Parenting Travel

Duyung Darat

Trip to Songkhla.

Okey-okey yang ni last dah. aku sendiri pun tak larat nak habiskan pasal cuti-cuti di Hat Yai ini. hari nak balik sempat lagi singgah tempat tinggi. pastu pergi ke Songkhla. Apa ada kat Songkhla? Aku sendiri tak tahu sebab lalu saja. cuma singgah di Pantai Samila atau Samila Beach. sana boleh jumpa ikan duyung. bukan ikan duyung betul tapi patung duyung.

Masa sampai sana, hujan dah turun. Aku pun tak berani nak turun ke pantai bila tengok ombak hentam pantai bukan main besar lagi. Aku lepak dalam van dan mr.ery, kakak dan lain-lain saja yang pergi bertenggek atas duyung tu.

 

songkla

Yang femes patung duyung.padahal ada juga patung kucing dan tikus kat sana. mentang-mentanglah duyung perempuan kan.

 

Percutian Hatyai63

masih lagi di Samila Beach..agaknya tulisan thai ni untuk Samila Beach

 

Percutian Hatyai67

Van Yang DiSewa

inilah van yang mengangkut kami dari Rantau Panjang ke Bandar Hat Yai. memang luas dan selesa sangat. boleh muat 16 orang.

 

Percutian Hatyai68

Berhenti di Thai Immigration untuk cop keluar. Anak-anak dah tidur terpaksa bawa sekali masuk cop passport…orang imegresen nak tengok wajah cute mereka…hehehe.

 

immigration thai

 

okey-okey dah habis pun entry cuti-cuti luar negara. pergi sana masa cuti sekolah baru bermula dah nak habis cuti sekolah baru habis story nya…

 

About emarieys

Ema has written 1158 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, product review.

PTT Outdoor

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge