Loading...
Beauty

Syampu Cadeau Anti Kelemumur dan Rambut Gugur

Kronik sungguh laki aku punya masalah kelemumur ni. Masa ada rambut tak nampak sangat sebab terlindung, bila botak terus nampak bertompok-tompok kelemumur. Macam panau pun ada..macam-macam jenama syampu juga dah pakai. Tak berkesan pun.

Bini mana yang tak risau dengan masalah rambut suami kan. mestilah kesian dan risau.. bini duduk di sebelah boleh tahan lagi kalau orang lain mahu lari jauh.. dia pula yang tak selesa nak buat kerja..kesan kelemumur yang banyak, nampaklah kelemumur gugur lekat kat baju.

Jumpa Syampu Terbaik Untuk Kelemumur

Usaha seorang isteri untuk menyelesaikan masalah yang dihadapi suami..cewahh.. siapa yang tak sayang suami oiii. Bawa balik satu set lengkap syampu jenama Cadeau. Sebut betul-betul yer… sebutan dia Kat Doo gitu… satu set lengkap yang terdiri dari syampu, conditioner, serum dan hair growth tonic. Aku ingatkan serum untuk pakai kat muka jer, rupanya untuk rambut pun ada.

“Nah yah, pakai syampu ni” “syampu apa ni mama”. “syampu untuk kelemumur, yah cuba dulu”. “okey, tunggu kejap nak botak kepala..mama tolong ambil mesin”. Kemain semangat laki aku nak try sampai sanggup botak kepala nak nampak kesan. Tugas aku mula-mula potong rambut dengan mata mesin nombor 1 kot…Ala, untuk yang botak terus tu. Selesai.

Penggunaan Syampu Yang Betul

Langkah 1. Basahkan rambut dan curah sedikit Natural Shampoo berbotol putih bertulisan shampoo & body wash. Mulanya, aku pun pelik juga ada tulisan body wash. Ni syampu rambut atau syampu badan. Jangan pelik macam aku..syampu ni boleh dipakai untuk kedua-duanya…rambut boleh badan pun boleh.. Tak adanya bertambah lagi bulu kat badan pakai syampu ni.

“oh pedih..pedih…” Terkejut aku. Disebabkan kulit kepala Mr.Ery dah luka bila terkena memang akan rasa pedih sikit..Tapi kejap aje..lepas itu dia cakap lega…berangin jer.

Langkah 2. Selesai gosok rambut. Cuci. Lepas itu, pakai pula conditioner. Tapi dah rambut Mr. Ery time tu botak, tak pakai lagi. Yang ada rambut tu, teruslah pakai untuk bagi rambut lembut.Tak perlu pakai air banyak pun.

Langkah 3. Selesai dan bilas. Lepas itu sapu Hair Growth Tonic untuk proses percepatkan pertumbuhan anak rambut dan menguatkan akar rambut. Bagi yang ada masalah keguguran rambut, sangat bagus pakai Cadeau ni.

Langkah 4. Sapu serum. Tujuannya untuk rambut lebih bermaya, wangi, lembut dan halus.

 

Set lengkap

Yang rambut bewarna untuk lebih memuaskan dan nak jaga warna rambut tahan lama pakai Anti Hair Loss Shampoo yang mana ia diperkaya dengan silikon semulajadi.

Syampu buatan Malaysia, Halal dan Lulus KKM

Kelebihan Pada Shampoo Cadeau

Natural Handmade Shampoo & Bodywash

Dirumus khas menggunakan minyak kastor, minyak kelapa dara, minyak zaitun, ekstrak kek tease, peppermint dan lavender. Ia adalah syampu buatan tangan semula jadi yang memberi tumpuan kepada asid ricolenic dari minyak kastor yang merangsang folikel rambut untuk tumbuh rambut baru.

Kelebihan:
1. Membantu mengurangkan penurunan rambut secara semulajadi.
2. Meneutralkan keracunan daripada pewarnaan rambut dan rawatan.
3. Membantu meningkatkan pertumbuhan rambut dan akar rambut yang kuat.
4. Membantu mengurangkan pengeluaran minyak berlebihan di rambut anda.Ia membantu mengekalkan minyak semula jadi di rambut anda.
5. Ia mengurangkan pengeluaran kelemumur di kulit kepala.
6. Tidak menyebabkan keradangan kulit, kerengsaan kulit kepala, kemerahan dan gatal-gatal.

Anti Hair Loss Shampoo for treated and colored hair 100ml & 500ml

Apabila rambut kita dirawat secara kimia atau berwarna, pembentukan kimia luar dan caj elektrik berubah. Ia boleh menyebabkan rambut melekat bersama sehingga memberi perasaan yang tidak menyenangkan. The Cadeau Anti Hair Loss Shampoo untuk rambut yang dirawat dan berwarna diperkaya dengan silikon semulajadi yang membantu mengatasi masalah ini.

Kelebihan:
1. Membantu mengurangkan keguguran rambut akibat pewarnaan rambut dan rawatan.
2. Menggalakkan pertumbuhan rambut baru.
3. Mengekalkan rambut yang dirawat atau berwarna dan kulit kepala lancar dan terhidrasi.
4. Menghilangkan kekeringan rambut dan mengeluarkan helai lembut.
5. Mengurangkan kulit kepala yang meradang untuk mereka yang mempunyai kulit kepala atau kulit sensitif.
6. Kawalan minyak dan memerangi kekeringan.

Advanced Revitalizing Hair Conditioner 100ml & 500ml

Sesuai untuk semua jenis rambut, Cadeau Advanced Revitalizing Hair Conditioner meneutralkan lebihan syampu yang tidak dibersihkan dengan sempurna, menutup lapisan kutikula rambut dan menggantikan vitamin dan minyak pati yang rambut dan kulit kepala kita mungkin hilang semasa proses mencuci.

Kelebihan:
1. Hidrat folikel dengan itu mengeluarkan kepingan kering dan biarkan rambut lembut.
2. Membantu melegakan dan melancarkan kutikula rambut sehingga menjadikan rambut berkilat dan halus.
3. Memberi kekuatan kepada rambut dengan itu menghalang rambut dari kerosakan yang berlebihan dan pecahnya.
4. Membantu mengekalkan bentuk pemotongan rambut anda dan memperbaiki tekstur.
5. Melindungi rambut daripada alam sekitar.
6. Kurang pudar warna apabila terdedah kepada cahaya matahari setiap hari.

Cadeau Advanced Hair Growth Tonic 100ml

Cadeau Advanced Hair Growth Tonic dirumus khas untuk mencegah keguguran rambut dan pemulihan rambut baru. Ia dirumus khas untuk membantu menyuburkan dan menguatkan folikel rambut, mengurangkan
rambut jatuh dan menggalakkan pertumbuhan rambut baru.

Kelebihan:
1. Penyelesaian untuk keguguran rambut dan pemulihan.
2. Membantu menggalakkan pertumbuhan rambut yang sihat.
3. Menglembapkan rambut.
4. Memudahkan pengayaan rambut.
5. Bantu melicinkan kulit kepala kering.
6. Bantu mengurangkan kelemumur.

Cadeau Advanced Crystal Repair Hair Serum 100ml

Cadeau Advanced Crystal Repair Hair Serum dirumuskan dengan silikon, ceramida dan pelbagai asid amino. Silikon adalah salah satu bahan utama dalam perumusan yang menjadikan rambut anda lancar, keriting bebas dan juga menambah bersinar.

Kelebihan:
1. Memberikan rambut anda kelihatan lembut dan berkilau.
2. Mengisi retak folikel rambut yang menyebabkan rambut menjadi lebih kuat dan mengurangkan peluang pecahnya.
3. Menutup kelembapan dalam batang rambut dan mencegah rambut bercabang disebabkan kekeringan.
4. Mengelakkan penutup pada batang rambut yang akan mengalami daripada haba, sinar matahari yang berbahaya, kotoran dan pencemar.
5. Membuat rambut anda lebih mudah diurus dan gaya rambut lebih mudah.
6. Menglindungi rambut anda daripada panas apabila anda menggunakan pengering rambut.

Harga untuk setiap satu

  1. Natural Handmade Shampoo and Bodywash 110ml RM20
  2. Natural Handmade Shampoo and Bodywash 500ml RM90
  3. Anti Hair Loss Shampoo for treated and colored hair 100ml RM25
  4. Anti Hair Loss Shampoo for treated and colored hair 500ml RM10
  5. Cadeau Advanced Crystal Repair Hair Serum 100ml RM110
  6. Cadeau Advanced Hair Growth Tonic 100ml RM110
  7. Advanced Revitalizing Hair Conditioner 100ml RM25
  8. dvanced Revitalizing Hair Conditioner 500ml RM100

Sila dapatkannya di:

Facebook : https://www.facebook.com/healthybear.bear.5S

Instagram : https://instagram.com/healthybearbear

Laman web Shopee : www.shopee.com.my/healthy123beauty

Hubungi  : 013-3019 203

 

Selepas menggunakan dalam masa 3 minggu ini, kelemumur yang tebal dan kulit kepala yang gatal sudah tiada lagi..

About emarieys

Ema has written 1179 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, product review.

2 comments
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE