Bazar Ramadan di Restoran 10 Binjai, PNB Perdana Hotel & Suites on the Park

Restoran 10 Binjai PNB Perdana & Suites on the Park

3 hari masuk puasa dah makan di luar. Alhamdulillah ini tanda rezeki dari Yang Maha Esa untuk hambanya.Ralat jugalah sebab kurang seorang ahli keluarga iaitu kakak Azwa. Tahun ini tak dapat bawa kakak sekali dan tahun depan aku pula tak dapat lagi nak hadiri jemputan seperti ini. Lepas ini, rezeki orang lain pula.

Konsep Bazar Perdana di Restoran 10 Binjai

Ini kali kedua dapat jemputan dari PNB Perdana Hotel & Suites on the Park tapi kali pertama makan di Restoran 10 Binjai. Sebelum ini di Restoran 39. PNB Perdana Hotel & Suites On The Park Kuala Lumpur menampilkan kelainan untuk berbuka puasa pada tahun ini dengan membawa suasana meriah bazar Ramadan.

Tema Bazar Perdana, Restoran 10 Binjai yang berkonsepkan suasana santai telah diubah menjadi bazar. Restoran 10 Binjai menampilkan gerai-gerai bazar Ramadan yang unik buat para pengunjung bagi merasai suasana seperti berada di bazar Ramadan yang sebenar.

Sajian bufet beraneka citarasa dengan variasi sebanyak 188 hidangan masakan tempatan yang menjanjikan pengalaman berbeza untuk semua tetamu.

Restoran 10 Binjai turut menampilkan beberapa jenis signature dish sempena Bazar Perdana ini terdiri daripada Sup Berempah Binjai, Kambing Golek, Apam Balik, Satay, Aiskrim Goyang, Ais Batu Campur (ABC) dan juga Murtabak Cheese. Antara hidangan di dalam restoran:

kupang masak merah berapi

Bahan untuk ABC pun dah banyak pilihan apatah lagi hidangan utama kat sini. Ambil gambar jer, baru teringat aku tak rasa pun. Yealah, dah aku lebih utamakan hidangan di luar restoran jer…hehehe.

Susah nak jumpa kuih tradisional yang sedap tau. Tapi, terus terang aku cakap kuih tradisional kat sini memang sangat sedap. Paling aku suka kuih ketayap yang mana isi kelapa nya penuh dan cukup manis dengan air gula melaka nya… berulang juga makan.

Di luar Restoran 10 Binjai

Di luar restoran untuk hidangan BBQ dan goreng-goreng. Menjadi salah satu tumpuan tetamu kat sini lebih-lebih lagi pergi serang di bahagian kambing bakar itu.

roti john yang gebu

melting tengok gulai kawah

gulai kawah yang sedap

“sabar abang..sabar abang…sikit masa jer lagi…mama tahu kamu telan air liur tu.. “

aiskrim goyang hilang rasa haus

Apa yang kami makan

Ini antara hidangan yang kami makan. makan itu kena slow-slow lah..kasi turun betul-betul barulah rasa nikmat makanan. tak gitu. sampai sana lupa terus pasal nasi…hanya makan lauk jer…

Jangan risau pasal HALAL. PNB Perdana Hotel & Suites On The Park Kuala Lumpur yang berkonsepkan syariah islam sememangnya telah diiktiraf halal oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) sejak tahun 2007 lagi. Jadi sudah pastinya status halal itu merupakan satu perkara yang tidak perlu dicurigai kerana menerima pensijilan syariah sepenuhnya daripada JAKIM.

Setiap hari sebelum waktu berbuka, akan ada mereka yang dijemput untuk membaca Al-Quran dan seterusnya azan maghrib. solat maghrib dan tarawih juga disediakan di tingkat 5.

Harga Pakej

Restoran 10 Binjai
Harga Promosi: RM80.00seorang
Harga Biasa: RM98.00seorang
Tel: 03-7490 3838

Restoran 39
Harga Promosi: RM100.00seorang
Harga Biasa: RM135.00seorang
Tel: 03-7490 3939

Instagaram: @pnbperdanakl

Untuk maklumat lanjut, sila layari www.pnbperdanaonthepark.com

Tagged : / / / / /

BBQ Lamb KL Kemensah – Buka Puasa Dalam Air

‘Rare’ ke tak ‘Rare’ ni, berbuka puasa dalam sungai. bukan pergi minum air sungai tu untuk buka puasa. tapi buka puasa sambil berendam kaki…nak berendam badan pun nasib koranglah..batal puasa jangan salahkan aku. Meja dan kerusi dalam air sungai..so, duduklah atas kerusi tu sambil kaki berendam.  Lain dari yang lain tau.

BBQ Lamb KL Kemensah

Perghhh, bawah sejuk atas panas gitu.. kombinasi yang baik..cewahhh. Yealah, makan makanan yang panas-panas kan..nikmat sangat lah.

Tahu ke kat mana BBQ Lamb KL Kemensah ni? Yang biasa dengan Zoo Negara, konpem tahulah…Yang tak biasa, google maps jer…laluan belakang Zoo. Pergi straight ke dalam akan nampak banner BBQ Lamb di sebelah kanan. Apa istimewa menu kat BBQ Lamb KL Kemensah ni? Antaranya:

BBQ Lamb KL Kemensah

BBQ Lamb KL Kemensah

Bagi Ramadan 2019, menu-menu adalah pilihan ikut set.. sama ada vegetarians, seafood, fish dan mix meat. 1 set ni cukup untuk 4 dewasa. Setiap set mengikut pilihan menu ada nasi, sup, kurma, cocktail,  dessert dan 2 jenis air.

Havoc dengan Team

Nak romantik  bawa suami atau isteri jer..if nak havoc ajaklah teman sekepala…macam aku punya team Kelab Blogger Ben Ashaari. Ini baru setengah suku ahli dah havoc giler.. pasangan pun melayan ajer. hah, kerjasama namanya. Datang beramai-ramai macam ini, setiap set boleh cuba lain-lain menu. Okey zoom sikit makanan yang kitaorang makan ni.

BBQ Lamb KL Kemensah

BBQ Lamb KL Kemensah

BBQ Lamb KL Kemensah

BBQ Lamb KL Kemensah

BBQ Lamb KL Kemensah

BBQ Lamb KL Kemensah

BBQ Lamb KL Kemensah

BBQ Lamb KL Kemensah

TERGODA KE WEY. JANGAN TERBATAL PUASA SUDAH.

Standby Baju Salin Yer

Yang ada anak-anak tu, standby bawa baju salinlah. Budak-budak memang pantang nampak air sungai. Tak kiralah time tu dah malam ke..sejuk ke…mesti berendam habislah. Mak pak seronok makan dan borak, anak-anak seronok mandi air sungai.. tak risau pun air cetek dan mandi di kawasan tempat makan tu jer.

BBQ Lamb KL Kemensah

BBQ Lamb KL Kemensah

Nasib mak pak tak bawa baju salin jer…kalau tak berendam sekali dengan anak ni.Tapi basah sampai ke atas juga seluar mak paknya..

BBQ Lamb KL Kemensah

BBQ Lamb KL Kemensah

Menu setu feberet antara aku dan mr.ery.

BBQ Lamb KL Kemensah

Untuk bulan puasa ni BBQ Lamb KL Kemensah beroperasi pada 6 Mei hingga 2 Jun 2019 dari jam 4.00 petang hingga 10.00 malam setiap hari. Sebarang pertanyaan dan reservation bolehlah hubungi whatsapp di 012-2114100.

Tagged : / / / / /

Jom Makan! Buffet Ramadhan Bazaria di Boulevard Hotel

Jom Makan! Buffet Ramadhan Bazaria di Boulevard-A St Giles Hotel bersebelahan dengan Midvalley Kuala Lumpur saja. Menariknya buffet ramadhan di sini dengan tema bazaria. Akan ada gerai-gerai makanan di tepi poolside sepertimana gerai-gerai makanan yang ada di bazar ramadhan.

So, suasana di sini seakan-akan kita berbelanja di bazar ramadhan kat luar sana. Lebih tertarik lagi pelbagai juadah masakan lauk Melayu yang bakal dipersembahkan antaranya Nasi Beriani, Ayam Rendang Pucuk Ubi, Ekor Asam Pedas, Udang Sambal Petai, Terung Berlada, Ayam Percik dan banyak lagi.

Sup Gear Box Terbaik

Jangan lupa makan sup gear box kat sini, memang TERBAIK dan POWER. Hirup gitu jer.. meleleh.

Cendol Durian Jadi Tarikan

Tak ada durian? Asalnya frust juga..sebab aku ni kan hantu durian…eh.. Tapi, bila terpandang ada cendol durian terus tak jadi nak sedih. Ramai yang serbu cendol durian dulu. 

buffet ramadhan Hotel Boulevard

Dua mangkuk terus, dasar pelahap kan…ish-ish buruk perangai ko ema. Tak adalah, aku ambil dua mangkuk ni untuk test gambar jer…satu mangkuk aku dah pass pada kak nina pun. Eh, kalau 2 mangkuk pun apa salahnya kan…makan sampai kenyanglah. Gituuu.

Gerai-Gerai Pasar Malam

Antara gerai-gerai yang ada Gerai Sate, Sup Gear Box Utara, Gerai Kambing Bakaq Pak Su, Gerai Bakaq-Bakaq, Roti, goreng-gorengan dan banyak lagi…amboii semua loghat utara ni..

buffet ramadhan Hotel Boulevard
buffet ramadhan Hotel Boulevard
buffet ramadhan Hotel Boulevard
Pencuci Mulut
buffet ramadhan Hotel Boulevard
buffet ramadhan Hotel Boulevard
buffet ramadhan Hotel Boulevard

Amacam TERGODA ke tidak? Tak meleleh ke air liur korang tu.

Korang datang sini tak perlu risau bab parking. Nak park dalam Midvalley ke, nak park tepi bangunan hotel ke…rate parking dalam lingkungan RM5 sahaja, itupun kalau park lebih 5 jam….kalau kurang 5 jam…RM3 saja. Berbaloi tak? Berbaloi lah kan.

Nak dapatkan harga diskaun, kena cepat buat tempahan. Tempah di 03-22958124 / 010-2208124 atau ke www.stgileshotels.com atau emel fnbblv@stgiles.com

Alamat: The Boulevard – A St Giles Hotel

59, Lingkaran Syed Putra

Midvalley City

59200 Kuala Lumpur

Follow hashtag #Boulevardbazariabuffet
#Bazariabuffet
#bazariabuffetatboulevard

Tagged : / / / /

Bufet Ramadhan di Bangi Golf Resort- Bawa Keluarga dan Teman Iftar Sesama

Bangi Golf Resort Bufet Ramadhan Tahun Ini.

Tak kata apa..terus WOW!!! Eh, macam terjakun pulak kat situ. terkejut sebab ruang iftar sangat luas.. di tengah-tengah tempat makanan manakala kiri kanan ruang makan a.k.a dewan. Selesa ya amat yer..orang penuh dalam  dewan pun boleh bernafas lagi.

Aku ni first time sampai ke Bangi Golf Resort..banyak-banyak tempat yang pergi untuk buka puasa..sini paling luas tempatnya.

Konsep Kebun Dalam Bandar

Sebelum ini, asyik terliur jer tengok rakan-rakan blogger buat review kat sini…tahun ini Alhamdulillah ada rezeki aku pula… Malangnya Mr.Ery pula tak dapat ikut. last minute, kena kerja… nasiblahkan…oppsss, hehehehe…tak apa, bulan puasa nanti akan repeat datang ke sini.

Untuk tahun ini Bangi Golf Resort memperkenalkan konsep Kebun Dalam Bandar di mana bahan-bahan mentah yang digunakan dalam masakan Melayu dan Tradisional adalah hasil yang ditanam sendiri.

Ulam-ulaman segar pun ada kat sini yer antaranya ulam-ulam organik untuk Nasi Kerabu Biru. Warna biru bukan dari pewarna tapi dari bunga telang di kebun BGR itu sendiri. Ini baru original nasi kerabu… sedap.

bufet ramadhan nasi kerabu

200 Jenis Makanan

Lebih 200 jenis makanan daripada tradisional Malayu hingga hidangan Barat. Antaranya

  • Laksa Singapura
  • Ipoh Hor Fun
  • Satay Ayam dan Daging
  • Kueh Teow Goreng
  • Mee Mamak
  • Nasi Ayam
  • Ayam VArural
  • Kari Ikan Tenggiri
  • Daging Kambing Masak Hitam Mamak
  • Spaghetti
  • Penne dengan sos bolognese ayam atau carbonara
  • Dan seterusnya (tengok gambar lah)

bufet rammashan sate bangi golf resort

ayam goreng di bufet ramadhan bangi golf resort

menu bufet ramadahan

nasi ayam hainan bangi golf resort

buka puasa bangi golf resort

pencuci mulut bufet ramadhan

bufet ramadhan choice bangi golf resort

kambing BBQ pun adalah

lamb grill bufet ramadhan bangi golf resort

Tak tahu nak mula yang mana dulu… kalau ko rajin beratur.pergi setiap satu..kalau ko malas, pilihlah nak makan apa…tapi rugilah tak merasa semua masakan terbaik dari chef Bangi Golf Resort ni yer.

Malu nak tayang, tapi tak tayangkan orang tak percaya pula.. Yea, aku memang hantu durian. Jika tempat iftar tu disediakan durian memang satu bonus lah untuk aku…

tapikan, kalau dah mula makan durian, makanan lain mulalah jamah sikit. Itu bagi akulah… orang lain? Perut masing-masinglah kan…hehehe

durian bangi golf resort

Eh, terasa segan pula dengan Bangi Golf Resort ni…betul ke ni dapat kita habiskan berpinggan durian ni Juju oiii..dengan isi yang tebal sebegitu….korang rasa dapat habiskan ke tidak???

Berkongsi Pahala

Dengan setiap tempahan buffet, Bangi Golf Resort akan menyumbangkan 1% daripada keuntungannya kepada Islamic Relief Malaysia (IRM). Dengan sumbangan ini dapat memperkasakan aktiviti pertubuhan yang berkaitan dengan bantuan-bantuan kemanusian bagi golongan kurang bernasib baik.

Makan seenaknya, elak membazir. BGR akan bekerjasama dengan Food Ais Foundation bagi menyumbangkan mana-mana lebihan makanan daripada bufet ramadhan untuk diberikan kepada mereka yang memerlukan.

Kotak Sumbangan Iftar Sesama

BGR juga bekerjasama dengan F8Buzz.com bagi mewujudkan Kotak Sumbangan Iftar Sesama untuk orang ramai yang ingin menyumbangkan makanan dan pakaian kepada yang kurang bernasib baik.

Tahniah, Bangi Golf Resort (BGR)!!! satu tindakan yang bijak dan tidak pernah dilakukan oleh mana-mana restoran pun.

bangi golf resort menu

Amboiii, yang nampak mek Ayra..Abang Aqeel tak nampak pun..Abang Aqeel yang banyak beratur ambil makanan..Lepas makan dia pergi main lompat-lompat kat gelongsor angin yang disediakan.  Gelongsor angin ke orang panggil? Hehehe..fahamkan ajerlah yer.

Malam review tu memang ramai blogger yang hadir…artis pun ada..so yang mana sempat aku posing…ceh, macam ramai..padahal dengan blogger juju dan Maria Tunku Sabri jer aku selfie. Nampak tak siapa baju hitam, gambar kat bawah tu…Dayangku Intan kan…perghh…dia punya suara memang power..

Harga Buffet Murah

Sungguh aku pada mulanya memang tak percaya betul ke harga buffet ramadhan kat BGR serendah ni?

RM59.00 – Dewasa

RM29.00 – Kanak-Kanak

Mana lagi tempat serendah ini di hotel selain BGR? So, korang patut datang ke sino..tak datang memang korang rugi.. korang pun boleh buat tempahan atas talian di laman .

Alamat: Bangi Golf Resort Restaurant, No.1, Persiaran Bandar, Bandar Baru Bangi, 43650 Selangor

Tel: 1 700 81 8557

Fb: www.facebook.com/bangigolfresort

Instagram : @bangigolfresortofficial

TERIMA KASIH Bangi Golf Resort

Dan tidak lupa juga aku nak ucapkan terima kasih juga pada blogger Yaya Cendana yang bagi peluang untuk aku menggantikan tempatnya..

Tagged : / / / / / /

Konsep PASAR MALAM Hidangan Bufet RAMADAN Di PWTC

Bulan Ramadan semakin menghampiri, maka banyaklah hotel-hotel dan restoran-restoran sekarang tengah mempromosikan hidangan bufet ramadhan dengan tawaran harga yang menarik. Salah satunya adalah Restoran Riverside, PWTC.

Hidangan Bufet ‘Selera Ramadan’ Konsep Pasar Malam

Tertarik pula aku dengan konsep PASAR MALAM yang ditawarkan oleh Putra World Trade Centre (PWTC) yang menawarkan 300 juadah makanan termasuk 24 gerai makanan di Restoran Riverside, PWTC. Mengapa konsep PASAR MALAM? Menyedari tentang selera muslimin dan muslimat yang lebih gemarkan makanan-makanan ringkas dan kepelbagaian yang ditawarkan di bazar atau pasar malam setiap kali tibanya bulan puasa, PWTC mengambil pendekatan dengan menawarkan menu-menu khas pasar malam dengan keselesaan di dalam ruangan berhawa dingin.

Turut diselitkan elemen-elemen pasar malam ke dalam hiasan gerai, pakaian pelayan dan cef selain cara makanan hidangan.

300 Juadah Makanan

Antara menu-menu pasar malam yang ditawarkan seperti apam balik, char kuetiau, putu piring, nasi kerabu, nasi dagang, burger, roti john, aneka jenis kuih Melayu, roti canai dan murtabak, pisang goreng, cempedak goreng, keropok lekor, cucur udang, sate banyak lagi.. Kan tulis 300 menu, penuh satu entri…hehehe. Menurut Cef Eksekutif, Suzaini Mohamed Salih, pelbagai menu istimewa masakan ala kampung akan bertukar setiap hari.

Bufet Ramadhan Murah KL

Bufet Ramadhan Murah KL

Bufet Ramadhan Murah KL

Eh, kejap-kejap..ada ikan goreng celup tepung. Sedap. Makan meratah cicah dengan air lada. Bila aku balik Kelantan, baru jumpa..tapi kat sini ada.. sukaaaa.

Bufet Ramadhan Murah KL

Ada nasi kerabu, nasi dagang. Yeah, nasi dari negeri Kelantan dan Terengganu ada juga di sini. Tak adalah rasa sedih bila teringin sangat nak makan, tidak perlu nak balik negeri.

Bufet Ramadhan Murah KL

Bufet Ramadhan Murah KL

Setiap lauk, aku ambil sikit-sikit untuk merasa semua juadah. Tengoklah dalam pinggan yang aku makan ni, berapa lauk yang ada. Inilah masakan yang dicari-cari, masakan kampung atau masakan orang Melayu. Semestinya tekak orang Melayu akan cari nasi untuk berbuka. Terus terang aku cakap, masakannya seperti masakan ibu. Sedap sangat.

Bufet Ramadhan Murah KL

Bufet Ramadhan Murah KL

Bufet Ramadhan Murah KL

Bufet Ramadhan Murah KL

Tiada KAMBING, memang silap besar

Aku pun pelik, selalunya bila cari tempat buka puasa yang hidang bufet akan tanya”kambing ada?” Itu Mr. Ery yang selalu tanyalah… kalau tak ada, dia tak nak. Aku tak kisah ada ke tak ada, janji masakan sedap. Yealah, dah kambing aku tak makan pun. Lain pula Mr. Ery, dia “hantu kambing”. Mana-mana ada kambing, tak kiralah bakar atau sup..itu yang dia terkam dulu. Ke korang pun sama?

Di PWTC ini ada tak? YES..memang ada. Kalau tak ada kambing, memang silap besarlah. Terhidang depan mata, kambing bakar dan sup kambing.. semerbak bau sup masa mula-mula aku sampai. Ada Mr. Ery hari itu, makan besarlah dia.

Bufet Ramadhan Murah KL

Bufet Ramadhan Murah KL

Nak tengok kambing bakar? Kenalah tengok video di bawah ini. Saja aku tak ambil gambarnya…visual bergerak, pasti korang akan tergoda kan.

Dah kekenyangan dengan makanan berat, jangan pula lupa makan makanan ringan. Makan Dessert. Segala jenis dessert pun ada, tak tahu yang mana satu nak makan dulu..mana satu nak makan kemudian. Buah-buahan, kuih muih, bubur, ketupat, lemang semua ada.

Bufet Ramadhan Murah KL

Bufet Ramadhan Murah KL

Bufet Ramadhan Murah KL

Kemudahan Mudah

Selain juadah yang ditawarkan, kemudahan yang selalu dititikberatkan ketika bulan Ramadan semestinya tempat untuk menunaikan solat. Bagusnya, di PWTC ini boleh menunaikan solat maghrib, Isyak dan Tarawih berjemaah bersama Imam di Surau Ar-Rahman, Aras 3 PWTC. Kelengkapan seperti telekung dan sejadah turut disediakan.

Sedia maklum, pengangkutan awam paling senang untuk datang ke PWTC adalah dengan menggunakan perkhidmatan LRT. Sekiranya, tidak mahu bersesak dan nak pandu kenderaan sendiri, ruang tempat letak kereta banyak dan bayaran parkir pun murah.

Program Beramal Bulan Ramadan

Pihak PWTC sentiasa komited dalam menganjurkan kerja-kerja amal sepanjang bulan Ramadan. Antarabta menaja bungkusan makanan juadah berbuka puasa untuk diberikan kepada keluarga fakir miskin  sekitar Kuala Lumpur dan Selangor. Pihak PWTC juga bekerjasama dengan Yayasan Kasih Tauhid untuk mengedarkan bungkusan makanan kepada fakir miskin dalam Program Sentuhan Kasih Ramadan siri ke-4.

Bufet Ramadhan Murah KL

Pihak PWTC juga kini kembali menganjurkan program “Mari Beramal di Bulan Ramadan” dengan membuat lawatan serta menghulurkan sumbangan berupa bekalan makanan dan wang tunai ke beberapa rumah penjagaan orang-orang tua dan rumah anak yatim yang terpilih sekitar Kuala Lumpur dan Selangor.

Harga Bufet Ramadan

“Ema, mesti harga mahal ni”.  Ishh korang ini, cepat sangat teka harga. Murahlah. Sangat murah harga bufet di PWTC. Tak percaya pun dengan harga yang ditawarkan. Bulan RM100..bukan RM90 tapi RM88 bersih untuk 1 kepala dewasa, RM 75 warga emas dan RM 45 kanak-kanak. Lebih dari berbaloi harganya.

Satu lagi, kalau nak dapat harga yang lagi murah, kenalah beli baucerearly-bird’ dengan harga RM75 seorang sebelum 16 Mei 2018. Apa tunggu lagi, buat tempahan awal. Hubungi Restoran Riverside di talian 03-2614 6701/6702 atau 03-2614 6262.

Cuba sehingga boleh, line tengah busy tu…ramai yang dah buat tempahan awal.

Riverside Restaurant

Putra World Trade Centre

Aras 3, 41, Jalan Tun Ismail

50480 Kuala Lumpur

(Trademark: Lokasi Mood Republik)

 

Tagged : / / / /

“Jom la Kita Berbuka di Ancasa Hotel & Spa, Kuala Lumpur”, Bufet Ramadhan Paling Murah

Bulan Ramadhan semakin dekat. Dah plan nak berbuka puasa di mana? Jom la kita berbuka  di Ancasa Hotel & Spa, Kuala Lumpur, bufet ramadhan dengan harga paling murah di tengah bandaraya besar.

Bufet Ramadhan murah di Ancasa Hotel & Spa, Kuala Lumpur

Ancasa Hotel & Resort merupakan rangkaian hotel milik UDA Holdings Sdn Bhd (UDA) yang terletak di Kuala Lumpur, Pahang, Kuala Terengganu dan Negeri Sembilan. Hotel-hotel tersebut adalah Ancasa Hotel & SPa dan Ancasa Express@Pudu di Kuala Lumpur, Ancasa Residences, Port Dickson, Kuala Terengganu Golf Resort (KTGR) dan Ancasa Royale Pekan, Pahang.

Bufet Ramadhan KL

Konsep ‘Kampong Boy”

Bertemakan ‘Kampong Boy’ bertepatan dengan kempen ‘Stay, Dine & Win’ yang kini sedang berlangsung dan akan berakhir pada 14 Julai 2018 bersamaan tarikh akhir bagi perlawanan World Cup 2018. Gabungan idea cef-cef dari Ancasa Hotels & Resorts yang berpengalaman dalam masakan tradisional Melayu dan seni kulinari menampilkan kelainan dalam setiap resipi dan menu yang disajikan.

Lebih 120 menu masakan tradisional kampung sempena Ramadhan 2018 antaranya Rendang Ayam Pucuk Maman, Udang Rangup Iman Madina, Sotong Sumbat Pedas, Kambing Golek, Ikan Bakar, Rebung MAsak Lemak Cili Api dan macam-macam lagi

Bufet Ramadhan KL

Bufet Ramadhan KL

Bufet Ramadhan KL

Bufet Ramadhan KL

Bufet Ramadhan KL

Bufet Ramadhan KL

Bufet Ramadhan KL

Bufet Ramadhan KL

Bufet Ramadhan KL

Bufet Ramadhan KL

Bufet Ramadhan KL

“kambing mana kambing”. Menjadi sebagai tarikan utama bila datang berbuka perlu ada kambing golek atau bakar kan. Jangan risaulah di sini memang ada kambing. Berjuice sekali aku tengok orang makan dagingnya..sebab aku tak makan kambing..kan rugi aku.

Bufet Ramadhan KL

Bufet Ramadhan KL

Bufet Ramadhan KL

Bufet Ramadhan KL

Bufet Ramadhan KL

Bufet Ramadhan KL

Bufet Ramadhan KL

Bufet Ramadhan KL

Bufet Ramadhan KL

Bufet Ramadhan KL

Bufet Ramadhan KL

Bufet Ramadhan KL

Dessert kat sini, sampai tak tahu nak pilih yang mana. Banyak sungguh. Semua nak rasa, perut pun dah sendat dengan makanan berat..ambil setiap dessert dalam kuantiti kecil… barulah dapat rasa semua.

Bufet Ramadhan KL

Sepanjang aku berbuka puasa di lain-lain hotel, tak pernah jumpa lagi hotel sediakan air kelapa. Di Ancasa Hotel, korang boleh menikmatinya. Sedap dan rasa original air kelapa..berulang-ulang minum air kelapa sampaikan air lain tak pula aku terambil.. bila dah jumpa air kegemaran kan.. walhal, macam-macam air ada di sini.

Tertunggu-tunggu nak tahu harga kan. Harga untuk bufet ramadhan bagi Dewasa RM68 dan kanak-kanak RM40 sahaja. Murah kan. Harga nett..no ++ tu. Nak harga lagi murah? Korang kena buat tempahan awal tau.. dengan early bird korang akan dapat harga RM58 sahaja. Murahkah? Mana lagi nak dapat harga bufet ramadhan di hotel seperti ini.

Sebarang tempahan boleh layari laman sesawang www.ancasahotel.com atau hubungi 03-2026 6060 untuk mendapatkan tawaran harga yang terbaik.

Ancasa Hotel & Spa

Jalan Tun Tan Cheng Lock

50050 Kuala Lumpur

Nota: Kemudahan awam banyak di sini

 

 

 

Tagged : / / /