Ayra Sufia Turns 2 Happy 2nd Birthday to My Princess

Ayra Sufia Turns 2 tomorrow.

Busy sangat mama ni, sampai dah lama tak update blog. Demi hari lahir Ayra Sufia, mama sanggup karangkan sedikit untuk anak mama. Nanti besar, baca tau. Pejam celik pejam celik, dah masuk 2 tahun Ayra Sufia. Happy birthday sayang.

Parti Hari Lahir

Tak adalah buat parti besar-besar pun. Maybe setakat belikan kek sepotong. Itupun kakak dan abang yang habiskan. itu pastilah. Ayra Sufia mana suka makan benda yang lembik-lembik ni. Tak mahunya dia. Umur 2 tahun ni, dah faham orang cakap apa. suruh buang sampah, dia pergi buang. suruh duduk dia duduk. suruh tutup tv dia pergi tutup. Tapi, nak dengar dia cakap memang tak ada. Yang dia tahu sebut “ma dan nak” saja.

 

Risau juga bab percakapan dia. Anak sepupu sebaya dengan dia dah boleh cakap sebutir-sebutir pun. Tak apalah sayang, yang penting kamu sihat dan pandai yer. Satu perangai yang mencuit hati kami sekeluarga bila dia marah. Tak boleh kata apa, siap angkat tangan lagi. Contoh: abang nak ambil handphone kat tangan dia, terus pukul abang dan angkat tangan macam stop tu. Bekeng juga orangnya ni.

Ayra Sufia ni kalau dengan abang boleh bertolak ansur lagi kalau dengan kakak memang seteru semacam. Tapi bila kakak pakai tudung terus boleh baik dan nak ikut kakak jer.

Jam dah lewat dah ni. Kita tengoklah malam nanti atau esok hari ada kek ke tak yer. Apapun mama sayang semua. Terima kasih sudi baca.

 

 

Tagged : / /

1st Birthday for Ayra Sufia

1st Birthday for Ayra Sufia. Pejam celik pejam celik dah setahun anak dara mama ni. Hari Jumaat lepas 25 Mac 2016, genap setahun Ayra Sufia. Sekarang tak pandai jalan lagi, berdiri pun kejap-kejap. Time orang tak layan dia,  time itu lah dia berdiri sendiri sambil sengih-sengih.. Bila cakap “tatih”, terus duduk, bukan nak melangkah kaki tu.

birthday cake

Orang cakap kalau nak cepat jalan letak dalam ‘walker’, tapi Ayra Sufia nampak ‘walker’ terus nangis..langsung tak nak. Orang cakap kalau tumbuh gigi dulu, jalan kemudian lah… gigi atas dah ada 4 batang, bawah dah ada 2 batang.

1st Birthday Cake, mama beli kek  aiskrim tau. Kek kecil sesuai dengan usia setahun tu kan..hai, tengok mama macam tak puas hati dengan kek tu jer….tapi orang yang menghabiskannya si kakak dan abang…Ayra Sufia masuk jer dalam mulut sekali, terus tolak dengan lidah. tak sedap ke dik? Untuk 1st Birthday ni, mama tak buat parti bagai…malam tu, makan kat Perantau Hill, Putrajaya.. kebetulan ada cake aiskrim..teruslah beli.

Mama, ayah, kakak dan abang doakan Ayra Sufia membesar dengan sihat dan menjadi anak yang solehah. Terima kasih pada Cik Ngah yer siap transfer duit untuk Ayra Sufia punya 1st birthday ni.. tak sempat nak jumpa cik ngah pula masa hari lahir Ayra Sufia ni.

 

 

Tagged : / / /