Serunding Daging Kering Dari Kampung Laut Kelantan

Serunding dimakan sebagai pembuka selera. Sedap dimakan dengan nasi panas-panas. sedap diratah begitu sahaja. Sesuai untuk bulan Ramadhan ketika bagun sahur kerana bila bersahur selalunya tidak ada selera nak makan. Tapi, dengan adanya sambal daging kering, sambal ayam kering dan sambal ikan dari Kampung Laut, Kelantan pastinya bersahur makan bertambah.

serunding daging

Serunding daging sedap dari Kampung Laut, Kelantan. 

Belum bulan Ramadhan, satu paket sambal @ serunding daging telah habis dimakan. Sebelum tiba Ramadhan, kena buat stok kerana stok sangat terhad.serunding daging terbaikHarga sambal @ serunding daging dan serunding ayam RM 15.00 untuk 150 gram manakala serunding ikan RM 10.00 untuk 150 gram.

Berminat nak makan sambal @ serunding daging, ayam atau ikan dari Kampung Laut, Kelantan.

Cuba sekali pasti nak lagi.

Boleh PM / Whatsapp Ema di 0192496678

About emarieys

Ema has written 1179 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, product review.

About Author

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, product review.

(34) Comments

  1. nyum2..kena ngan roti gardenia ni syannn jaa huhuhuhu
    montana recently posted…Blow (2001)My Profile

    1. a’ah sedap juga makan dengan roti.
      emarieys recently posted…Kursus Petugas Barisan HadapanMy Profile

  2. Nampak sedap..
    Dapat qatah pun mesti layan 😀
    Myra Jay recently posted…Kejutan di hari lahir SuamikuMy Profile

    1. ratah depan tv..sedar-sedar licin.

  3. Antara favorite kita ni..cuma tak best bila beli ada yang terlebih minyak dan agak berbau..mungkin yang dah lama sikit kot..
    Raudzah recently posted…Syed Mokhtar, Dermawan AsiaMy Profile

    1. yang berminyak dan berbau tu memang yang dah lama… tapi ema punya yang baru dibuat.
      emarieys recently posted…Kursus Petugas Barisan HadapanMy Profile

  4. sukaaa serunding daging.. lagi2 kalau buat popia simpul ..
    Zaza_MyMoon recently posted…HAPPY 10th BIRTHDAY KHAIRINEMy Profile

    1. ada kakak opis cerita dia pernah buat popia simpul bulan puasa waktu rehat…
      emarieys recently posted…Kursus Petugas Barisan HadapanMy Profile

  5. kegemaran puteri ni…ratah camtu je dah sedap 🙂
    puteri kasih recently posted…Di Mana Letaknya Kekuatan Dan Keistimewaan Blog?My Profile

    1. akak pun banyak ratah dari makan dengan nasi….
      emarieys recently posted…Kursus Petugas Barisan HadapanMy Profile

  6. waw sedap niy
    insha Allah nanti kalau rasa nak makan
    akak roger ema 🙂

    1. kena cepat-cepat kak kalau nak, sebab stok terhad. hehehe
      emarieys recently posted…Kursus Petugas Barisan HadapanMy Profile

  7. wah kalau bulan puasa makan seronding daging ni pun sedap.. tapi biasa tgk kt pasaran mesti harge yg mega..
    hafizi recently posted…Promosi Buffet Ramadhan DI N’DAH MAHLIGAIMy Profile

    1. harga daging sekarang pun mahal kan, bila buat serunding lagi banyak bahan yang diletak…tu harganya agak tinggi..tapi In Sha Allah harga ini berpatutan.
      emarieys recently posted…Kursus Petugas Barisan HadapanMy Profile

  8. Sedapnye..sesuai untuk bersahur..makan dengan roti pun sedap..

    1. memang sedap lily…
      emarieys recently posted…Kursus Petugas Barisan HadapanMy Profile

  9. rasa pelik sebut sambal daging kering…biasa sebut serunding je… memang bestlah makan dengan lemang.
    Denaihati recently posted…Jadual Waktu Imsak dan Berbuka Puasa Malaysia 1435H/2014MMy Profile

    1. sebab nak dapatkan keyword ema letak sambal daging kering…hehehe.
      emarieys recently posted…Kursus Petugas Barisan HadapanMy Profile

  10. awak! kita nak order…email macam mana nak beli ni.
    cindyrina recently posted…PRINCESS’S EAT : Kyochon, One Utama,MalaysiaMy Profile

    1. done cindy…thanks.
      emarieys recently posted…Kursus Petugas Barisan HadapanMy Profile

  11. Serunding ni memang menu wajib di bulan Ramadhan dan hari raya.. Dah beli awal dah hari tu, kalau tak boleh order dengan ema..
    Moms Avenue recently posted…Makanan Berkhasiat Untuk Kekal Bertenaga Di Bulan RamadhanMy Profile

    1. oh tak apa…ema pun hanya tolong adik ipar punya…
      emarieys recently posted…Kursus Petugas Barisan HadapanMy Profile

  12. Nampak sedap je. Terliur pula aku. Nasib baik bulan puasa.
    Arieon recently posted…Teknik Lulus Muet dengan mudah dan bergayaMy Profile

  13. memang sedap lebih-lebih lagi yang baru..tidak terlalu kering. ratah macam tu saja.
    emarieys recently posted…Kursus Petugas Barisan HadapanMy Profile

  14. bro hairul tak buat ke..mesti ada belajar dengan arwah ayahkan.
    emarieys recently posted…Kursus Petugas Barisan HadapanMy Profile

  15. sedapnyaaaaa…..kalau makan ngan roti pun sedap ni…
    suriaamanda recently posted…Dugaan Ramadhan PertamaMy Profile

  16. harga tu termasuk posting ke?
    tukang karut recently posted…Makna Puasa Bagi Lelaki…My Profile

  17. ctfand says:

    Mmg serunding ni bole jadi penyelamat..penyedap makanan pun ye jugak.. He he
    ctfand recently posted…CPUV Ikea June Sale CampaignMy Profile

  18. boleh try la lpas nih
    Mimie recently posted…Ketuk Ketuk AidilfitriMy Profile

  19. akak..falsya kan kalau tgh lapo sesgt, dpt makan serunding ngan nasi panas ngan kicap pun dh okayh dh..hehe..

    makan ngan roti pun sedap..;)

  20. Aduh, Ema! Bulan puasa ni letak apa pun memang sedap je mata ni memandang. Tetiba membayangkan diri ni berbuka puasa nanti dengan serunding daging . Sedapnya ….
    Mummydearie recently posted…Mi rebus resepi orang …My Profile

  21. Serunding ni sedap makan dengan apa saja…nasi, ketupat, lemang, tabur dalam lontong …semua jadi…
    BUNDA recently posted…Perginya Seri Dewi MalamMy Profile

  22. wah jual serunding daging plak, errm sedap ni bile pekane dengan roti kan..
    cik lily putih recently posted…PHILIPS Ultimate Cook-Off Finale di AEON Subang JayaMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE