Tema Baju Raya Biru Sedondon

Tema baju raya biru sedondon, merah menyala, hijau mak kau, hitam kelabu, putih bersih, pink kaler dan macam-macam lagi. Tahun ni, open house aku pakai baju yang sedia ada, bukan baju raya pun tapi baju kenduri kahwin adik ipar.

Sambutan Hari Raya

Tak habis lagi raya ni..yea raya haji pun belum lagi. ini pun dah penghujung syawal sambutan hari raya. serius semacam aku, padahal akak radziah minta tolong aku buatkan senarai menu untuk letak di atas meja.

11 tahun kat sini, bersilih ganti pegawai dan staf cuma aku je yang masih kekal. tak tahulah sampai bila nak kekal kat sini. pertukaran pun dah mohon tapi bukannya senang lebih-lebih lagi nak tukar balik kelantan.

searcct raya06

Tema Baju Raya

Geng sedondon biru katanya. baju dua-dua orang belah hujung kiri kanan, kat luar warna hijau. tapi dah kena flash kamera terus nampak biru. baju aku pakai, baju dua tahun lepas. masa kenduri kahwin adik iparku.

searcct raya13

Ini geng mak kau hijau.

searcct raya14

orang-orang pentadbiran

searcct raya15

bahagian training yang comel-comel

searcct raya18

team sekretariat

searcct raya19

yang beruniform tu, bos lama yang dah balik ke tempat asal under mindef.

searcct raya21

walau nampak tak ramai, tapi bahagian banyak. Bahagian Pentadbiran, Kewangan, Training, Research, ICT, Library semua ada kat sini. cuma setiap bahagian tidaklah ramai orang.

searcct raya22

watamat sudah bab raya. next year jumpa lagi.

ada yang berminat nak kerja kat sini?

mari tukar dengan aku..yang penting orang nak tukar tu kerja di kelantan.

Tagged : / / / / / /

#beraya lagiiii…

Dah nak penghujung #syawal kan. sekejap je masa berlalu tanpa henti. semalam kat opis ada #openhouse. aktiviti open house dah menjadi aktiviti tahunan pula bagi kita yang kerja kat sini. setiap tahun open house, akan dihiaskan secantik-cantiknya dan yang pasti sejak buat open house setiap tahun hiasan akan berbeza-beza.

IMG_5118_zpsa46a2a1e Tahun ini, kita punya staff tak ramai..yang kecoh-kecoh macam dulu dah bertukar. tapi kita-kita tetap happening.

Beza raya tahun 2010 dan raya tahun 2011

IMG_5134_zpsf4a3c49cPerkhidmatan katerer pun pakai yang sama dan tahun ini semuanya lengkap dah tak ada lagi komen-komen. Dah tiga tahun ambil mereka kan…menu utama semestinya kambing bakar ni. kita tak makan, tapi kita wakilkan mr.ery yang makan. kita tapau untuk dia.

IMG_5175_zps9985fe74Nampak tak kita kat mana? kita dah tukar baju tau…

IMG_5383_zpsfe8b1671Beginilah kita dengan kawan-kawan bila ada kamera di depan…tapi kita ni penyeganlah..poyo!!!

IMG_5388_zps2ede97f8Kita bermaafan-maafan..cantik tak kita?eh3x,..bukan kita..gambar kita dan kawan-kawan ni..

1239838_10201993294418810_1719194868_n_zps55a76141Orang lelaki pun sama naik aura nak bergambar…hehehehe…

1167157_10201986095758848_1975387796_oMuka kita yang sangat penat. lenguh-lenguh kaki sebab berdiri lama sambut tetamu dan kita kejap-kejap masuk dalam opis nak rasa aircond.

IMAG1697_zps8b5cd053Tak jumpa pula entri sambut raya tahun lepas punya. Dah masuk 4 tahun meriah beraya di opis ni.

Tagged : / / / /

Marathon

Selamat Hari Raya Aidiladha.

Menaip sepantas yg boleh… hari ini ambil halfday..nak gerak balik kelantan for Raya Aidiladha…dah dua kali time raya aidiladha tak balik…kat KL tak semeriah di Kelantan..

Apa yang marathon? Marathon membalas jejak u all..thanks a lot..yang drop komen..masih ada blogger yang datang komen, ema tak dapat balas..sebab tak boleh nak masuk blog blogger itu.

So, diucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha… Semoga perjalanan u all lancar…dan doakan perjalanan kami sekeluarga…ema cuti sehingga Isnin…Selasa kerja…tapi Rabu cuti balik…ada hari istimewa pada hari rabu itu.

Tahniah diucapkan kepada INA (IntaN BerliaN) dan Tukang Karut yang kini mendapat cahaya mata..dua-dua blogger mendapat baby girl… satu bintang dengan ema..bintang scorpio…tahun ini sambut birthday di Kelantan…agak-agak ada suprise tak?

Mr.Ery?

Tagged :

Nikmat Hari Raya | Family Photo

Nikmat hari raya bersama keluarga. Tak habis-habis lagi ke part raya ni…

selagi ada gambar untuk menceritakan..selagi itu cerita tak akan habis.

harap maklum

Keluarga my mom

nikmat hari raya

Keluarga mr. ery

Keluarga angah a.k.a. Emma Nadia

Keluarga kak a.k.a Emma Fathira

Anak-anak Pakcik Johari

My lovely mom

Love u all

Anak-anak dan cucu

With menantu

Sedikit ralat sebab tak bergambar dengan abah sekeluarga…huhuhuhu..sian kat abah.

Dengan keluarga mertua pun tak ambil gambar…sebab keluarga mertua beraya di KL..raya kedua baru balik Kelantan…

Tahun ini cam tahun-tahun seperti biasa..masakan adalah nasi dagang, kerutuk itik, gulai daging, nasi impit, kuah kacang campur isi ayam untuk raya pertama…lupa pula snap gambar…

Raya kedua makanan roti jala, gulai daging dan sekali lagi nasi impit dan kuah kacang campur isi ayam.

Azwa safriena makan nasi impit sebanyak 10 kali sehari…sampaikan mamatok buat nasi impit tiga kali.

Tagged : /

Suasana riang di hari raya | Acara bermaafan yang melucukan….

Orang yang buat lucu time salam adalah si Aqeel Syafiq.

Sebab Aqeel buat muka selamba bila bersalam dengan mamatok dan ayahtok.

Buat muka 10 sen tu..memang kelakar saat-saat itu.

suasana hari raya

Tengoklah aksi badan dia bila ayahtok minta kiss

Salam dengan mamatok..hulur tangan jer..bila cakap..adik, cakap selamat hari raya..dia sengih je

Sampul duit tahu pula dia ambil

Aqeel oh Aqeel

“Selamat Hari Raya, Ma..minta maaf minta ampun”

Yang ini iklan raya SSPN tu..si bapak tanya ” aii, maknya saja”

Sempat lagi tu toleh kamera

Pesanan apakah itu?

Si angah dan si adik

Cucu pertama

Cucu kedua

Cucu ke-4

Cucu ke-5

Rayakan nak hepi-hepi….

Tagged : /

Bila Azwa Berbaju Kurung dan Aqeel Berbaju Melayu Bersamping Bersongkok

Baju raya koleksi dari Gene Martino.

Salam Kemerdekaan Yang Ke-55 Tahun

baju raya

1) Baju Melayu dan Kurung mereka berdua..beli sehari sebelum balik Kelantan..nasib baik jumpa juga..susah nak cari kaler scha dan awal ni….

2) Songkok sehari sebelum raya baru beli…susah juga nak cari size kepala Aqeel ini.

3) Samping dijahit oleh MIL dari lebihan kain samping adik ipar…sesuai juga dengan kaler baju.

4) Pagi raya, kelam kabut mencari songkok Aqeel…dia pergi sorok dalam saji yang digantung di dinding.

5) Di dalam gambar ada beza kaler baju mereka… kaler yang sebenar adalah yang paling last sekali itu.

Tagged : / / /