Loading...
EventFood ReviewRamadhan

Sajian Burokah Ramadan dari Hotel GRAND SEASONS Hotel Kuala Lumpur

Harga Bufet Ramadan Grand Seasons

Makcik-makcik dah shopping raya ke? Belum lagi? Baguslah, makcik-makcik nak shopping raya last minute yea. Nak rebut harga diskaun, macamlah saya tak tahukan…di Jalan Tar, Chow Kit banyak bas-bas persiaran berhenti tepi jalan turunkan makcik-makcik pergi shopping kan.. Shopping-shopping juga makcik.. tempat untuk buka puasa makcik jangan lupa tau. Mari saya nak syorkan satu tempat ini.. makcik happy shopping, makcik juga kena happy untuk nikmati juadah berbuka puasa.

Buka Puasa di Hotel Grand Seasons, Kuala Lumpur

Makcik, di sinilah tempatnya untuk makcik berbuka puasa. Buka puasa di Hotel Grand Seasons, Kuala Lumpur. Kenapa di sini? Makcik dah penat shopping, mesti makcik nak rehatkan..Makcik bermalamlah di hotel Grand Seasons, malam selepas solat terawih, makcik mesti plan nak berjalan lagi kan..Nak shopping di malam hari.. mana lagi kalau bukan ke Chow Kit. Best apa..masa inilah meriah sakan sebab orang nak sambut raya..Lagipun dari hotel ke Chow Kit, jalan kaki saja makcik..dekat. Balik shopping, kiri kanan penuh plastik di tangan, makcik boleh naik kemudahan awam..LRT ada, Grab ada, teksi ada, bas pun ada. Cakap saja nak balik hotel, mesti sampai ke pintu lobi dihantarnya.

Harga Bufet Ramadan Grand Seasons

Alang-alang dah bermalam di sini, bila lagi nak cuba juadah berbuka puasa kan..setahun sekali saja pun. Tahun ini, Grand Seasons Hotel, Kuala Lumpur menyediakan sajian burokah ramadan. Banyaklah pilihan menunya antaranya:

*SAJIAN BUROKAH RAMADHAN– 2018*

** Asian & Local Salad **

Selected Garden Green Crispy Fresh Lettuce with Some Condiment like Black Pitted Olive, Shave Parmesan, Sundried Tomatoes, Feta Cheese and Onion Pickle, (Salad Nicoise, Tuna Pasta, Potato Salad, Egg Plant and Chili Pepper Salad, Rojak Buah Cucumber, Green Beans, Cabbage, Tabouleh Salad (Cracked Wheat Salad), Thai Beef Salad, Glass Noodles Salad, Chinese Cold Cuts, Squid Salad & Ulam-Ulam)

* Gerai Warisan – Rojak Buahan** 

Seasoned Fruit – Nanas, Manga, Betik, Jambu Air, Seng Kuang, Guava, Yau Char Kuih, Sotong Kembang,

Kacang Halus and Homemade Otak Udang Sauce, Kasturi Buah

 ** Buah Jeruk Tempatan **

Buah Cermai, Buah Pala, Buah Kedongdong, Buah Betik, Buah Mangga

Dried Sweet Sour Pickles in Bottle – 4 Types

 ** Kampung Sungai Pandan – Kerabu **

Comes with Grated Coconut, Bean Sprout, Slice of Red Chilli, Bird`s Eye Chilli, Squeeze of Lime, Chunky Peanut and others Condiments, Kerabu Terung, Kerabu Taugeh, Acar Telur Puyuh, Kerabu Nangka, Urap Sayuran Tomato, Ikan Masin Goreng, Paru Goreng, Sambal Ikan Bilis, Serunding & Acar Rampai, Sambal Belacan, Cencaluk, Budu, Tempoyak, Air Asam & Sambal Kicap

Harga Bufet Ramadan Grand Seasons

** Alto Sham 1 **

Lekor Goreng with Chilli Deep – W

BBQ Honey Chicken Wing – C

** Gerai Panggang Kambing Barat**

Roasted Whole Lamb with Condiments

Harga Bufet Ramadan Grand Seasons

Harga Bufet Ramadan Grand Seasons

** Gerai Ikan Bakar Istimewa**

Cencaru Panggang Daun Pisang Dengan Sambal Udang Kering, Chilli Padi, Garlic soya, Limau Kasturi

** Alto Sham 2**

Fried Crabmeat Roll & Crispy Cucur Udang

** Gerai Warisan Samsul Mee Stall **

Penang Asam Laksa with Condiments

** “Che Fauzi” Sup Stall **

Sup Daging Gear Box with condiments & Ayam Bubur Lambuk

Harga Bufet Ramadan Grand Seasons

** Gerai Warisan Roti Roti Stall **

Chicken Shawamar with Pita Bread (Machines Display), Hot Plate Grill Murtabak with Condiments – Onion Rings, Vegetable Dhall, Sambal Bawang, Selatan – Grill Roti John with Minced Meat, Pan – Fried Sambal Bilis Toast

** Nagasaki Delight **

Assorted Maki & Fotomaki Roll, Beancurd Rice & 3 Types of Japanese Salad with Condiments

** Live – Seafood Tom Yam Goong – Claypot **

Vegetable – Brassica, Carrot, Oyster Mushroom, Seafood –, Kanistick, Pillow Roll, Brown Sotong, Chicken Ball with Chili Dip, Thai Tom Yam Stock 

**Satu Malaysia – Cuisine **

Ayam Masak Tomato Kacang Peas, Rusa Masak Gulai Pedas Sri Pinang, Ikan Siakap Masak Tempoyak Temerloh, Daging Batang Pinang Goreng Halia, Petola Soo Hoon Masak Lemak Telur Itik Ikan Masin, Nasi Putih, Nasi Briyani

Harga Bufet Ramadan Grand Seasons

** Oriental Cuisine **

“Sarawak” Pepper Squid with Carrot & Capsicum, Hawaiian Tutti Fruiti Fresh Prawn, Stir Fried Lady Finger & Carrot with Belacan, Poached Swapper Asam Nyonya with Veg & Tau Pok, Crispy Marinated Chicken Thigh Garnish Pickle Papaya Salad, “Sing Chow” Fried Noodle Fish Cake

** Western Cuisine **

Baked Pumpkin, Potatoe with Bay Leaves & Lemon Infused & Ratatouille Zucchini with Thyme

** Gerai Muhibbah – Nasi Kandar **

Mamak Curry Ikan Bawal Bendi, Ayam Masak Curry Kentang Utara, Nyonya Daging Dendeng Rendang Hijau, Gulai Ikan Keli Salai Minang, Mutton Masak Kuzi Kampung Tebrau, Sauté Long Bean, Carrot Fish Cake, Vegetable Egg Foo Yong, “Signature” Crispy Fried White Prawn, Nasi Briyani Gam Ayam,

Harga Bufet Ramadan Grand Seasons

Harga Bufet Ramadan Grand Seasons

** Thai Stall **

Som Tam & Pulut Mangga, Tab Tim Krop, Thai Sweet

** Gerai Warisan Barat **

Waffle – Mixed Flour – W/P

Compote – Pineapple, Longan, Peach, Fruits Cocktail, Blueberry, Whip Cream, Kaya

** Dessert **

Ice-Cream, Wajid, 2 type Homemade cookies, Assorted Cakes & Pastries, Assorted Fruits, Kuih Bahulu, Aneka Kuih-Muih, Buah Kurma, Assorted Cookies, 3 Types of Pudding, Agar – Agar, Cendol, Fruits Cocktail, 3 Special Ramadan Feature Cake, Chocolate Fountain, 3 Types of Bubur (Bubur Kacang Hijau dengan Durian, Pulut Hitam, Pengat Ubi, Pengat Jagung,Bubur Cha-Cha, Bubur Sago Baloi, Bubur Labu, Pengat Pisang, Bubur Barli)

Harga Bufet Ramadan Grand Seasons

Harga Bufet Ramadan Grand Seasons

Harga Bufet Ramadan Grand Seasons

Banyak tak menunya?

Terlarat tak nak rasa semua menu tu. Mesti laratlah, hari ini menu yang itu..esoknya menu yang lain pula…Makcik kena stay lah beberapa hari…1 malam mana cukup makcik. Jangan risau makcik, hotel Grand Seasons tak akan mengecewakan makcik tau. Saya pernah berbuka di sini, tak tahu juga nak pilih yang mana sebab terlalu banyak pilihan makanan yang ada. Tahun ini, saya nak pergi serang gerai nasi kandar..memang terbaiklah.

Harga Bufet Ramadan?

Harga pun murah, tak cecah RM100 pun satu kepala. Walaupun zaman serba serbi harga naik, hotel tetap bagi dengan harga yang berbaloi lagi. Tak percaya ke makcik? Saya tampalkan sekali banner harga bufet ramadan ini sekali yer. Murahkan.

 

Makcik nak harga lagi murah ke? Beli early bird voucher mulai 16 April hingga 13 Mei, dapat special harga RM75.00 satu kepala. Makcik nak tunggu apa lagi, call lah buat reservations di Seasons Coffee House at 03 2697 8888 ext. 8819 / 8818 or e-mail fb@grandseasons.com.

 

 

About emarieys

Ema has written 1169 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, product review.

25 comments
  1. Betty

    Ramadhan is near to the corner and many hotel or event restaurant offers Ramadhan Buffet. Sajian Burokah also serve Asian and Western buffet. I usually love the Ulam, traditional kuih and Grilled lamb when come to Ramadhan Buffet.

  2. Ezna

    Berlawan-lawan rasanya Hotel ni buat ramadhan buffet yang menarik hati. Kena pilih tempat yang dekat dengan rumah lah. Nampaknya kat sini hidangan pun menawan hati ni. Mereka yang tinggal berdekatan hotel ni bolehlah terjah.

  3. Lia Hasty

    Kalau Ramadan Buffet kan kita akan terjah kambing dulu sebab memang peminat makan kambing. Harga berpatutan lah di Grand Seasons Hotel ni. Nak bawa family datang cuba kat sini lah

  4. Karim

    Nasi Briyani Gam Ayam adalah favorite makanan saya. Pergi hotel makan buffet selalu mesti cari sama ada hotel itu ada serve dish ini atau tidak. Haa…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE