• Acara Sukaneka Kanak-Kanak Dan Dewasa Hari Keluarga

    Mek Ayra ni boleh ke nak main acara sukaneka kanak-kanak. Entah faham ke tidak cara permainannya. Bila ramai dah sampai, acara sukaneka pun dah boleh mula. Budak-budak memang excited sangat untuk masuk pertandingan. Maklumlah nak dapat hadiah. Acara Sukaneka Acara kanak-kanak dibahagi ikut keluarga dan diasingkan mengikut kumpulan warna. Ada merah, hijau, biru dan kuning. Ayra tak join pun acara sukaneka tu. Tak sesuai dengan umur dia lagi.. lagipun tak pandai untuk bermain. Ayra punya permainan hanya bermain pasir sendirian. Hehehe..eh, kesian dia. Kusut masai habis rambut selepas mandi kolam. Lainlah si kakak dan abang. Memang bersungguh sangatlah bab masuk acara. Lebih-lebih lagi si kakak tu..kalau boleh semua acara dia…

  • Family Day Anjuran Jabatan Teknologi Maklumat (JTM)

    Pasal t-shirt biru yang MamaEma share jumaat lepas, sebenarnya MamaEma pergi ke Water Theme Park A Famosa Resort, Melaka. Sambutan hari keluarga anjuran pejabat Mr. Ery. Hari Sabtu lepas, ramai yang sangkut jem sebab ada kemalangan maut di susur masuk Senawang. Lori tanker bawa asid terbalik. Laluan KL-JB dan JB-KL kedua-dua arah tutup. Memang sesak. Nasib baik turun dari rumah awal. Dah nampak traffic mula slow terus masuk tol Port Dickson. Dengan bantuan waze, keluar susur Senawang. Masa keluar dari tol dan masuk highway, kelihatan jentera bomba berderet..dan laluan bertentangan tiada kenderaan yang lalu. Rupanya, laluan dah ditutup, semua kenderaan dari JB-KL kena masuk tol Pedas-Linggi. Hari Keluarga JTM. Mengikut…

  • Baju Family Day Semua Saiz Ada

    Assalamualaikum. Wah, sudah petang, dah nak balik ni. Memandangkan esok lusa hari minggu belum tentu ada post terbaru. So, laju-laju MamaEma create story untuk nampak blog EmarieysDotCom ter update lah kan. Tak ada yang menarik pun. Esok hari minggu kan..apa plan korang? Baju Hari Keluarga Esok, MamaEma ke Melaka. Melaka tu luas MamaEma oiii…ke mana tu? Tunggu sajalah kat mana tempatnya? Hahahaha.. Ada family day belah Mr. Ery. So, kita follow sajalah. Baju pun dah dapat ni..tak sabar nak pakai. Baru minggu lepas ambil saiz, semalam dah siap baju.. cepat sungguh production dari….alahai lupa pula nama syarikat ni..tahu nama tuannya…Megat. Nanti-nanti MamaEma bagitahu yer.. Dah siap cuci pun malam tadi..…