput lagi tau.

 

Raya1 
DATO’ GHAZALI OPEN HOUSE

Dua jam aku sesat cari rumah Dato’ Ghaz ni. Sesat area Taman Melati, Gombak. Dahlah malam,guna gps maps, here semua tak boleh pakai. Last-last Dato’ Ghaz call aku tanya sesat kat mana dan minta aku tunggu satu tempat. Anak buah dia datang dan bawa ke rumah. Lepas ni konpem dah tak sesatlah. memang laluan biasa ke rumah arwah ayah tiri. Dato’ Ghaz dulu ex-pegawai kat opis.

 

OpenHouse4 

DATO’ AHMAD JAZLAN OPEN HOUSE

Saja-saja pergi nak makan kambing kat belakang tu. Mr. Ery dapat jemputan dari kawan satu sekolah yang kerja di bawah Dato’ Jazlan ni. Kebetulan, area open house geng kereta dah dekat dengan sana. apalagi pucuk dicita ulam mendatanglah…eh betul ke peribahasa aku ni.

 

bbq kambing 
OPEN HOUSE KMT

Taman perumahan pun ada open house. Kawasan Bandar Tun Razak, so Datuk Seri Tengku Adnan datang. ramai manusia entah dari pelusuk mana. yang penting ada durian biarpun hanya seorang cuma dapat dua ulas saja. Harapkan kakak dan aqeel yang ambil semua makanan. Aira tidur kat riba, aku hanya duduk di meja. Mr.Ery tak join sekali kebetulan ada hal yang lebih utama.

 

OpenHouse3

 

Raya dah habis tapi entri raya belum lagi tamat.

Tagged : / / / /

Sepupu Open House

Raya ketiga baru bersemangat nak beraya. Mood pun kembali ceria. Aku malas nak fikir pasal kena tipu. memang dah terkena pun. duit customers pun dah ganti balik. Memang tidak sekali aku halalkan duit yang mereka tipu itu. Terima kasih pada suamiku mr.ery dan keluarga yang banyak support aku.

Open House

Marilah kita beraya dengan hati gembira, baru nak update hari ini dah raya ke berapa? Beraya di rumah k.long (sepupu) dekat Pasir Puteh juga.

openhouse artis15

Aku dan angah pergi satu kereta. Adik perempuan bongsu dengan mom pergi kemudian tapi ‘anak butir’ angah (anak adik perempuan bongsu) ikut sekali. Anak butir angah yang pakai baju gaun warna hitam tu namanya Balkis. Bekeng-bekeng cikngah dio, anak sedara semua nak ikut cikngah. Kalau kena tinggal dengan cikngah, selok nangis si Balkis ni.

 

openhouse artis10

Raya ketiga dah tak ayu dengan baju kurung. Terus pakai seluar senang nak langkah panjang. Masa ni kakak azwa tengah merajuk. Merajuk pasal apa dah tak ingat. Pandang kamera pun tak nak… si Ayra tak pandang kamera bukan merajuk yea.

emarieys.com | openhouse cousin

Keciknya dunia ni, kakak Azwa jumpa kawan satu kelas kat rumah sepupu ni. Terus hilang merajuk dia. Sepupu punya suami buat open house sekali dengan reunion sekolah.

 

openhouse artis08

Beraya rumah k.long buat macam rumah sendiri pula. Dulu-dulu kat sinilah kami tiga beradik tumpang tidur. Ada kisah sedih di sebaliknya. Tapi biarlah ia jadi kenangan kami tiga beradik ni.tetiba teringat.

 

openhouse artis04

openhouse artis02

Mr. ery pun sempoi juga baju raya dia. t-shirt yang dipakai hari-hari dengan pelikat pants dari Pelikat Mama. Aku tempahkan sekali untuk Aqeel warna dan pattern yang sama. Boleh tempah ikut ukuran yang kita mahukan.

openhouse artis05

Kami tiga beradik yang pantang nak bergambar. tapi ada pula yang menyengih si Balkis ni menyelit sekali.

 Mom yang muda jelita sokmo.tak gitu?

openhouse artis16

Lena si Ayra tidur lepas dah membuang.. orang bising sekeliling pun tak sedar-sedar. penat beraya.

 

openhouse artis12

Mana satu mak mana satu anak ni? Hahahaha kami selalu perli si adik bongsu aku ni..badan dah dipam-pam berisinya. Itulah kerja banyak tidur dan makan sangat.

openhouse artis07

 Raya belum habiskan…banyak lagi jemputan open house menyusul.

 

Tagged : / / / / /

Perkhidmatan katerer tiga tahun berturut-turut

Tahun ketiga perkhidmatan katerer yang sama untuk majlis jamuan raya pejabat. kalau dah tiga kali berturut-turut ini mesti u all fikir servis mereka bagus kan.

Tahun ini kira ok sedikit, berbanding tahun 2010 dan 2011. masa tahun 2010 nasi ayam tak ada sup. tahun 2011 nasi minyak tak ada ayam.dan tahun ini lengkap semuanya cukup. happylah aku…kan saya sebahagian dari AJK MAKANAN..ngeh3x.

RAYA 2010

RAYA 2011

Mari, tengok menu apa tahun ini.

menu jamuan raya

inilah rupa masala tosai. tak sempat nak jamah pun
laksa curry. tapi lebih banyak rupa kepada mee/ bihun curry jer.
inipun cepat habis.
tahun ini penambahan nasi dagang. made from kak nor…staf pejabat.
ABC satu!!!!

dan

dan

dan

dan

menu utama wajib ada ini

KAMBING BAKAR

kali ini dua ekor

kasi close up sikit.aucch, sakit kena cucuk kat vontot tu

Sorilah, saya tak makan KAMBING.

notajari : kemeriahan kurang sebab BIG BOS tak ada. beliau operation sehari sebelum majlis. moga beliau cepat sembuh.

Tagged : / /

Preparation for open office this year

Wah, mentang-mentang lawatan dari Duke and Duchess of Cambridge kat Malaysia ni..bukan main lagi hentam tajuk entry kan…alaaa..nak speaking london tak berapa nak reti..kan cakapkan..tergagap-gagap…

Alhamdulillah, selesai sudah kelmarin punya open office untuk tahun ini.. tahun ketiga sejak 2010..

Tema Raya 2010

Tema Raya 2011

dan apakah tema raya untuk tahun ini…. tahun ini tak ada yang semeriah dari tahun-tahun yang sebelumnya.. memadai dengan hiasan idea mereka-mereka yang kepala otak bergeliga….tak macam saya..(sejak bahasakan ‘aku’..sejak bahasakan ‘saya’)..

preparation for open house
tolong pegang tasi jer
tolong-tolong mana yang patut tolong..tolong bergaya lebih kasi kat saya

Inilah hasil yang mereka berotak geliga..TAHNIAH TEAM HIASAN!!!

Preparation for raya dah setel..selepas ini nak entry bab makanan atau nak entry bergaya sakan.

Sayonara…

notajari : hari ini ada open house lagiiiiiii

 

Tagged : /