Penangan Roti John Unan Ketika Bulan Ramadhan Sanggup Beratur Panjang

Penangan roti john di bazar ramadhan baru-baru ini menyebabkan empat kanak-kanak dikejarkan ke hospital. Mereka mengalami keracunan makanan selepas makan roti john yang dibeli di bazar ramadhan di Sri Muda. Peniaga berkenaan juga telah memohon maaf dan kesal dengan apa yang dah berlaku.

Roti John Unan

Penangan unan roti john di bazar Ramadhan Sungai Besi pula orang sanggup beratur panjang. Mula tu, tak tahu pun roti john unan memang dah femes. Bila google roti john unan, memang ramai orang yang beratur panjang semata-mata nak menikmatinya. Cuma, harga roti john unan antara satu tempat dengan tempat lain ada beza. Roti john unan di Sungai Besi harga RM 3.50 tapi di Putrajaya harganya RM 3.70.

 

Kali pertama singgah di bazar ramadhan Sungai Besi tahun ini, aku beratur untuk merasai roti john unan. Sekali yang tidak sedap didengar apabila gerai sebelah bersuara minta orang yang tengah beratur jangan tutup gerainya. hingga ada juga orang yang tengah beratur berbunyi “rezeki tak ke mana, makcik”. sampai situ sahaja. bawa balik ke rumah untuk berbuka puasa, si kakak azwa nak berbuka puasa di rumah tokma. roti john yang dia pesan semalam, dia buat berbuka di rumah tokma. jadi tak merasalah roti john unan ni.

Esoknya, disebabkan tak dapat lagi nak merasa, sekali lagi aku singgah di bazar ramadhan Sungai Besi semata-mata nak beli roti john unan. sampai sana, sudah ada empat lima orang sudah beratur. dan sekali lagi, gerai sebelah menegur tapi tidak menegur pada orang beratur sebaliknya dia minta tuan gerai roti john untuk ‘control line’. kelmarin gerai sebelah orang lain, esoknya gerai sebelah orang lain.

Sampai giliran aku, aku cakap “patut dah kena pakai nombor ni bang” . Apapun roti john unan memang sedap. Salutan telur memang tebal dan walaupun hanya timun saja sayurnya, tapi rangup. Semoga bertambah lagi rezeki gerai Roti John Unan bazar Ramadhan Sungai Besi.

Tak berhenti-henti kerja bro yang goreng roti..

About emarieys

Ema has written 1257 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, and review.

emarieys

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, and review.

View all posts by emarieys →

20 thoughts on “Penangan Roti John Unan Ketika Bulan Ramadhan Sanggup Beratur Panjang

  1. Roti John area rumah saya pun kira okey jugalah. Kalau tahun-tahun sebelum ni, memang tak pernah missed membeli. Tahun ni aje yang tak terliur nak ke bazar Ramadhan. Nasib baik takda gambar roti john unan kat sini. Kalau tidak, sempatlah terliur 🙂
    Mummydearie recently posted…Buffet Ramadhan @ KGPAMy Profile

  2. Ini baru kali pertama dengar pasal roti john unan. Kat Puchong tak ada ler pulak. Teringin juga nak rasa…betul ke sedap sampai ramai beratur atau mereka beratur sebab tengok orang lain beratur …?
    Mohd Shubhi recently posted…Cara mudah halang pekerja menipuMy Profile

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge