Azwa Memories Sekolah

Baju Patriotik Ambang Merdeka

Sambutan ambang merdeka sekolah hari ini. Pagi ini kakak azwa bergaya dengan pakaian baju patriotik moden yang dijahit dari kain bendera. Sempat tokma dia jahitkan semalam. hai, menyengihlah dia kat sekolah ni. Kelmarin dengarlah dia nyanyi lagu merdeka.

Baju Patriotik

 

“Tanggal 31..Bulan 8…..58”

“57 lah”

“58 lah mama, kan yang ke -58”

“memanglah yang ke-58, tapi tahun tu tetap 57, bukan 58”

 

 

Aduh, camana nak menyanyi depan-depan ni kakak azwa dah gini liriknya

Kakak…Kakak..

 

About emarieys

Ema has written 1159 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, product review.

PTT Outdoor

You may also like...

14 Comments

  1. perghh hebat semangat. slmt hari merdeka
    beat recently posted…FRIDAY LINK COMBOMy Profile

  2. Selamat membersihkan kezaliman sempena bulan kemerdekaan
    Raihanah Ahmad recently posted…Awet Muda Dengan Vitamin CMy Profile

  3. pergh mmg kreatif la, boleh la tahun depan daku plak design gini utk anak
    ummiseri recently posted…Apabila bersuami jarak jauhMy Profile

  4. Pergghh cantiknya baju.. siap taknak kalah pasal lirik salah tu, hihi comel je 😀
    Iha Zaliza recently posted…Wordless Wednesday 14My Profile

  5. Cantik baju sempena Hari Kebangsaan. Boleh serta perarakan tanda semangat patriotik.
    akubiomed recently posted…Dell Professional P2211H Monitor LED sebagai monitor keduaMy Profile

  6. Cantiknya baju kakak! Merdeka Kakak!! 😀
    Ani Haryani recently posted…13 Cara Untuk Ikhtiar Mendapatkan AnakMy Profile

  7. Menarik betul-betul ikut tema sehati sejiwa
    Khairul Zamri recently posted…Kenapa Perlu Servis Aircond KeretaMy Profile

  8. ho ho betul-betul, tahun merdeka tetap tahun 1957 :p walaupun kita sambut kemerdekaan yang ke 58
    sabree hussin recently posted…Kursus Pra Perkahwinan sekitar Lembah Klang untuk pasangan yang ingin berkahwinMy Profile

  9. comelnyaaa baju dia..hihi
    efie muhamad recently posted…SHAKLEE STAR ASIA TRIP – BANGKOKMy Profile

  10. Sehati sejiwa tema sambutan bulan kemerdekaan negara. Cantik pakaian sempena sambutan kemerdekaan ini. Kecil-kecil dah ada jiwa dan semangat cintakan negara. Semoga menjadi anak bersemangat patriotik membela agama, bangsa dan negara. Merdeka!
    Inspirasi Huda recently posted…Promosi Shaklee September 2015My Profile

  11. Pandainya tokma dia jahit baju merdeka.
    LydSunshine recently posted…Cover La Sikit Sikap Pemalas Tuh!My Profile

  12. cantiknyaa baju merdeka Kakak…kanak2 pun bersemangat nak sambut hari kemerdekaan
    norehan saad recently posted…TESTIMONI PENGGUNA FOREVER ALOE VERA GELMy Profile

  13. cantiknya baju !

  14. yusnizah says:

    assalamualaikum nk tanya ada tak baju merdeka yg nk let go

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge