Aqeel Azwa Family Putaran Masa

Gelagat anak bila bersukan

Sambutan Hari Keluarga.

Setiap tahun, Persatuan Penduduk akan menganjurkan sambutan hari keluarga. Tahun ini, pelbagai aktiviti yang disediakan untuk golongan dewasa dan kanak-kanak.Pertandingan mewarna adalah wajib setiap kali menganjurkan sesuatu program. Aktiviti mewarna dibahagi kepada dua kategori iaitu Kategori A umur 10 -1 2 tahun manakala Kategori B umur 6 – 9 tahun. Tahun ini, kakak Azwa mewarna ditemani dengan sepupunya sekali dan dapat nombor 5.

 

hari keluarga
Turut disediakan booth dari Kementerian Keselamatan Jalan Raya, Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia, Jualan, Bank Rakyat dan lain-lain. Abah dan mr.ery menjawab kuiz tentang keselamatan jalan raya. Banyak yang salah dari betul.

 

Jawab Kuis Keselamatan Jalan Raya
Pertandingan memasak kategori ikan dan pencuci mulut. Berbaju oren adalah AJK Persatuan Penduduk.

 

Pertandingan Masak
Booth
Pertandingan bayi comel.

 

Bayi ComelPertandingan mumia hidup.

 

Mumia Dewasa

 

MumiaIsi air dalam botol menggunakan span

 

Isi Air Dalam Botol

Azwa BertandingBoling kelapa lawan veteran dan anak muda

 

Boling Kelapa Pertandingan makan sosej

 

Makan Sosej Pertandingan tiup tepung kategori kanak-kanak bawah 6 tahun. Pertama kali si Aqeel masuk pertandingan.

 

Pertandingan Meniup TepungTiup kuat-kuat adik

 

Tiup TepungTepung langsung tak berterabur.

 

Tiup Tepung

 

Mulut pun tak comot. Macam mana tepung nak terabur tiup pun jarak dua jengkal dengan pinggan.

 

Aqeel Makan Tepung

 

Dari pagi hingga petang disediakan pelbagai aktiviti menarik sepanjang hari. Malangnya, sambutan hari keluarga seperti tidak mendapat kerjasama menyeluruh dari penduduk setempat.

 

About emarieys

Ema has written 1159 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, product review.

PTT Outdoor

You may also like...

18 Comments

  1. wahh seronoknya aktiviti riadah macam ni, mengeratkan hubungan sesama kejiranan kan ema, gigih semua beraktiviti 😉
    ajumohit recently posted…Jalan-jalan cari makanMy Profile

  2. Menarik ada sambutan hari keluarga sebegini..dapat merapatkan hubungan antara jiran-jiran. Pasti lebih meriah jika semua turut serta kan sis 🙂
    puteri kasih recently posted…Tips Buat Bun Lembut Dan GebuMy Profile

  3. bestnya kalau ada aktiviti2 mcm ni setiap tahun
    tp yg x bestnya kalau x ada kerjasama ramai pihak..
    kalau ramai yg bekerjasama mesti lagi meriah sekampung.. ekekekek

  4. ya..macam best sangatlah aktiviti seperti ini..
    Entri Popular recently posted…Panduan Ringkas Atasi LatahMy Profile

  5. ctfand says:

    susahlah kalau buat program tapi tak dapat kerjasama…macamana nak kenal jiran2 tu..
    ctfand recently posted…Ms Read: Butik Baju Khas Untuk Plus SizeMy Profile

  6. Best ada aktiviti macam ni, sebab dapat mengasah minda anak2 kan..
    Myra Jay recently posted…22 Jenis Kuih RayaMy Profile

  7. Seronoknya kalau sesekali macam ni. Memang seronok. Ema masuk bertanding yang mana? Sure gelak tengok Aqeel tiup tepung. Tepung tak terabur, muka pun tak comot 🙂 Takpalah first time, kan Aqeel!
    Mummydearie recently posted…Dari Mommy untuk AbangMy Profile

  8. Meriah. Aktif persatuan penduduk kat sana yerp. Blh mengeratkan hubungan sesama jiran.
    Fiza Rahman recently posted…PEREMPUAN dan CERMIN tak dapat dipisahkan!!!My Profile

  9. aktiviti yang bagus untuk mengeratkan hubungan …. Nampaknya Aqeel kena praktis lebih skit kat umah nanti…. hehehehe
    Hazman Fadzil recently posted…Tempat Makan Sedap dan Best di BANGIMy Profile

  10. syiok beriadah sekeluarga gitukan.. anak2pun dapat berienteraksi ngan ramai orang ,… m
    cho zila recently posted…Dulu dan sekarang ~ wordless wednesdayMy Profile

  11. kalau ramai mesti lagi meriah.. tapi yang ada tu nampak meriah jugak.. at least masih ada yang nak join kan.. 😉
    aizamia3 recently posted…Selamat Hari Lahir buat dak Nuha..My Profile

  12. Lama da tak beriadah dengan family-sibuk berkerja je.

  13. ni memang penyertaan sekeluarga ni.. mak bapak dan anak anak sama sama boleh tunjuk skill.. hehehe..
    kesoma.rai recently posted…Halal Miso paste dah sampai!!My Profile

  14. kesian pulak yang jadi superman tu..he..he
    Raudzah recently posted…Aku Blogger dan Hasrul HassanMy Profile

  15. Kenapa kureng dpt sambutan? Tp bdk2 la mst hepi sbb byk aktiviti kan?
    sal ya recently posted…Design lain untuk Pandora Inspired.My Profile

  16. meriahnye..bgs la penduduk kawasan umah akak nie..xbyk tmpt yg wat gini skang nie..

  17. Budak budak memg rasa seronok
    Mimie recently posted…Mengisi masa lapang belajar makhraj dan tajwidMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge