Cookies by Khaisya Delight

Sebalang biskut dari Khaisya Delight, langsung tidak cukup. Belum sempat makan sudah dihabiskan. Sedih betul. Nak marah, tak baik… berdosa pula aku dengan suami.. huhuhu. Yealah, dah dia yang habiskan sebalang biskut yang aku bawa balik dari Bengkel Videofon. Baca: Celik Mata Selepas Hadir Bengkel Videofon Salahkan Abam Korie SiapaRead More →

  Umairah Uzma mula ditubuhkan pada tahun 2014 lagi yang mana produk pertama dikeluarkan adalah inai. Selepas inai, pewarna kuku (nail polish) pula dikeluarkan. Pewarna kuku dari Umairah Uzma ini sangat unik kerana ianya boleh dikopek (peel off) dan mudah ditanggalkan ketika mengambil wuduk. Pelancaran Produk Umairah Uzma Collection Alhamdulillah,Read More →

  Perut oh perut kenapa engkau membuncit? Bila badan kau dah kurus cantik, tapi bila pandang di bahagian perut, engkau mula rasa tidak selesa. Nak bergaya dengan baju cantik-cantik pun engkau akan fikir dua puluh kali. Mulalah engkau cari jalan nak pakai korset mahupun sapu ubat hilangkan lemak di perut.Read More →

  Keinginan bagi seorang wanita muslimah untuk berfesyen tidak salah asalkan menepati syariat sebagai muslimah. Di pasaran banyak pakaian yang dijual untuk muslimah. Tapi adakah ianya sesuai dan menepati citarasa yang diinginkan. Aku pun tengah berusaha untuk ke arah yang lebih baik dari segi pemakaian ini. Insya Allah. Masalah PilihRead More →

  Aku sebelum ini tak pernah pun cuba produk Cosmoderm ini. Bagi aku agak barulah, walhal Cosmoderm dah bermula sejak tahun 2001 sebagai jenama produk penjagaan kulit dan badan yang berkualiti, diformulasi dan yang paling best adalah dari Malaysia. Ini yang sangat meyakinkan aku bahawa produk ini semestinya halal.  Read More →

Assalamualaikum. Tengah bercuti ke tu? Maklumlah cuti panjang minggu ni kan. Dari bosan tak ke mana-mana apa kata jom follow MamaEma. Tapi ke mana? Sebelum tu, layan video di bawah dulu…lepas tu subscribe terus. Eh. Okey, dah tahukan MamaEma ke mana. MamaEma dan anak-anak ke Himalaya Wellness Boutique nak cariRead More →

Masalah yang selalu dihadapi bagi wanita bertudung adalah mencari shampoo rambut yang sesuai. Betul tak?  Bagi wanita, rambut ibarat mahkota yang perlu penjagaan rapi. Wanita bertudung akan merasa stress bila rambut mereka menghadapi masalah seperti kelemumur, keguguran rambut, rambut berbau ‘busuk’, kepala gatal dan sebagainya. Jadi, perlulah mencari shampoo yangRead More →

Release Baby Turtle Aktiviti yang paling ditunggu-tunggu. Pengalaman sendiri untuk melepaskan anak-anak penyu. Kena hati-hati memegang anak penyu yer. Bukan boleh sebarangan pegang anak penyu ni, perlu pegangnya di sisi cengkerang. Hahaha, masa pegang anak penyu, rasa geli juga bila kakinya menggelepar kiri kanan. Tak sabar nak masuk laut yerRead More →

Scuba Diving with Muck Dive Kuantan, Pahang Beruntung tak kami? Selain dapat bermalam di hotel taraf lima bintang, tour ke tempat-tempat best, dapat makan sedap. malah dapat belajar tentang scuba lagi. Mana nak cari hari keluarga macam kami ni.. semua aktiviti-aktiviti disediakan memang terbaik sekali. Kami bertuah dapat ilmu tentangRead More →