• Malam Dinner Tema Retro

    Malam dinner wajib kena pakai baju tema retro, tema tahun 60-an, tahun 70-an dan tahun 80-an. Berpeluh ketiak omak mahu cari baju ikut tema ni. selalu attend dinner pakai jer baju yang ada dalam almari. Tapi big boss dah kasi amaran tak ikut tema tak boleh masuk dewan. Dalam kepala otak, tema retro mesti baju polkadot..tudung corak polkadot pun dah kira tema retro kan. so, kita google lah bagaimana rupa tema retro ni. group whatsapp moksu-moksu pun busy chatting tema apa yang nak dipakai. Tema Retro Masa Dinner Mr. Ery pakai seluar pink. Aku orang pertama yang gelak besar masa dia bawa balik seluar, baju, spek dan tali pinggang tu.…

  • Sukaneka Hari Keluarga

    Sukaneka hari keluarga. Dah rasa segar lepas mandi, bergerak ke padang Gambang Waterpark. Petangnya ada aktiviti sukaneka. Cuaca sana memang panas, nasib baik ada khemah buat berteduh. Bab sukaneka, anak-anak yang excited nak bermain. nak rebut nombor satu dan nak menang dapat hadiah..lebih-lebih lagi anak aku sendiri…tak dinafikan si kakak azwa sorang ni.   Aktiviti Sukaneka Anak-anak sibuk bermain, mak-mak sibuk bergosip. hahaha…tak habis borak masa berkumpul. dan mak-mak yang kena jaga anak yang kecil. mak-mak juga yang bagi support untuk suami-suami yang bersukan sekali. Macam-macam aktiviti lah juga. dari anak umur setahun hingga belasan tahun. Kat mana-mana aktiviti, sukaneka berebut gula-gula memang akan ada..yang berebut lebih mak-mak jer.. anak…

  • Fun Drive Urban Crewz EOCM

    Beginilah jadinya bila masing-masing sibuk dengan aktiviti sosial. Seorang aktif kelab blogger dan seorang pula aktif Kelab EOCM. Makanya, ada sahaja aktiviti di hari minggu. Ini kali kedua join Fun Drive UC EOCM, tahun lepas ke Port Dickson dengan perut memboyot, tahun ni ke Gambang Waterpark dengan perut sudah kempis kendong anak kecil. Fun drive tahun ini ramai yang join, ada dalam 22 keluarga. Masa inilah nak kenal moksu-moksu dalam group family urban crewz. Moksu ni wife pada poksu-poksu lah. Fun Drive 2.0 Urban Crewz EOCM. Sebahagian geng moksu Urban Crewz.. ada yang pertama kali jumpa. Bila dah berkumpul ramai-ramai memang topik borak macam-macam keluar. sambil tunggu yang mana keluarga…