• Datang Kluang Wajib Makan Roti Bakar Rare Stesen Keretapi

    Okey, hari ini aku cuti. Tapi aku siapkan satu post untuk hari ini. Barulah nampak update aku punya blog kan. Ini tidak, minggu lepas cuti, dengan blog pun cuti. Lepas tu mulalah fikir mana nak dapat income nya kalau malas nak update. Dah lama aku tak balik Kluang, Johor. Ada dalam 3 tahun jugalah tak balik. Ada siapa di sana? Adik beradik abah semua tinggal di Kluang kecuali abah seorang di Kelantan. Di Kluang pun hanya tinggal dua beradik dari 4 adik beradik abah seibu seayah. Seorang makcik dah lama meninggal.   Berita Pakcik Meninggal Punca Datang Kluang Awal pagi tu, aku terima mesej dari angah mengatakan pakcik yang aku…

  • Inikah Kluang?

    Alhamdulillah selamat sampai KL malam tadi..now, need charge my energy..tidur lewat dan bangun awal pagi sebab nak sambut anak dara yang baru sampai dari kampung. terubat rinduku padanya..datang kerja pun awal sejam dari biasa…no monday blues in my mind…ngeh3x…tengahari nanti tak tahu macam mana kan..kalau mengantuk..terpaksa gak tidurnya.. Inikah bandar Kluang? begitu pesatnya pembangunan kat sini..rumah mak-mak saudara dah di kelilingi dengan bangunan-bangunan besar…dah ada Kluang Mall pun…sekarang tengah nak buat bangunan Pekan Rabu… di awal pagi bandar Kluang yang masih lengang….selama tiga hari dua malam kat sini..tak jejak kaki ke pusat beli belah pun..KL pun ada…lagipun tak sempat nak jalan-jalan… pagi sabtu nak pergi makan nasi lemak kat stesen…