Acara Sukaneka Kanak-Kanak Dan Dewasa Hari Keluarga

Mek Ayra ni boleh ke nak main acara sukaneka kanak-kanak. Entah faham ke tidak cara permainannya. Bila ramai dah sampai, acara sukaneka pun dah boleh mula. Budak-budak memang excited sangat untuk masuk pertandingan. Maklumlah nak dapat hadiah.

Acara Sukaneka

Acara kanak-kanak dibahagi ikut keluarga dan diasingkan mengikut kumpulan warna. Ada merah, hijau, biru dan kuning. Ayra tak join pun acara sukaneka tu. Tak sesuai dengan umur dia lagi.. lagipun tak pandai untuk bermain. Ayra punya permainan hanya bermain pasir sendirian. Hehehe..eh, kesian dia.

Kusut masai habis rambut selepas mandi kolam.

Lainlah si kakak dan abang. Memang bersungguh sangatlah bab masuk acara. Lebih-lebih lagi si kakak tu..kalau boleh semua acara dia nak main. Acara kepit bola sambil melompat. Hah, lompat laju-laju sikit.

Acara isi air dengan span. Yang ni team kakak dan abang menang.

Acara dewasa lelaki. Lari ikat kaki. Acara dewasa pun ikut kumpulan juga. Mr. Ery ketua kumpulan purple. Banyaklah juga kumpulan dibahagi. Acara ikat kaki ni, Mr. Ery dan kawan dia memang ke depan dulu, malangnya masa tukar ikatan kepada pasangan kedua..terus jatuh nombor 4…

Permainan untuk tambah mata kumpulan..baling buah kelapa. Wah, hebat Mr. Ery sekali baling..terus jatuh 4 botol.. dapatlah pungut mata.

Permainan dewasa perempuan, baling buah dadu.. dapat hitam langkah ke depan, dapat merah langkah ke belakang. Maju ke depan seluas langkahnya, undur ke belakang, seayu gayanya…hehehe

MamaEma paling suka main lambung kasih ni. Permainan untuk pasangan suami isteri. Tapi, kali ini tak dapat join pula. Tengah tidurkan Ayra..Dah mengamuk dah budak tu, nak tidur.

Hah, sanggup korang untuk main tarik tali? Merana pakat sakit-sakit badan.

Dah semua acara pun MamaEma tak join… Mandi kolam pun MamaEma tak turun..Makanya, MamaEma jadi photographer kat family day sebab bawa DSLR ni. MamaEma bawa pun untuk ambil gambar pastu bolehlah update dalam blog. Apapun kita tolong dengan ikhlas.

Group Photo

Semua dah berpenat main acara sukaneka..berkumpul untuk sesi group photo. Di manakah keluarga MamaEma? Jumpa tak? Tak cukup korum lagi ni..Abang Aqeel pun tak ada dalam ini..keluarga lain pun ada yang tak sampai-sampai lagi. Ramai juga keluarga kakitangan JTM rupanya…

Cari mana kami.

 

Dah habis acara, selesai makan tengahari. apalagi terjun balik kolamlah. Main sampai puas..habis terbakar semua kulit.. Ada mereka kisah? Yang mereka kisah nak mandi kolam jer.. Kita yang mak-mak ni, aduh, sakitnya mata tengok kulit anak-anak dah terbakar. Anak-anak tengah melasak. Ermm…Patutlah Datuk Seri Vida Qu Puteh tak kisah orang kutuk anak dia tak putih kan..sebab anak-anak tengah membesar dan suka buat apa yang mereka nak buat.. manalah mereka kisah lagi bab kecantikan bagai ni kan.

 

Tagged : / / / / / /

Family Day Anjuran Jabatan Teknologi Maklumat (JTM)

Pasal t-shirt biru yang MamaEma share jumaat lepas, sebenarnya MamaEma pergi ke Water Theme Park A Famosa Resort, Melaka. Sambutan hari keluarga anjuran pejabat Mr. Ery. Hari Sabtu lepas, ramai yang sangkut jem sebab ada kemalangan maut di susur masuk Senawang. Lori tanker bawa asid terbalik. Laluan KL-JB dan JB-KL kedua-dua arah tutup. Memang sesak.

Nasib baik turun dari rumah awal. Dah nampak traffic mula slow terus masuk tol Port Dickson. Dengan bantuan waze, keluar susur Senawang. Masa keluar dari tol dan masuk highway, kelihatan jentera bomba berderet..dan laluan bertentangan tiada kenderaan yang lalu. Rupanya, laluan dah ditutup, semua kenderaan dari JB-KL kena masuk tol Pedas-Linggi.

Hari Keluarga JTM.

Mengikut jadual, ketibaan staf dan ahli keluarga sepatutnya jam 10:00 pagi, disebabkan ramai yang masih belum sampai..terus anak-anak mandi kolamlah dulu.

 

First, check point sini dulu. Orang pun masih tak ramai lagi. Nak masuk parking kena bayar RM3 per entry yea. Kalau keluar masuk dengan kereta, kena bayar setiap kali masuk lah. Keluar masuk dari water theme park untuk ambil barang kat kereta boleh saja.. tak perlu beli tiket lain pun. Sedia maklum, mana-mana theme park memang tak dibenarkan bawa masuk makanan dari luar.

 

 

 

Berhenti di bangku, pakaikan pas masuk ke theme park dulu. Harga tiket untuk ke theme park, MamaEma tak pasti berapa harganya sebab pas masuk ini dah diberi awal lagi sebelum ke Melaka.

 

 

 

Tergedek-gedek Mek Ayra tu jalan laju ke depan. Ingatkan Ayra tak lepas dengan ketinggian, nasib baiklah masih belum capai ketinggian untuk beli tiket. So, tahun akan datang dah kena kira harga. Cepatnya kamu membesar dik.

 

Manalah semua orang ni?

 

Bila ramai yang belum sampai, aktiviti sukan pun tak boleh nak mula lagi makanya MamaEma teroka dulu apa yang menarik kat Water Theme Park A Famosa Resort.

 

 

 

 

Orang sekarang ambil gambar dah tak pandang kamera kan. So kita tiru lah.

 

 

Apa yang menarik di A Famosa Resort

 

 

Lebih kurang dengan Bangi Waterpark juga, tapi kat Bangi masih baru dan jadi tarikan ramai. Kat sini, ada sesetengah tempat tengah renovation.

 

 

Amboi Mek Ayra sama naik mengintai orang di celah pokok. Si ayahnya sedang panggil kawan-kawan yang baru sampai tu. Memang sakanlah anak-anak mandi kolamnya. Si kakak dan abang, dah boleh biarkan mandi sendirian. Si Ayra sorang saja yang kena tunggu..itupun kena paksa. Dia takut nak turun masuk kolam. Puas disuruh, tak nak langsung. Menangis terus.

 

 

 

Tagged : / / / / /

Baju Family Day Semua Saiz Ada

Assalamualaikum. Wah, sudah petang, dah nak balik ni. Memandangkan esok lusa hari minggu belum tentu ada post terbaru. So, laju-laju MamaEma create story untuk nampak blog EmarieysDotCom ter update lah kan. Tak ada yang menarik pun. Esok hari minggu kan..apa plan korang?

Baju Hari Keluarga

Esok, MamaEma ke Melaka. Melaka tu luas MamaEma oiii…ke mana tu? Tunggu sajalah kat mana tempatnya? Hahahaha.. Ada family day belah Mr. Ery. So, kita follow sajalah. Baju pun dah dapat ni..tak sabar nak pakai. Baru minggu lepas ambil saiz, semalam dah siap baju.. cepat sungguh production dari….alahai lupa pula nama syarikat ni..tahu nama tuannya…Megat. Nanti-nanti MamaEma bagitahu yer.. Dah siap cuci pun malam tadi..

Hari Lahir Abang

Laa…lupa lagi satu benda penting..Dah tua MamaEma ni. Esok, anak lelaki punya hari lahir yang ke-8. Kesiannya, tak ada kek pun. Dahlah masa hari lahir kakak azwa 19 Julai lepas pun tak ada majlis…tak ada kek. MamaEma pernah cakap kat kakak nanti kita sambut sekali dengan abang.. sebab beza 3 minggu saja… pasti mereka kecewa kan..

Selamat hari lahir abang

 

So, balik nanti MamaEma cakaplah elok-elok kat mereka. Bawa ke Melaka esok kira sebagai hadiah untuk korang berdua lah. Agak-agak mereka boleh terima tak? Apa pendapat korang?

 

Tagged : / / /