Boleh Kurus Ke Dengan S Great Grain Ni?

Kurus dengan sihat? Macam mana tu? Assalamualaikum..Hari ini berisaran di kampung menyambut Hari Raya Aidilfitri yang bakal menjelma 2 hari lagi. Dah beli baju raya ke? Kat Kelantan ni kemain jem tak bergerak. Nasiblah balik semalam tak sangkut makan jem. Dari awal dah ikut laluan alternatif Kampung Mempaga. Terlepaslah masuk bandar Bentong dan Raub tu. Situlah tempat paling jem bila tiba musim perayaan. Eh, terpanjang pula mukadimahnya.

Betul ke makan S Great Grain ni boleh kurus?

Betullah tapi terpulang pada antibodi orang tu juga.. Ada yang cepat turun ada yang lambat. Macam kawan blogger aku, Ummi Nani dengan minum S Great Grain ada penurunan berat badannya. Alhamdulillah. Aku? Aku pula tak perasan turun ke tidak…tak timbang pun. Tapi beli baju raya saiz dah kurang inci..so, apa tandanya ituuuuu..semakin mengecillah kan..ececece..

Baru jer minum, dah mengecil..kalau hari-hari minum mahu melidi dah ni…tapi pandai-pandailah kontrol nak kurus setara mana..tak gitu…kan kurus keding tak cantiklah pula.. betul tak?

S Great Grain ni isi kandungannya dengan 18 biji bijirin terdiri dari beras merah, kacang merah, kacang hijau, benih coix, biji bunga teratai, biji rami, beras perang, jagung, kacang soya, gandum, sekoi, bijan hitam, kacang walnut, kernel apricot, kacang hitam, benih chia dan beras pulut.

Ditambah lagi 5 jenis makanan sunnah seperti habbatus sauda, zaitun, delima, buah tin dan juga madu dan dilengkapi dengan set nutrien komprehensif termasuk protein, karbohidrat, serat makanan, vitamin dan antioksida. Cukup lengkap nutrisi dan sangat bagus diamalkan.

Nak kurus dan sihat tidak perlu makan segala ubat-ubat kurus yang tidak diikritaf dan sah-sah berbahaya. Dengan S Great Grain ni pun boleh turun berat badan dan tidak membahayakan kesihatan dalaman tubuh badan kita. Semestinya HALAL.

Cara untuk  dapatkan S Great Grain

Cara untuk dapatkan S Great Grain ni boleh di dapati di semua cawangan Watsons seluruh Malaysia. Dengan 15 peket kecil di dalamnya cuma dengan harga RM39.90 sahaja. Atau dapatkannya di:

Facebook link : https://www.facebook.com/Surya.Malaysia/

Instagram link https://www.instagram.com/surya.malaysia

E-Commerce link Shopee – http://bit.ly/SGGShopee

 

 

 

 

Tagged : / / /

Cuka Epal Campuran Madu Dari Surya Malaysia Hilang Rasa Sebu Di Perut

Assalamualaikum. Semalam lepas berbuka puasa rasa lain macam kat perut. Rasa tak sedap. Nak kata sakit perut membuang, bukan pula. Nak kata kembung masuk angin, pun bukan, tak sedawa. Macam terlebih isi makanan semasa berbuka puasa. Perut rasa sebu semacam. Mana tidaknya, tak beringat makan waktu berbuka, “sumbat belako, ore kelate kato”. Makanan masuk dalam perut berlebihan masa perut tengah kosong. Itu yang perut rasa lain macam. Memang tak selesa dibuatnya.

Nasiblah ada sebotol cuka epal yang ada campuran madu di rumah. Minum segelas baru rasa lega. Di rumah, Mr.Ery yang selalu minum cuka epal sebab dia selalu ada angin dalam badan. Pernahlah Mr.Ery masak ikan pakai cuka epal. Tak sangka pula, suami sendiri pandai buat resepi dengan cuka epal ini. Boleh tahan sedap rasanya.. mestilah bagi pujian kat suami. Setakat yang MamaEma tahulah, hanya cuka masakan yang jernih tu saja. Yang selalu MamaEma guna untuk makan ‘colek’ buah. Tak sangka pula cuka epal boleh diminum dan banyak kelebihannya..

Kelebihan Apple Cider Vinegar (ACV)

Selepas MamaEma google, banyak kelebihan cuka epal sebenarnya. Memang perlu setiap isi rumah, ada cuka epal ini untuk kesihatan yang baik. Cuka Epal dari Surya Malaysia adalah berbeza dari cuka epal yang lain kerana cuka epal mereka ada penambahan dengan madu asli. Ia diperbuat daripada buah epal segar yang mengandungi vitamin, pectin, potassium, sodium, magnesium, kalsium, fosforus dan zat besi. Cuka dapat membantu merendahkan paras glukosa darah, melambatkan pengosongan gastrik dan membantu merendahkan glukosa darah dan insulin. Cuka juga mampu membunuh bakteria dan digunakan sebagai pengawet semula jadi.

Kita pun tahu cuka itu masam. Jadi, sebagai pemanis di dalam cuka.. produk Surya Malaysia telah mencampurkan madu di dalamnya. Pemanis semulajadi yang terkandung dalam madu dari fruktosa dan glukosa juga gula kompleks yang lain. Dikenali sebagai antioksidan dan antiseptik dengan ciri-ciri pembersihan, ada sejumlah kecil vitamin dan mineral.

Sesuai untuk diminum ketika waktu berbuka

MamaEma pun tak sangka perut sebu hilang selepas minum cuka epal campuran madu ini. Awalnya, risau juga boleh ke aku minum airnya, takut termuntah nanti.. MamaEma ni jenis penakut makan apa-apa jenis ubat mahupun supplement berbentuk cecair. Isssh, janganlah korang ketawakan MamaEma pula. Dah tak tahan sangat, MamaEma pergi dapur ambil botol cuka dan gelas. MamaEma pun tengoklah pada botol tu yang disertakan cara-cara untuk minum. Mudah sangat caranya, dua sudu cuka epal dicampurkan dengan 180ml air. Korang agak-agaklah. Tapi MamaEma letak lebihlah.. Minum kali pertama, macam tak rasa apa-apa..MamaEma tambah lagi sudu cuka epal..barulah rasa sedap minum. Memang sedaplah airnya. Macam air botol perisa zappel yang dah habis gas..hah, macam itulah rasanya.

Oh ya, cuka epal boleh dicampurkan ke dalam jus buah-buahan semasa berbuka puasa. Minum dengan ais ketul pun boleh. Minum sejuk lagilah sedap kan.. Okey, nanti balik MamaEma try pula. Cuka epal ini dapat membantu mendapatkan semula tenaga yang hilang dan mendapat manfaat kesihatan yang berganda.. Memang hebatkan..

Harga dan Cara Dapatkan Cuka Epal Surya

Sebelum terlupa, korang janganlah risau yer..Cuka Epal Surya ni dijamin halal oleh pihak JAKIM. Minumlah tanpa was-was dan demi untuk kesihatan korang. Itulah visi dari Surya Malaysia iaitu “Kesihatan untuk semua”. Menyediakan penyelesaian penjagaan kesihatan yang selamat, murah dan berkesan untuk semua. Cuka epal surya dengan madu asli bersaiz 450ml dengan harga RM21.09 sahaja. Boleh dapatkan di Watson, Himalaya Outlet dan secara atas talian di laman web Lazada dan Shopee. Sangat mudah bukan.

 

Untuk lebih informasi terkini bolehlah tekan “Like” di

Facebook : Facebook Official Fanpage

@

Instagram: Surya.Malaysia

 

 

 

 

 

Tagged : / / / / / / /