Majlis Perpisahan dan Pencen Awal

Majlis Perpisahan dan Pencen Muda di Restoran Rebung Chef Ismail.

Cenderahati

Majlis perpisahan untuk pegawai kami yang akan berkhidmat di luar negara awal bulan Julai nanti. Tahniah untuk beliau walaupun tak sempat nak menyambut raya apatah lagi menghabiskan bulan puasa. Kerja di KLN, memang akan ada peluang untuk pergi ‘posting’ ke luar negara tapi perlu mengikut jawatan yang ada. Macam jawatan kerani seperti aku pun dapat peluang untuk berkhidmat di luar negara sekali dalam perkhidmatan. Tunggu giliran. Masih belum dapat tawaran kursus pra penempatan lagi. Maybe setahun dua.. In sha Allah, doakan untuk giliran aku satu hari nanti.

rebung
En Padli yang akan berkhidmat di luar negara.

Pencen Awal.

Turut menyambut majlis perpisahan jasamu dikenang pada kak Nurul yang kini telah berpencen. Kak Nurul terpaksa berpencen di usia yang muda dan kerana masalah kesihatan.

restoran rebung
Kak Nurul

Tiga acara dalam satu majlis. Majlis hari jadi untuk staf yang lahir pada bulan 5 dan 6 turut disambut. Kek aiskrim dari The Baker’s Cottage, Bangsar.

birthday cake

We always miss u kak Nurul. Maafkan segala kesilapan dan kesalahan kami sepanjang bersama kak Nurul.

rebung restaurant

lunch at rebung

Restoran Rebung Chef Ismail ni dah kali ketiga makan tengahari di sini. Kebetulan hari tu, Chef Ismail tengah shooting. sangat simple orangnya, hanya berkain pelikat saja masa shooting. Dan hari yang sama, turut ada Sofea Jane. Tapi tak sempat nak berselfie dengan dia. Sangat cantik, putih dan kurus.

 

pencen muda

Kalau dipanggil untuk bertukar di Kelantan, terpaksa aku pilih balik Kelantan. Kalau dipanggil untuk pergi ‘posting’ dulu, akan aku ambil peluang dan pengalaman berkhidmat di luar negara dulu. Masih menanti tawaran yang mana satu datang dahulu. Rezeki ada di mana-mana.

Nanti, aku balas jejak korang. Sekarang nak pergi ke Putrajaya nak makan durian. ada pesta durian. Buah durian adalah buah kegemaran aku.

Tagged : / / / /

Lunch di Restoran Rebung, Bangsar

salam semua
ingatkan semalam sempat nak sambung entri INI
tengok-tengok jam dah pukul 5.30 petang
opis pun dah sunyi sepi
apalagi angkat buntut terus balik rumah jawabnyafirst time lunch kat Restoran milik Chef Ismail dan Datuk Sheikh Muszaphar ni
restoran yang high class dan agak tersorok sedikit kat area Bangsar sanalunch kat sini pun sempena farewell member pejabat yang pencen, bertukar ke pejabat utama dan balik ke pejabat asal setelah habis kontrakmakanan kat sini adalah tradisional Melayu
makanannya pun boleh tahan dengan anak tekak saya
semua saya rasa…hehehe…teringin nak makan sana… bolehlah contact nombor telefon yang tertera kat tisu itu..boleh nampak tak?


masing-masing sedang menunggu ketibaan VIP
perut dah mula berbunyi
coz ramai yang telah mengosongkan perut dari pagi tadi


bilik untuk VIP dan yang dirai
walaupun tak ada jodoh berjumpa dengan dua pemilik ini, tapi boleh lihat saja foto mereka


adussss, masing-masing dah kempunan sesangat ni


sabar menunggu


eh3x..
ada juga korang yer
tersorok sangat kat belakang sana…


sambil tunggu..
sambil chit chat..
sambil pot pet…


mak buyung promote beg tangan orang…hahahaha


apa yang saya buat ni…


akhirnya sampai juga mereka-mereka yang dirai
semua legaaaa…. (tak lama lagi mahu santap)

ini adalah bekas KP saya
semua sayangkan dia..sangat-sangat sporting
paling best dia abang kepada pelakon cerita Ngangkung tu tak lain tak bukan artis Shaheizy Sam


sedang berpantun..
cayalah Datuk KP
best!!!!


mereka-mereka yang dirai


hah, terliur tak lauk pauk tu
kalau nak rasa… jangan segan silu pergi ke sana
saya tak belanja…. sendirian punya yer..


orang Melayu memang tak lepas dengan nasi putih makan tengahari ni


akhirnya…..
ALHAMDULILLAH semua kekenyangan

Tagged : / /