Sepupu Open House

Raya ketiga baru bersemangat nak beraya. Mood pun kembali ceria. Aku malas nak fikir pasal kena tipu. memang dah terkena pun. duit customers pun dah ganti balik. Memang tidak sekali aku halalkan duit yang mereka tipu itu. Terima kasih pada suamiku mr.ery dan keluarga yang banyak support aku.

Open House

Marilah kita beraya dengan hati gembira, baru nak update hari ini dah raya ke berapa? Beraya di rumah k.long (sepupu) dekat Pasir Puteh juga.

openhouse artis15

Aku dan angah pergi satu kereta. Adik perempuan bongsu dengan mom pergi kemudian tapi ‘anak butir’ angah (anak adik perempuan bongsu) ikut sekali. Anak butir angah yang pakai baju gaun warna hitam tu namanya Balkis. Bekeng-bekeng cikngah dio, anak sedara semua nak ikut cikngah. Kalau kena tinggal dengan cikngah, selok nangis si Balkis ni.

 

openhouse artis10

Raya ketiga dah tak ayu dengan baju kurung. Terus pakai seluar senang nak langkah panjang. Masa ni kakak azwa tengah merajuk. Merajuk pasal apa dah tak ingat. Pandang kamera pun tak nak… si Ayra tak pandang kamera bukan merajuk yea.

emarieys.com | openhouse cousin

Keciknya dunia ni, kakak Azwa jumpa kawan satu kelas kat rumah sepupu ni. Terus hilang merajuk dia. Sepupu punya suami buat open house sekali dengan reunion sekolah.

 

openhouse artis08

Beraya rumah k.long buat macam rumah sendiri pula. Dulu-dulu kat sinilah kami tiga beradik tumpang tidur. Ada kisah sedih di sebaliknya. Tapi biarlah ia jadi kenangan kami tiga beradik ni.tetiba teringat.

 

openhouse artis04

openhouse artis02

Mr. ery pun sempoi juga baju raya dia. t-shirt yang dipakai hari-hari dengan pelikat pants dari Pelikat Mama. Aku tempahkan sekali untuk Aqeel warna dan pattern yang sama. Boleh tempah ikut ukuran yang kita mahukan.

openhouse artis05

Kami tiga beradik yang pantang nak bergambar. tapi ada pula yang menyengih si Balkis ni menyelit sekali.

 Mom yang muda jelita sokmo.tak gitu?

openhouse artis16

Lena si Ayra tidur lepas dah membuang.. orang bising sekeliling pun tak sedar-sedar. penat beraya.

 

openhouse artis12

Mana satu mak mana satu anak ni? Hahahaha kami selalu perli si adik bongsu aku ni..badan dah dipam-pam berisinya. Itulah kerja banyak tidur dan makan sangat.

openhouse artis07

 Raya belum habiskan…banyak lagi jemputan open house menyusul.

 

Tagged : / / / / /

Perkhidmatan katerer tiga tahun berturut-turut

Tahun ketiga perkhidmatan katerer yang sama untuk majlis jamuan raya pejabat. kalau dah tiga kali berturut-turut ini mesti u all fikir servis mereka bagus kan.

Tahun ini kira ok sedikit, berbanding tahun 2010 dan 2011. masa tahun 2010 nasi ayam tak ada sup. tahun 2011 nasi minyak tak ada ayam.dan tahun ini lengkap semuanya cukup. happylah aku…kan saya sebahagian dari AJK MAKANAN..ngeh3x.

RAYA 2010

RAYA 2011

Mari, tengok menu apa tahun ini.

menu jamuan raya

inilah rupa masala tosai. tak sempat nak jamah pun
laksa curry. tapi lebih banyak rupa kepada mee/ bihun curry jer.
inipun cepat habis.
tahun ini penambahan nasi dagang. made from kak nor…staf pejabat.
ABC satu!!!!

dan

dan

dan

dan

menu utama wajib ada ini

KAMBING BAKAR

kali ini dua ekor

kasi close up sikit.aucch, sakit kena cucuk kat vontot tu

Sorilah, saya tak makan KAMBING.

notajari : kemeriahan kurang sebab BIG BOS tak ada. beliau operation sehari sebelum majlis. moga beliau cepat sembuh.

Tagged : / /

Preparation for open office this year

Wah, mentang-mentang lawatan dari Duke and Duchess of Cambridge kat Malaysia ni..bukan main lagi hentam tajuk entry kan…alaaa..nak speaking london tak berapa nak reti..kan cakapkan..tergagap-gagap…

Alhamdulillah, selesai sudah kelmarin punya open office untuk tahun ini.. tahun ketiga sejak 2010..

Tema Raya 2010

Tema Raya 2011

dan apakah tema raya untuk tahun ini…. tahun ini tak ada yang semeriah dari tahun-tahun yang sebelumnya.. memadai dengan hiasan idea mereka-mereka yang kepala otak bergeliga….tak macam saya..(sejak bahasakan ‘aku’..sejak bahasakan ‘saya’)..

preparation for open house
tolong pegang tasi jer
tolong-tolong mana yang patut tolong..tolong bergaya lebih kasi kat saya

Inilah hasil yang mereka berotak geliga..TAHNIAH TEAM HIASAN!!!

Preparation for raya dah setel..selepas ini nak entry bab makanan atau nak entry bergaya sakan.

Sayonara…

notajari : hari ini ada open house lagiiiiiii

 

Tagged : /

Bila Azwa Berbaju Kurung dan Aqeel Berbaju Melayu Bersamping Bersongkok

Baju raya koleksi dari Gene Martino.

Salam Kemerdekaan Yang Ke-55 Tahun

baju raya

1) Baju Melayu dan Kurung mereka berdua..beli sehari sebelum balik Kelantan..nasib baik jumpa juga..susah nak cari kaler scha dan awal ni….

2) Songkok sehari sebelum raya baru beli…susah juga nak cari size kepala Aqeel ini.

3) Samping dijahit oleh MIL dari lebihan kain samping adik ipar…sesuai juga dengan kaler baju.

4) Pagi raya, kelam kabut mencari songkok Aqeel…dia pergi sorok dalam saji yang digantung di dinding.

5) Di dalam gambar ada beza kaler baju mereka… kaler yang sebenar adalah yang paling last sekali itu.

Tagged : / / /

Raya Dah Tamat

As Salam Semua!!
wah, rindu sangat-sangat dengan korang ni
minggu ni saya sangat busy
tu pasal entry lama dah basiminggu depan pun saya busy juga
minggu depan seminggu tak ada kat opis
minggu depan seminggu dekat PDraya dah habis kan
tapi masih ada juga yang buat ‘open house’ hingga hari ini
tak apalah..janji dapat makan dengan suka hati

nak baca entry pasal raya opis saya tak?
entry raya yang penuh dengan gambar
gambar pun dah ceritakan suasana raya tahun ini

jom layannn (tiru ayat fafau)

Persiapan raya sehari sebelum
walaupun persediaan persiapan last minit
tapi tetap berjaya menghiasinya

moh kita,ayuh duk bersila
muka-muka yang rajin interprem

tema tahun ini adalah tema 60-an
segala khazanah lama yang ada dalam simpanan
dibuat sebagai hiasan
nostalgia

basikal tua…seterika lama…kawah…malah motor vespa pun ada

hari majlisnya tanggal 27 September 2011
pakai katering yang sama dengan tahun lepas
ingatkan servis semakin baik..tapi tetap sama juga
adalah kisahnya desas desusnya

sepatutnya disediakan buah-buahan tempatan
tapi disediakan pula buah-buahan import ni
kecohlah juga pagi-pagi tu.


pencuci mulut yang sedap
tapi banyak pula yang tak habis


nasi beriyani yang tak saya makan
isu hangat adalah nasi beriyani ni
hanya sediakan nasi beriayani dengan dalca
tapi tanpa lauknya…haish….
tahun lepas nasi ayam tanpa supnya


janji kuew tiow penang style memang marbeles gitu


bakar banyak-banyak bang!!!
saya nak tapau bawa balik rumah
tapi kenapa daging sate ada rasa masam erkh


hah, korang kenal tak apa benda ni?
kambinglah ni
saya memang tak makan daging kambing

*

*

*

*

*

tadaaaaaaaaa

SELAMAT DATANG KE OPIS KAMI!!!

bab bergambar memang tak kalah orang perempuan kan
orang ternama Tan Sri Dato’ Seri Yuen Yuet Leng – bekas polis antara yang hadir

jom!!!! jom!!!
sape nak naik vespa


majlis dah tamat
diteruskan dengan acara yang wajibnya

apalagi kalau bukan sessi berGAMBAR

*

*

*

*

*

LAST BUT NOT LEAST

*

*

*

*


jangan marah yea!!!

meriahkan raya kami

Tagged : / / /

tambah LEMAK (Part 1) – Open Office at KLN

Majlis jamuan raya nun di Putrajaya…selepas buat entry bisu pagi tadi…. sekarang baru nak buat entry pasal malam tadi…tengahari tak sempat kerana sibuk pergi ke majlis tambah LEMAK anjuran PERWAKILAN….nanti saya akan buat entrinya sebab selain makan-makan tu ada benda lain yang dibuat..

Majlis Jamuan Raya Ibu Pejabat

malam tadi saya pergi majlis jamuan raya a.k.a rumah terbuka kat KLN di Putrajaya ni…kiranya salah seorang wakil dari bahagian tempat kerja..yang lain tak berkesempatan nak pergi pun…khabarnya ada artis Ana Raffali dan Salleh Yaacob..tapi yang datang hanya Ana saja…itupun saya tak tengok persembahan dia..

sampai saja kat sana..terus beratur ambil makanan..sebab dah ramai sangat orang tengah beraturnya…. maklumlah kita ni datang dari jauh….dari KL lah katakan… khabarnya FM bagi duit raya kat budak-budak RM 50 seorang…kami segan nak jumpa FM, so tak dapatlah duit rayanya…. yealah, awal-awal lagi FM dah bagi…

tak dapat duit raya pun tak apalah..janji dapat makan kan

majlis jamuan raya

kejap duk sana…kejap duk sini..merata-rata tempat makannya

masing-masing menjamu berselerak…janji makan masuk dalam perut…

majlis raya di putrajaya

muka budak yang sudah kekenyangan

aqeel yang comot
comot!!!

kakak di majlis jamuan raya

aqeel nak turun ke kolam kat belakang

jamuan raya putrajaya

tak sah kalau tak letak sekeping..ngeh3x..

serba kuning tema baju raya

selepas perut dah rasa kenyang dengan isian sate daging dan ayam, nasi minyak, roti jala, abc, char kue tiaw, roti tempayan dan air…apalagi chow chin chowlah…..senarai makanan ni dimakan oleh kami sekeluarga bukan saya belasah seorang…. mula-mula masuk dah bau durian tapi awal-awal lagi dah habis..

bertambah LEMAK lah…balik-balik terus tidur.

Tagged : / / /