Malam Dinner Tema Retro

Malam dinner wajib kena pakai baju tema retro, tema tahun 60-an, tahun 70-an dan tahun 80-an. Berpeluh ketiak omak mahu cari baju ikut tema ni. selalu attend dinner pakai jer baju yang ada dalam almari. Tapi big boss dah kasi amaran tak ikut tema tak boleh masuk dewan. Dalam kepala otak, tema retro mesti baju polkadot..tudung corak polkadot pun dah kira tema retro kan. so, kita google lah bagaimana rupa tema retro ni. group whatsapp moksu-moksu pun busy chatting tema apa yang nak dipakai.

Fun Drive UC 27

Tema Retro Masa Dinner

Mr. Ery pakai seluar pink. Aku orang pertama yang gelak besar masa dia bawa balik seluar, baju, spek dan tali pinggang tu. “nak pakai seluar pink ni ke?”. Siap tambah ropol bagai…ropol-ropol kat bahu tu MIL yang jahitkan..ada ropol juga kat pergelangan tangan.. macam terover sangat tetas balik… dah katanya itulah tema retro..zaman dulu orang pakai baju beropol..rambut alfro tu pun beli  semata-mata nak ikut tema. lepas ni siapa nak pinjam rambut alfro..bolehlah. Baju polkadot aku hak milik my mama.  skirt kembang pink pun rembat yang my mama juga…tali pinggang pun my mama yang belikan..semualah my mama punyalah…kecuali selendang tu sempat beli last minute..anak-anak pun pakai baju ikut tema..biarpun anak-anak tak diwajibkan..kebetulan dah ada baju polkadot pakai sajalah.

 

Fun Drive UC 28

Fun Drive UC 29

Pakaikan rambut alfro, nampak kecik kepala Ayra.

Fun Drive UC 30

Semua moksu-moksu sporting ikut tema yang ditetapkan. Lawa-lawa belaka. Ada games juga untuk moksu.  Dibahagi dua kumpulan..moksu perlu bina istana dengan straw. Istana siapa yang roboh dulu bila kena tiup, maka kumpulan moksu tu kalah. Yeaaah, istana kumpulan kami bertahan…menanglah.

Fun Drive UC 37

Istana pihak lawan

Fun Drive UC 35

Cabutan bertuah untuk moksu. Setiap moksu akan sediakan hadiah setiap seorang.

Fun Drive UC 31

Fun Drive UC 38

Fun Drive UC 39

Fun Drive UC 41

Poksu-poksu yang ikut tema. Yang mana satu tema retro, 60,70 & 80. Eh, tema retro dalam tahun berapa?

Fun Drive UC 34

Fun Drive UC 40

Selesai sudah malam dinner mengikut tema. so, next year nak tema apa pula yer? Kena fikir sekarang senang nak bajet…hehehe..apapun semua sporting habis. Tahniah pada pemenang pakaian tercantik..dan tahniah pada Mr.Ery dapat cabutan bertuah dengan hadiahnya seakan sama macam tahun lepas..

Tagged : / / / / / / /

Sukaneka Hari Keluarga

Sukaneka hari keluarga. Dah rasa segar lepas mandi, bergerak ke padang Gambang Waterpark. Petangnya ada aktiviti sukaneka. Cuaca sana memang panas, nasib baik ada khemah buat berteduh. Bab sukaneka, anak-anak yang excited nak bermain. nak rebut nombor satu dan nak menang dapat hadiah..lebih-lebih lagi anak aku sendiri…tak dinafikan si kakak azwa sorang ni.

Fun Drive UC 16

 

Aktiviti Sukaneka

Anak-anak sibuk bermain, mak-mak sibuk bergosip. hahaha…tak habis borak masa berkumpul. dan mak-mak yang kena jaga anak yang kecil. mak-mak juga yang bagi support untuk suami-suami yang bersukan sekali.

Fun Drive UC 02

Fun Drive UC 01

Macam-macam aktiviti lah juga. dari anak umur setahun hingga belasan tahun. Kat mana-mana aktiviti, sukaneka berebut gula-gula memang akan ada..yang berebut lebih mak-mak jer.. anak pula macam takut nak berebut kan..nanti dapat sikit. kesian.. ada anak yang tak dapat..memangis pulak.

Si kakak dan abang, aku tak ambil kisah sangat dah. Si kakak tak perlu diajak pun memang dia akan join. lain si abang, nak kena paksa barulah nak join.

Fun Drive UC 10

Geli mama ko tengok kakak haih… sampai nak termuntah tepung masuk dalam mulut. itulah beria sangat tiup tepung cari duit. dah macam tepung gomak dah mama tengok.

Fun Drive UC 11

Fun Drive UC 13

Fun Drive UC 12

Tengok video kakak tiup belon ni, seriau pula aku..macam nak putus nyawa dia beria-ria tiup belon tu. orang lain tiup sikit lepas tu kepit celah paha kasi belon pecah..puas menjerit kat kakak suruh kepit belon tu. tak dihiraunya…last pecah juga dan dapatlah nombor 3. ehem3x, ada yang nak main tipu tau…ada terekod video…hahaha siapakah itu?

Fun Drive UC 15

Fun Drive UC 14

 

Sukaneka paling kelakar

Sukaneka untuk poksu dan moksu. Moksu sepak bola ke arah gol poksu.  yang kelakar moksu sepak bola salah masuk gol poksu orang lain.

Fun Drive UC 18

Terfikir sukaneka apalah yang nak dibuatnya bila poksu kena pakai kain pelikat @ sarung ni..ingatkan nak jadi ninja ke apa..sekali kena main bola dengan kain pelikat @ sarung. ramai pula yang pakai kain sarung moksu…hahahaha.

Fun Drive UC 23

pasang strategik ke poksu? kononnya lah.. tapi tak menang pun.

Fun Drive UC 24

cenonit jer bolanya…ada yang tonggang terbalik sepak bola.

Fun Drive UC 25

kain batik sarung bini jadi mangsa..nasib tak terlondeh..

Fun Drive UC 26

Ayra pun behave je walaupun cuaca agak panas.. budak baru belajar nak berjalan.. aku lepaskan dia bertatih atas padang kering tu. bukan main seronok dia..Fun Drive UC 17

Esoknya, Ayra kena demam panas..Dahlah main padang di tengah panas. bilik homestay pula tak ada aircond lagilah membahang panasnya… nasib baik dia tak meragam. Ayra anak yang baik… dan semua cakap muka ikut ayah dia..yea ke korang?

Fun Drive UC 42

Peluh masam dah keluar…malamnya dinner dengan tema retro…

Tagged : / / / / / /

Fun Drive Urban Crewz EOCM

Beginilah jadinya bila masing-masing sibuk dengan aktiviti sosial. Seorang aktif kelab blogger dan seorang pula aktif Kelab EOCM. Makanya, ada sahaja aktiviti di hari minggu. Ini kali kedua join Fun Drive UC EOCM, tahun lepas ke Port Dickson dengan perut memboyot, tahun ni ke Gambang Waterpark dengan perut sudah kempis kendong anak kecil. Fun drive tahun ini ramai yang join, ada dalam 22 keluarga. Masa inilah nak kenal moksu-moksu dalam group family urban crewz. Moksu ni wife pada poksu-poksu lah.

Fun Drive 2.0 Urban Crewz EOCM.

Sebahagian geng moksu Urban Crewz.. ada yang pertama kali jumpa. Bila dah berkumpul ramai-ramai memang topik borak macam-macam keluar. sambil tunggu yang mana keluarga tak sampai lagi sambil beramah mesra.

Fun Drive UC 07

Anak-anak Urban Crewz dari umur belasan tahun hingga baby. Budak-budak bab nak berjalan nombor satulah. Boleh pula bangun awal pagi terus masuk bilik air dan  mandi. Tak sempat nak bagitahu pergi mandi, budak-budak dah ready. Kalau pergi sekolah, selagi tak sebut nama penuh, selagi tulah menggeliat lagi tempat tidur…geram pun ada.

Fun Drive UC 06

Fun Drive UC 32

Sebelum bergerak, doa dibacakan untuk perjalanan kami lancar dan selamat. Alhamdulillah. Seronok bila konvoi ramai-ramai atas satu kelab kereta ni. Orang akan tengok dan ada yang bagi laluan. Hari fun drive hari cuti 3 hari, trafik di lebuhraya memang teruk. Lebih-lebih lagi tol Bentong tu. yang laluan Smart dah tak smart pun.. lebih cepat touch & go. Bukan senang nak bergerak satu baris di lebuhraya, mesti akan ada terselit kenderaan lain..yealah, lebuhraya bukan kita punya seorang.

Fun Drive UC 08

Pit Stop ke-2. Ada team yang terputus barisan dan ada ketinggalan di belakang.

Fun Drive UC 09

Selepas harungi trafik dan berhenti makan di RnR Temerloh, akhirnya sampai jua di Gambang Waterpark. Perjalanan hampir 6 jam. Kami tak stay di Gambang Waterpark, kami sewa homestay dekat area situ. Pilih homestay sebab ada 4 keluarga mertua yang ikut sekali.

Fun Drive UC 05

Balik homestay nak rehat, tapi tak sempat nak rehat pun. Dapat mandi dan segar badan, terus bersiap untuk main sukan.

Tagged : / / /