Review Lovera BB Jelly Instant Skin Perfector 9 in 1

Bila ada event perlu hadir, masa itulah pakai make up tebal-tebal sikit. Kalau tidak, sekadar calit foundation atau compact powder dan lipstick saja. Sayang nak make up tebal-tebal hari-hari, nanti cepat habis. Jam tengahari dan petang kenalah cuci make up bersih-bersih. Solatkan. Kalau time bendera merah, datangnya rajin aku, makeuplah lebih sikit, kalau malas banyak, aku makeup macam biasa. Bab makeup paling aku malas..hehehehe

Lovera BB Jelly 9 in 1

Lovera BB Jelly ni untuk apa? 9 dalam 1, jarang nak jumpa..biasa yang banyaknya 3 in 1. BB Jelly  sama seperti BB Cream biasa tetapi yang lebih special adalah tekstur GEL, lebih ringan, sejuk dan cepat menyerap daripada cream biasa.

 

Antara kebaikan Lovera BB Jelly

  • Mencerahkan kulit serta merta
  • Cover parut atau cela
  • Membantu masalah jerawat
  • Sun block 15spf
  • Mengecilkan pori
  • Menyerikan dan mencantikkan kulit
  • Meratakan warna kulit
  • Melembapkan kulit
  • Melembutkan kulit
  • Tidak melekit dan tidak berminyak
  • Senang dicuci (pakai air sahaja. tak perlu makup remover)
  • Bahan semulajadi – Vitamin B, Daun Zaiton dan Aloe Vera)

 

Harga: RM45 (30ml)

Review aku

Tengok wajah aku di bawah, aku sapu selepas solat. Tanpa solekan lain, hanya BB Jelly sahaja. Lipstick pun aku tak pakai. Rasa ringan macam tak pakai apa-apa pun. Tidaklah putih melepak. Paling aku suka boleh dijadikan sun block. Kuranglah sikit kegelapan kulit aku bila di bawah matahari.

Review BB Jelly Lovera

Boleh dapatkan di:

Instagram : Lovera Malaysia

Website: Lovera Malaysia

 

About emarieys

Ema has written 1138 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, product review.

PTT Outdoor
1 Shares
News Reporter
Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, product review.

2 thoughts on “Review Lovera BB Jelly Instant Skin Perfector 9 in 1

  1. Semakin menarik produk penjagaan kulit yang terdapat di pasarang sekarang ni… Sampai susah nak ingat… Sebab ada terlalu banyak jenama..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge