Aqeel Family

raya kat rumah – Part 2

kita lupakan entri pasal makan2 mood raya dulu. kita sambung entri makan2 sempena sambut hari lahir. sebelah petangnya ada buat sedikit majlis tiup lilin dan potong kek. menyambut hari kelahiran dari bulan 8, 9 dan 10. bulan 8 aqeel, bulan 9 amsyar dan bulan 10 sepatutnya airil..tapi dah tertulis nama tok bah (bapa mertua) pula kat kek tue. asalnya nak sambut birthday untuk budak2 kecik terus dah menjadi untuk orang dewasa sekali. makanya yang tertinggal nama adalah nama airil ngan nama akulah. aku pun lahir bulan 10 jugak..hehehe….

Birthday Boys

Ejaan nama aqeel syafiq dah jadi macam akhil hail pulak… tak apa janji sebutannya samakan…

inilah budak2 yang sambut birthday tue termasuklah datuk budak2 nie…bermula sebelah kiri tue bapak mertuaku, amsyar, ayin, asma, airil, aqeel dan aku.

dah get ready semua mak2 budak nie

ini siapa yang excited nak tiup lilinnya… budak2 atau mak2 budak

konpem mak2 budak yang excited sesangat…

asma (adik ipar aku yang pertama) amsyar ( anak buah yang bongsu tika ini) dan ayin (isteri kepada adik iparku yang kedua)

budak demam tak mahu pakai topi besday… muka masam saja

jeng..jeng…jeng… hafis (adik iparku yang kedua)..nak buat show… tunggu….

hah, inilah shownya. habis sepah2 segala cebisan2 reben kat atas karpet malah kat dalam pinggan yang aku tengah makan ni pun ada…

barulah ada sekeping gambar mr. ery dengan anak kesayangannya…

tak malu pulak aqeel nie bermanja2 ngan mak tehnya. mahu makan kek.

selalu susah sangat dia dengan orang luar. dengan tok ma ngan tok bah nya pun susah nak dekat. tapi ngan maktehnya eloklah pulak. sebab maktehnya ada makanan. kalau tak, mesti tak mahu kot…

aqeel terliur nak makan buah kat dalam mulut aku ni. aqeel tak boleh makan ni sebab masih lagi demam.

About emarieys

Ema has written 1151 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, product review.

PTT Outdoor
0 Shares

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge