Kedai Tomyam Sedap

Tak tahu dah berapa kali aku pergi restoran ini. Asal nama kedai makan ini adalah Restoran Sahabat. Kini, dah tukar kepada King’s Tom Yam. Eloklah dah tukar, sesuai sangat dengan menu tomyam yang ada di sini. Semua menyengat sedap ya amat. Sambut Birthday Mak Mertua Kali ini pergi sempena sambutRead More →

Bekas pegawai atasan aku seorang bekas pegawai polis berpangkat Superintendent. Dengar sahaja pegawai polis, maka ramailah yang anggap pegawai polis ini garang orangnya. Yea, memang aku tidak nafikan. Ada yang garang, ada yang bengis, ada yang pemarah tapi tidak semua. Masih ada yang baik antara mereka. Selama 14 tahun akuRead More →

Engkau makan kambing, engkau beruntung. Engkau tak makan kambing, engkau rugi. Macam itulah penangannya selepas pergi ke House of Kambing di MAEPS Ecofarm. Beruntungnya Mr. Ery, dia makan kambing..yang ruginya aku sendiri sebab tak makan kambing. Ikut Nombor Giliran Ini kali kedua datang sini, tapi kali pertama dapat makan. MasaRead More →

  Di manakah tempat untuk mencari makan tengahari dengan harga murah di Bandaraya Kuala Lumpur? Kebiasaannya, harga murah yang pernah dapat pun setakat RM5.00. Itupun nasi ayam sebungkus atau nasi dengan sayur sahaja. Betul? Hari-hari makan nasi ayam, tak naik jemu ke? Jemulah kan. Habis itu, mana lagi tempat nakRead More →

Kalau biasa dengan Puchong, mesti tahu di mana kedai makan ni. Ini asalnya Restoran Sahabat, dan sekarang tukar kepada Restoran King’s Tomyam. Raja segala tomyam memang sesuai sangat dengan nama barunya. Sekali dah pergi, berkali-kali mahu pergi.  Bagi yang suka makan seafood, tidak menyesallah datang sekali ke sini untuk mencuba.Read More →

Makan besar di Ikan Bakar Zul, Besut. Time kumpul ramai-ramai dengan family paling seronok kan. Lagi-lagi cukup korum semua. Alhamdulillah, bila dapat belanja keluarga makan-makan dan kumpul satu meja. Dari anak ke menantu hingga cucu. Walaupun abah dan mom dah lama berpisah, tetap dapat duduk semeja. Ikan Bakar Zul BesutRead More →

Makan nasi lemak bahagian mana yang boleh korang katakan sedap. Adakah kerana sambalnya, adakah kerana nasi lemaknya, adakah kerana lauk pauknya, adakah kerana presentation nya. Eh, presentation pun efek kesedapan nasi lemak yer. Nasi lemak yang dibungkuskan dengan daun pisang atau polisterin mana lagi rasa ummmp. Of coz lah denganRead More →

Suka seafood? Kami laki bini memang suka seafood. Kategori hantu seafood lah. Nasiblah jenis yang tidak elergik dengan seafood. Eh, makanan lain pun ada..masakan panas pun ada. tapi bila google, terus tergoda dengan masakan seafood di restoran ni. Ini review dari MamaEma sendiri yer.. dari duit poket sendiri..eh, duit poketRead More →