Share Part 4 : Lagu dodoikan anak?

As Salam Semuatuan blog bercuti…yealah hari inikan hari natal

entry autopublish ni..tapi tuan blog online kat hp saja

dah lama tak buat part kongsi pendapat camni.

okey jom Share Part 4 : Lagu dodoikan anak?

tak kisahlah anak sendiri atau anak buah, korang buat camana?

dengan berlagu
dengan berzikir
dengan mengaji
dengan membaca doa

sekarang Azwa dan Aqeel tak perlu nak dodoikan
dah besar..lepas minum susu…si kakak berangan dulu..lama-lama lelap terus
si adik lepas minum susu botol..nak yang susu ibu pula…lama-lama lelap juga

antara cara-cara ema dodoikan anak

1) nyanyikan lagu ini “doi..doi..doi…adik nak tidur.” (ulang banyak kali)

2) selawat

3) baca ayat kursi

kadang-kadang orang yang mendodoikan tidur dulu dari yang didodoi tu..hehehe

korang camana?

Share Part 1

Share Part 2

Share Part 3

About emarieys

Ema has written 1249 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, and review.

emarieys

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, and review.

View all posts by emarieys →

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge