Dinner kat BVS, Bangi

Dinner di Bangi Village Steamboat, Bangi. Disebabkan dah lama tak makan kat luar pada malam tu mamaema sekeluarga makan kat BVS (Bangi Village Steamboat) . tokey dia mamaema punya kawan satu sekolah menengah dulu.. ini dah kali ketiga makan kat sini.. memang banyak pilihan steamboat… harga sangat berpatutan utk dewasa RM 19.90 saja dan kanak2 mamaema dah lupa..sori erkh…hehehe… tidak rugi sesiapa hendak mencubanya…. tidak silap mamaema minggu ini dia dah start jam 10.00 pagi hingga 12.oo mlm… dan bulan puasa dari petang hingga dinihari.. dan ada pilihan makanan berlauk… betul tak asmawati???..kan tak pasal2 mamaema tersilap..naya….

ada ketam..udang…ikan..segala jenis sayur…segala jenis mee..segala jenis makanan laut.. ada nasi..ada buah..ada aiskrim… dan macam2 lagilah… semua self service…kalau nak tahu..pergi jea…

dah cedok isi bnyk barulah nak ambil gambar..itu pasal nampak macam tak banyak padahal….

memang banyak pilihan.. segala benda ada kat sini… mari..mari..singgah…

kakak ngah kusyuk makan..dh standby aiskrim pencuci mulut…

sisa-sisa yang tinggal

Tagged :

kakak with ayam kampung

Restoran Ayam Kampung, Serdang. Kakak with ayam kampung???apa tajuk mamaema letak nie… kakak bela ayam kampung ke…hehehe…tidaklah ke arah sana.. saje jea letak tajuk gitu… entah bila punya gambar nie mamaema dah lupa..tengah godek2 hp ada banyak keping gambar si kakak tengah belasah ayam kampung…. dia belasah bersungguh2 sekali… nie kat restoran ayam kampung kat area ke serdang sana… erm..rasanya memang dah lama tak ke sana nie…

reaksi2 si kakak membelasah ayam kampung

restoran ayam kampung

Ayam Kampung Rangup

Ayam Kampung Sedap

Ayam Kampung Serdang

Nikmat Ayam Kampung

Ayam Kampung

Tulang Ayam Kampung

Nanti kita singgah lagi di Restoran Ayam Kampung ni yer kakak.

best tak kakak??? nampak gaya mcm best jea…

nota jari : nanti ajak ayah makan kat sini lagi yea…

Tagged :

ABC Mamak Restaurant

Restoran ABC Mamak ni dekat dengan rumah je. Selepas hantar mak sedara ke stesen bas putra untuk balik ke kelantan…mamaema family singgah ler makan pagi kat kedai mamak nie..memang selalulah makan kat sini..anyway dekat jugak ngan rumah…aksi2 si adik (aqeel) ngan ayahnye..si adik ni memang rapat ngan ayahnya..bila dh ayahnya dukung dia..dan mamema mahu ambil dia..terus dia pusing tak mahu… jual mahallah pulak dia…tapi malam2 mamaema jugak yg dia cari…

Bukan si adik nie saja yg rapat..si kakak pun rapat jugak ngan ayahnya..tp kat sini gambarnya tak ada..tk sempat nak amik gambar kakak..tgh kusyuk dok makan…

restoran abc mamak

Tagged :

hooreyy!!!!

bukan main seronok sakan time nie. aper tidaknya tetiba blackout satu opis mamaema yg tgh dok wat kerja nie. semua lampu dan aircond terpadam…cuma komputer jea tidak..sebab ada backup. pastu mulalah kelam kabut my officer wat call TNB, tetapi dia cakap bukan responsibility dorang then call pulak JKR laa…dorang pun tgh sibuk dok check apa problemnyer. mamaema pun tak tahu nape boleh blackout padahal tak ada ujan, tak ada pulak ributnya. kalau ujan dgn kilat sambung menyambung tue dah konpem memang blackout sokmolah opis nie. dah memang kenyataan kerja dah tak boleh dijalankan dan alang2 dah lunch hour, kitaorg sepakat membawa berkat gitu dengan beramai2 pergi serang restoran tupai-tupai. dah tak tahan panas dan kegelapan di dalam opiskan…ceewahhh boleh dijadikan alasanlah pulaknyer..hehehe….

kitaorg semua pilih tempat duduk yang bersila kali ini..yealah untuk ngam2 cukup satu tempat sajer..tak mahu berpecah..hehe…sebabnyer tak boleh nak bergosip2 lah nie… mamaema suker mkn kat sini hinggakan staff restoran nie pun dah kenal mamaema..dan boleh dikatakan antara kekawan yang makan nie..mamaema dapat harga yang paling murah….

nielah makanan yang mamaema ambik untuk diisi tghari itu…

nasik ngan lauk pauk nie dapat harga RM 6.00 tau termasuk air tea o ais limau..hah ko tak murah ke tue….murahkan….

sebelum makan baca doa dulu…baru berkat rezeki yang dimasukkan ke dalam perut memasingkan..tukang yg baca doanyer adalah incik naza (berkemeja biru)…eh jureemi ooii..doa belum habis baca ko dah aminkan tue nape..tahulah ko pun kelaparan..sabar-sabarlah kot ia pun…

hah, tgklah punyalah tak sabar sgt dari tadii….lepas amin doa..terus ko belasah airnyer…

time nie memang masing2 dahaga giler dgn keadaan yg panas..dah ler kipasnyer slow sgt dia pasang…masing2 tak kesampaian nak adjust..so tinggi sgt kipas kat atas kepala dik oiii….

tudung kaler merah itu first time dtg makan kat sini….so hepi2lah jugakkan..makanan pun best katanya..amboii akak kiter nie sempat lagi posing yea…

my heart : panas di dunia dh terasa bahangnyer…panas di akhirat?????

Tagged :

majlis hari jadi MIL

Majlis Hari Jadi Mak Mertua

Allah selamatkan kamu….
Allah Selamatkan kamu….
Allah selamatkan MIL
Allah selamatkan kamu… amin….

Selamat hari lahir untuk MIL… anyway hari nie (15/03/2010) adalah hari lahir my MIL…. yang ke berapa tue aku tak berapa pasti..hu33..i’m sori..apa punya menantulah kan… nie idea my SIL untuk buat jamuan makan di Restoran Yankies Hunt kat area Bangi sana… dah tak tahu nak makan kat mana lagi… Alhamdulillah anak, menantu dan cucu semua ada..kebetulan pok we dan mok su serta anak2nya ada sama… so meriah lah…dapat makan ramai2..

gambar yg ada semua time meja kosong..hanya air yg dah sampai… bila makanan sampai terus lupa nak snap gambarnya… semua kelaparan agaknya..ahaks..:-)…

tuan punya bufdaynya yang pakai tudung coklat itew sambil pegang cucu bongsunya (setakat ini)..AMSA… dan org kuatnya yang pakai tudung hitam putih itew..yang mengorder segala makanan yang dijamu….

aksi kakak yang poyo…

my heart : bila nak buat makan2 seperti nie lagi???..hehehehe…..

Tagged :

Farewell My Boss

Asam Pedas kepunyaan Linda Onn, Ampang.

Sepatutnya dh lama aku entry cite nie..tp dh lamer sgt tgg org bg gambar tak bagi2 hingga loni…sibuk atau terlupa kot…anyway it’s ok jea..lgpun aku pun bwk gak kamera time lunch ari tue..cuma pitchanyer tak berapa menarik ler..al-maklumlah..pakai kamera murah jea..tk bawak kamera yg besar tue…he333….

Makan2 nie sempena utk ACP Cheong yg akan habis kontrak ngan SEARCCT…hampir 2 thn kan…tp tak tahulah saper penggantinyer nanti… ACP nie kiranya bos yg 1st bagi aku di bahagian training…yg kedua bos aku adalah Supritendent dan Lt. Kolonel… korang tentu terpikir nape bos2 aku nie org berpakaian seragam kan…aku pun tak tahu sebenarnya…he333… tp diaorg nie semua baik2…

jamuan nie khas bahagian kiaorg buat utk bos.. opis punyer tak tahulah bila.. lunch nie kat kedai Linda Onn..kat Ampang..mmg dekat ngan Tesco Ampang tue..ntah yea..ntah tidak….aku pun tak tahu…tapiii..yg pastinye mmg sedap..aku makan pun bertambah2…he3333….

hah..tgk..segar2 kan ikannyer…
name kedai itew…
yg nie bos aku ACP Cheong Koon Kock dan yg pakai spek tue Supt. Ramley bos aku gakk…
best..asam pedas nie…
fokuskan ayam goreng itew
cenderahati drpd kami
baju kaler putih tue..Lt. Kol. Mohd Azhar & sorang lagi tue Lt. Kol. Noordin

hahaha..interprem jugakkk.. aku ngan harpreet

nie ler pasukan kami
Tagged : / /