LEGOLAND Malaysia Theme Park Explore Bersama Keluarga dan Team KBBA9, Yeay..Family Day.

Dalam komuniti KBBA9,  “Kita akan adakan Family Day 2018 yang pertama di LEGOLAND Malaysia”. Yeay…!!!! Family Day di LEGOLAND Malaysia,  Johor Bahru. Impian dah lama untuk ke sana akhirnya terlaksana juga. Alhamdulillah dan terima kasih KBBA9. Laju aku bagi nama untuk join family day kali ini.

Perjalanan KL-JB-KL

Awal perancangan akan bermalam 1 malam di Johor Bahru. Tapi kakak Azwa pula terpilih mewakili Sekolah Rendah Agama (SRA) dalam pertandingan syarahan pada hari keesokkannya. Demi anak, patah balik ke KL pada hari yang sama. Penat memang penat tapi adakah ianya berbaloi.

Tiket berada di tangan, tanpa buang masa memulakan pengembaraan bersama keluarga. Aktiviti free and easy, makanya semua bebas untuk meneroka dalam sana sampaikan hilang radar dengan team yang lain. Dah berada dalam tu, hilang arah nak pergi mana dulu. Besar wey, pamplet maps diberi..mudah sikit nak tahu berada di mana masa itu.

Destinasi pertama yang nampak shop LEGO. Nasiblah anak-anak jenis yang tidak meminta-minta untuk beli lego. Tapi bagusnya, ada pelbagai jenis lego yang dijual bersesuaian dengan umur anak-anak. Anak-anak pula lebih teruja untuk bermain dari membeli. Selamat duit mama ayah…eh.

Mengembara di NinjaGo World

Pakai cermin mata hitam 4D dan naik sejenis kereta yang berpusing kiri kanan. Mulalah berperang untuk mengalahkan Great Devourer melalui imbasan 4D. Kelakarnya, orang lain menggerakkan tangan untuk berperang, aku dan Mr. Ery beria tekan-tekan dan pijak-pijak kaki..tapi tak ada peluru keluar pun. Aku ingatkan macam main video games tu…. “Mama, mana peluru mama..abang tak nampak pun”. Anak lebih pandai dari kami. Silap sendiri tak baca instruction. Jawabnya, kalahlah aku dalam peperangan.

Legoland Malaysia Review

Kejar masa untuk elak dari bertolak lewat malam balik ke KL,  dapat bermain sekali sahaja untuk satu games, walhal boleh berulang-ulang untuk bermain. Anak-anak faham walaupun muka nampak sangat masamnya..hahaha. Nak buat macam mana.. memang perlu satu hari penuh untuk mengembara semua tempat.

LEGO Kingdoms

Di LEGO Kingdoms ada The Forestmen’s Hideout, Royal Joust, Dragon’s Apprentice, Merlin’s Challenge, The Dragon, Castle Stage, Castle Games, King’s Grill, Waffle Haus, Castle Fried Chicken, King’s Market, King’s Photo. Disebabkan ketinggian Ayra tidak melepasi ketinggian yang ditetapkan, aku, kakak dan Ayra yang naik Dragon’s Apprentice sejenis permainan keretapi. Aku ingat kelajuannya biasa-biasa jer, tengah keretapi bergerak laju turun naik..dengar orang sebelah azan.. Aqeel yang azan..hahaha..itu doa dia. Aduii.. Aqeel..Aqeel… sambil nak gelak dia duk berazan, sebelah tangan aku pegang dia…risau takut terpelanting. Itupun dia minta nak naik lagi sekali…

VR Coaster

Satu lagi permainan yang mengecutkan perut..perghh..memang jantung berdegup kencanglah…lebih-lebih lagi masa turun dan corner. LEGOLAND Malaysia menjadi legoland pertama di dunia yang melancarkan VR Roller Coaster bertemakan animasi permainan lego. Cara permainannya, menaiki rel permainan “The Great Lego Race (VR Coaster), dengan memakai VR. Sekali lagi aku yang kena temankan anak-anak, pandai sungguh Mr. Ery mengelak.

Legoland Malaysia Review

Aku di sebelah Aqeel dan kakak duduk seorang..seperti naik sebuah kereta. Aqeel seorang yang pakai VR, aku awal lagi memang tak nak pakai, kakak pula masa nak bergerak tetiba tak nak pakai juga. Betul-betul cemas naik VR Coaster ni, masa hendak menjunam turun..tak dapat buat apa-apa..aku mampu pejam mata… Aqeel dengan azannya..bercampur aduk  “mama..api kat bawah” “mama, langgar mama..langgar…naga tu” “mama…kita menang” kakak pula “mama…lajuuunyaaa”. Seram tapi menyeronokkan. Seronok Aqeel, kakak pula menyesal sebab tak pakai VR.

Merlin’s Challenge. aku yang tengok ia berpusing pun pening, apatah lagi orang yang naik. Kali ini Mr. Ery yang naik dengan anak-anak. Bukan main laju juga pusingannya.

TECHNIC Twister.

Yang ni pun best naik. berpusing-pusing. Banyak kosong, naik seorang satu. Ayra tak lepas sebab ada had ketinggian juga.

“Engkau naik apa tu, bang”..terkedek-kedek gaya geraknya macam naik kuda…seronoklah.. sebab dia seorang yang dapat main..kakak tidak lepas, Royal Joust hanya untuk anak yang berumur 4 hingga 11 tahun.

Legoland Malaysia Review

Cuaca memang panas, jadi pandai-pandailah cari tempat sejuk untuk rehat. samada berehat di pondok, tempat makan atau pergi tengok movie. Macam aku, dahlah tak bawa stroller untuk Ayra..payung pun tak bawa.. bergilir-gilir  pula dukung, bila Ayra tak mahu jalan… buat olok-olok tinggal pun, dah tak peduli apa..rela berdiri situ jer…upah aiskrim baru okey sikit.

Agak penat berjalan dan berpeluh…naik tower tengok persekitaran LEGOLAND Malaysia dari atas. Dapatlah rehat sekejap dalam tower ini. Aircond pun ada.

Tengok movie 4D.

Legoland Malaysia Review

Legoland Malaysia Review

Patutlah basah kerusinya.. dipancutnya air dan buih sabun..semburan angin…untuk berimaginasi seperti benar-benar berlaku. Menangis Ayra. Takut.

Legoland Malaysia Review

Star Wars pun masuk tengok movie..tapi aku tak masuk pun..sebab banyak tempat lagi yang belum pergi. Kejar masa…

Legoland Malaysia Review

MINILAND

Kagum aku tengok pembinaan mercu bangunan dari 17 buah negara Asia  seperti Malaysia, Singapura, Taj Mahal India yang dibina dengan 30 juta LEGO. Setiap ikon bangunan, akan mengeluarkan bunyi untuk menikmati suasana persekitaran sebenar dengan menekan butang yang disediakan.

Legoland Malaysia Review

Kemudahan Asas

Seharian berada dalam taman tema ini, tidak perlu risau apa-apa. Ada tempat makan, ada surau, ada tandas. Ini yang paling aku suka, bila masuk ke tandas.bersih dan wangi..tidak berbau hancing. Biasa tempat rekreasi macam ini, selalunya tandas tidak teruruskan..tapi tidak di LEGOLAND Malaysia.

Legoland Malaysia Review

Legoland Malaysia Review

Bayangkan ada 85 lokasi dan aktiviti disediakan dalam taman tema ini. Setengah hari memang tidak cukup untuk pergi semua tempat, apatah lagi nak ulang-ulang permainan. Belum lagi masuk water theme park. Jawabnya, kena datang lagi ke sini… stay dua hari..baru puas hati. Penutupnya, memang berbaloi sangat datang ke sini kerana ia adalah sebuah taman tema yang berbeza dan tiada di tempat-tempat lain.

Legoland Malaysia Review

Menang Kereta Nissan Almera

Nak menang sebuah kereta Nissan Almera? Ada tawaran menarik dari LEGOLAND Malaysia untuk menang sebuah kereta Nissan Almera dengan membeli, renew atau upgrade ke Annual Pass dengan harga tiket 1 hari. Kelebihannya, boleh pergi resort secara percuma dalam masa 365 hari, aktiviti menarik seperti Miniland, The Driving, LEGO V, The Great LEGO® Race dan banyak lagi yang dapat dikunjungi sebanyak mana yang mahu, diskaun harga untuk gambar, diskaun harga makan, dan dapat bermain permainan tanpa tunggu giliran. Lagi banyak beli Annual Pass, lagi besar peluang untuk bawa balik kereta Nissan Almera.

Apa tunggu lagi…Sila dapatkan maklumat lanjut di laman web LEGOLAND Malaysia atau di laman sosial facebook LEGOLANDMY

Legoland Malaysia Review

Terima kasih kepada pihak LEGOLAND Malaysia dan KBBA9, berjaya menganjurkan Family Day KBBA9 untuk tahun ini. Sedikit sedutan video yang sempat dirakamkan semasa pengembaraan kami anak beranak di dalam taman tema LEGOLAND Malaysia ini.

Sehingga jumpa lagi…..

Tagged : / / /

KBBA9 Family Fun Day at Legend Cherating Beach Resort…Ohsem

Anak balik sekolah semalam mengadu dia kena perli dengan kawan sekelas. “Hitamnya ko Azwa”..Terasa terus anak.. Alahai siannya. Penangan family day selang seminggu. Kalau minggu sudah family day JTM di Melaka, minggu ni family day KBBA9 di Cherating lah pula. Hari-hari anak-anak terjun kolam, mandi air laut tak kira pagi, tengahari, petang..nasib baik malam je tidak. Mana tak terbakar kulit tu. Tak apalah kakak, hitam pun hitam manis.. nanti mama sapu Qu Puteh..eh.

Family Day Fully Sponsored by Legend Cherating Beach Resort

Memang happening..memang giler-giler..memang ohsem sangat. Dapat bermalam 3 Hari 2 Malam di Legend Cherating Beach Resort. MamaEma bergerak petang jumaat, selepas anak-anak balik sekolah. Perjalanan dari KL ke Cherating lebih kurang 4 jam lebih, singgah RNR Temerloh, Anak-anak dah lapar sangat, tak makan tengahari..terus makan petang dengan masakan ikan patin. Sedap.

Check point here

Dalam whatsapp group masing-masing share dah sampai Legend Cherating dan dah masuk bilik pun. Wah, syoknya, ini yang tak sabar nak cepat sampai. Tapi, malangnya dalam perjalanan MamaEma perhatikan Ayra punya kulit naik biji-biji macam terkena ulat bulu. macam terkena lapar garam pun iyea. Menggaru-garu tak berhenti..Garu sana garu sini, habis banyak tempat jangkit naik. Terus MamaEma cuci tangan dia..sapu dengan minyak berangin. Okeylah sikit.

Sampai Legend Cherating, disambut dengan mesra oleh staff di sana. Blogger?. Yeah, I’m KBBA Blogger. Dah check-in dan dapat kunci bilik bernombor 546, tingkat 5 mengadap pantai. Dapat bilik Deluxe Room lagi.. Tq Legend Cherating. Teruja masuk bilik, nampak katil terus nak baring. Opps, tunggu “Mama nak ambil gambar bilik ni dulu”.

Ini bilik yang kami stay

Layanan baik dari staff, penat perjalanan entah hilang ke mana. Turun semula pergi ke kereta, angkut segala beg-beg bawa  masuk bilik. Anak-anak dah tak sabar nak terjun kolam, memandangkan sampai sana dah nak masuk maghrib, kolam pun dah tutup. Selamat 1 hari untuk anak-anak bakarkan kulit…hehehe.

Selepas solat, turun untuk dinner dan sempatlah MamaEma ronda-ronda di waktu malam kawasan Legend ni.. Deruan ombak dari laut, sangat nyaman..dengan pasir pantainya yang sangat halus.

Pasir pantai sangat halus

 

Program Hari Keluarga KBBA9

Sepanjang berada 3 Hari 2 Malam di sini, banyak aktiviti-aktiviti yang disediakan oleh pihak Legend Cherating. Ada aktiviti yang melibatkan blogger sahaja dan ada aktiviti untuk semua keluarga. So, semua dapat merasainya. Wah, memang tak sabar-sabar  nak follow bila tengok itinerary program yang disediakan.

Legend Cherating memang sesuai untuk semua orang. Nak honeymoon, nak release tension, nak beristirihat, nak bercuti dengan keluarga, nak buat kenduri kahwin, nak berkursus, teambuilding malah nak shooting..semua bolehlah. Syok tau. MamaEma pernah datang sekali ke Legend Cherating, pun atas sebab hari keluarga tempat kerja MamaEma..tahun 2006.. dah banyak perubahan.

Our founder KBBA9

 

Amanat dari founder KBBA9 sendiri Abang Ben Ashaari. MamaEma bersyukur sangat dapat menjadi salah satu team dalam KBBA9 ni walaupun setahun jagung dengan mereka. Dan ini kali kedua, MamaEma sertai aktiviti KBBA9 di mana keluarga pun tidak ketinggalan. Kami datang dari content blogger yang tak sama. Tapi kami berkumpul sebagai satu keluarga. Ingat, jangan lupa pada mereka yang memberi jasa.More picture boleh tengok di @ https://www.instagram.com/emarieys/

Facebook : https://www.facebook.com/legendresort.cherating/

Website : http://www.legendcherating.com/

Instagram : https://www.instagram.com/legendresort.cherating/ 

 

Tagged : / / / / /

Lokasi Percutian Umang-Umang Chalet Melaka Best

Lokasi Percutian Umang-Umang Chalet Melaka Best.

Sabtu lepas mamaema sekeluarga ke Melaka. Family day rakan kerja Mr.Ery. Setiap tahun team kerja Mr.Ery akan buat family day. Awal tahun mula collection untuk rancang pergi bercuti ramai-ramai. Geraklah kami sekeluarga lebih kurang jam 10pagi. singgah RnR untuk sarapan. Masing-masing tak gerak sama. Terus jumpa di sana.

melaka8

Keluar tol Pedas Linggi. Set lokasi umang-umang chalet. Macam rasa tak yakin betul ke tak waze tunjuk jalan ni Tengok batu kilometer arah ke Klang. Berhenti tepi, nampak ada motor lalu terus lambai dan tanya mana lokasinya. Pemuda tu bagitahu dah betul laluan yang mamaema tuju. Itupun nak terlepas juga, nasib baik kakak nampak pemuda tadi tunjuk arah dengan tangan. Kakak pandang belakang, nampak signboard umang-umang chalet. Patah balik. Sampai awal, kitaorang pergi ke bandar dulu cari nasi tengahari. Beli bungkus makan tepi pantai dalam kawasan kampung.

melaka7

Tak sabar-sabar kakak dan aqeel nak turun mandi. Asyik tanya “bila mama” “bila mama”. Pantang jumpa air laut jumpa air kolam diaorang berdua ni.

melaka3

Seluar Corak Askar.

Cucu dan menantu askar.nampak macam adik beradik tak? Ramai duk tanya mana beli seluar celoreng ni. Mamaema beli kat KWC (Kenanga Wholesale Centre). Fuhhh, berpeluh juga nak cari seluar diaorang. Harga seluar anak-anak RM25 sehelai, mamaema RM20 sehelai. Jenis kain tak sama. Seluar mamaema jenis cotton macam seluar trek. Anak-anak seluar canvas. Design dan kain cantik. Satu kedai sahaja yang ada.

umangumang-chalet

Bukan main lagi mek Ayra menjeling kat mama. Tengok, kakak duduk sebelah. Musykil kenapa dia duduk jauh sangat lah tu.

umangumang-chalet-melaka10

Tengok mereka bertiga ni. cepatnya anak-anak membesar.

umangumang-chalet-melaka11

Geram pula tengok Aqeel, semua gambar muka entah apa-apa. Ada sajalah mimik dia macam tu macam ni. Bukan senang nak ambil gambar satu family.

umangumang-chalet2

Yang ni dah elok, tang seluar pula pergi senteng sebelah…

melaka5

Mek Ayra pun dah pandai berselfie. Seluar Mr.Ery saja tak berceloreng. Puas cari tak ada saiz. Hampir putus asa. Last-last jumpa satu kedai di KWC juga, warna hijau dan ada saiz besar. Apa lagi sambar sajalah.

umangumang-chalet1

Panas berdetim.

umangumang-chalet-melaka9

umangumang-chalet-melaka8

Mek Ayra panggil kakak dan abang.

umangumang-chalet-melaka7

Lepas makan gerak ke umang-umang chalet untuk check in. masih ramai team yang tak sampai lagi. Nak check-in pun kena tunggu jam 2.00 petang.

umangumang-chalet-melaka6

Bilik tak ready lagi. Melepak sambil main buaian. Banyak buaian tergantung.

chalet-umangumang

umangumang-chalet-melaka4

umangumang-chalet-melaka5

umangumang-chalet-melaka3

Kalau dengan abang, memang mek ayra boleh ngam sangat. Abang pimpin tangan dia akan ikut jer.

umangumang-chalet-melaka2

Depan bilik penginapan.

melaka

Bilik Penginapan

Kami punya bilik no. 11. Walaupun bilik kecil tapi selesa. Ada aircond tak ada kipas. Satu malam RM250 termasuk pakej BBQ. Nak tambah tilam cas RM20.

bilik-umangumang

umangumang1

dinner-umangumang

Jam 7.00 pagi, anak-anak dah mengajak mandi air laut.

chalet-umang

Dah siap mandi wangi-wangi, mek Ayra tengok saja kakak, abang dan ayahnya mandi air laut.

umangumangchalet6

Tak lama pun, tanggal skirt tanggal pampers. hah, ambik terus timbus kaki dengan pasir. kasi gosok-gosok kaki.

umangumangchalet4

Muka pasrah kena tanam dengan ayah.

umangumangchalet3

Masa ni, air laut semakin surut. Dapatlah bermain buaian.

melaka2

Hanya mamaema yang tak turun ke laut nya.

umangumang

Bagi mamaema, lokasi umang-umang chalet melaka ni sesuai untuk buat aktiviti keluarga. Tempatnya luas, selesa dan tenang. Walaupun tak ada kolam, mandi laut pun dah memadai.

Mamaema perasan satu lah negeri Melaka ni. Walaupun susah nak jumpa tong sampah di tepi-tepi jalan, tak ada pun sampah berselerakkan. Sangat bersih. Lagi satu, mamaema suka tengok design rumah-rumah kampung di Melaka. Halaman rumah mereka pun bersih dan teratur.

 

Tagged : / / / / / / /

Sukaneka Hari Keluarga

Sukaneka hari keluarga. Dah rasa segar lepas mandi, bergerak ke padang Gambang Waterpark. Petangnya ada aktiviti sukaneka. Cuaca sana memang panas, nasib baik ada khemah buat berteduh. Bab sukaneka, anak-anak yang excited nak bermain. nak rebut nombor satu dan nak menang dapat hadiah..lebih-lebih lagi anak aku sendiri…tak dinafikan si kakak azwa sorang ni.

Fun Drive UC 16

 

Aktiviti Sukaneka

Anak-anak sibuk bermain, mak-mak sibuk bergosip. hahaha…tak habis borak masa berkumpul. dan mak-mak yang kena jaga anak yang kecil. mak-mak juga yang bagi support untuk suami-suami yang bersukan sekali.

Fun Drive UC 02

Fun Drive UC 01

Macam-macam aktiviti lah juga. dari anak umur setahun hingga belasan tahun. Kat mana-mana aktiviti, sukaneka berebut gula-gula memang akan ada..yang berebut lebih mak-mak jer.. anak pula macam takut nak berebut kan..nanti dapat sikit. kesian.. ada anak yang tak dapat..memangis pulak.

Si kakak dan abang, aku tak ambil kisah sangat dah. Si kakak tak perlu diajak pun memang dia akan join. lain si abang, nak kena paksa barulah nak join.

Fun Drive UC 10

Geli mama ko tengok kakak haih… sampai nak termuntah tepung masuk dalam mulut. itulah beria sangat tiup tepung cari duit. dah macam tepung gomak dah mama tengok.

Fun Drive UC 11

Fun Drive UC 13

Fun Drive UC 12

Tengok video kakak tiup belon ni, seriau pula aku..macam nak putus nyawa dia beria-ria tiup belon tu. orang lain tiup sikit lepas tu kepit celah paha kasi belon pecah..puas menjerit kat kakak suruh kepit belon tu. tak dihiraunya…last pecah juga dan dapatlah nombor 3. ehem3x, ada yang nak main tipu tau…ada terekod video…hahaha siapakah itu?

Fun Drive UC 15

Fun Drive UC 14

 

Sukaneka paling kelakar

Sukaneka untuk poksu dan moksu. Moksu sepak bola ke arah gol poksu.  yang kelakar moksu sepak bola salah masuk gol poksu orang lain.

Fun Drive UC 18

Terfikir sukaneka apalah yang nak dibuatnya bila poksu kena pakai kain pelikat @ sarung ni..ingatkan nak jadi ninja ke apa..sekali kena main bola dengan kain pelikat @ sarung. ramai pula yang pakai kain sarung moksu…hahahaha.

Fun Drive UC 23

pasang strategik ke poksu? kononnya lah.. tapi tak menang pun.

Fun Drive UC 24

cenonit jer bolanya…ada yang tonggang terbalik sepak bola.

Fun Drive UC 25

kain batik sarung bini jadi mangsa..nasib tak terlondeh..

Fun Drive UC 26

Ayra pun behave je walaupun cuaca agak panas.. budak baru belajar nak berjalan.. aku lepaskan dia bertatih atas padang kering tu. bukan main seronok dia..Fun Drive UC 17

Esoknya, Ayra kena demam panas..Dahlah main padang di tengah panas. bilik homestay pula tak ada aircond lagilah membahang panasnya… nasib baik dia tak meragam. Ayra anak yang baik… dan semua cakap muka ikut ayah dia..yea ke korang?

Fun Drive UC 42

Peluh masam dah keluar…malamnya dinner dengan tema retro…

Tagged : / / / / / /

Family Day Raya

Suasana hari raya di Kelantan. Raya kedua beraya di Bachok. Rumah mokwe (nenek mr.ery). Satu-satunya nenek yang ada. Dah ada piut pun. Raya tahun ini orang sarawak pun ada balik. Raya kedua diadakan hari berkumpul bagi keluarga mokwe (Wan Jah). Ini baru sebilangan ahli keluarga, ada yang tak balik beraya sebab kerja.

family day raya12

Spot Me?

family day raya07

Riuh dengan anak menantu cucu cicit sedara sepupu ipar semua dari sembilan anak mokwe. Malah ada yang tak kenal pun yang kita ni bersaudara. Kalau buat kenduri kahwin setakat panggil ahli keluarga pun konpem penuh satu dewan.

family day raya15

Sukaneka Hari Keluarga

Inilah mokwe. Aku pun tak tahu Ayra Sufia ni cicit yang ke berapa. Alhamdulillah mokwe sihat sangat. Nak buat majlis hari keluarga ni punya bersemangatnya dia. Boleh buat ketupat palas berkilo, belah kayu api bagai semata-mata anak cucu cicit nak balik.

family day raya11

Daftar nama, alamat dan no telefon. Update ahli keluarga yang mana bertambah.

family day raya05

family day raya08

Sambil beraya berkumpul, kita keluarkan peluh dengan sukaneka. Anak-anak yang paling seronoknya.

family day raya02

Acara untuk orang tua paling ditunggu. Lambung kasih. Pecah belon, tak ada kasihlah jawabnya. Ada yang berbaju raya bermain. nasiblah siapa yang basah.

family day raya10

family day raya14

family day raya13

Acara makan-makan memang tak pernah dilupa. sebelum mula majlis, perut semua dah berisi nasi dengan lauk pauk dari tukang masak terbaik punya. Berselera makan sampai bertambah-tambah.

family day raya09

Inilah tukang masak specialnya, panggil mokteh. atas usaha masak memasak beliau dapat cenderahati. bungkusannya macam dapur gas. sesuailah sangatkan.

family day

Set kito jange pecoh

family day raya03

Next year, kita buat di Tok Bali pula yer..InshaALLAH.

Tagged : / / / / /

Nak rebut gula-gula ada caranya

Budak-budak memang suka gula-gula.
Bila ada acara begini memang anak-anak tak akan lepaskan peluang.
Lebih-lebih lagi berlambak gula-gula di depan mata.

acara rebut gula-gula

Nak rebut gula-gula ada syaratnya.
Bukan semua budak boleh masuk hanya untuk anak umur 2 hingga 6 tahun

Get ready 1,2,3 preett (visel)
Si azwa laju saja lari ke depan tapi aqeel berlenggang jauh ke belakang
Aqeel takut-takut..terpaksa ema tarik aqeel kasi laju sikit

rebut gula-gula

Bila sampai tempat gula-gula
Siapa yang tengah berebut
Bukan anak tapi ibu-ibu bapak-bapak….siapa yang punya…oh merepek jauh sudah.
Masing-masing hanya tolong untuk anak-anak

rebut gula-gula

Tengoklah gula-gula yang berjaya azwa dan aqeel rembat
Azwa dalam baju..Aqeel pula dalam topi
Hah, itulah caranya yer…tak main tipu tau

kutip gula-gula

Bila disatukan…dah boleh berniaga ni..dapat satu pek plastik besar

gula-gula

Satu lagi acara mengepit bola tenis sambil berjalan.
Siapa pantas dapatlah nombor satu
Azwa dapat nombor dua, tak boleh lawan abang 7 tahun di depan

acara sukan kanak-kanak

Aqeel dapat last sekali…tak bergerak-gerak
Selangkah bola terus jatuh
Tak pandai lagi nak kontrol bola

Tapi Aqeel dapat habuan juga

Tagged : /