hooreyy!!!!

bukan main seronok sakan time nie. aper tidaknya tetiba blackout satu opis mamaema yg tgh dok wat kerja nie. semua lampu dan aircond terpadam…cuma komputer jea tidak..sebab ada backup. pastu mulalah kelam kabut my officer wat call TNB, tetapi dia cakap bukan responsibility dorang then call pulak JKR laa…dorang pun tgh sibuk dok check apa problemnyer. mamaema pun tak tahu nape boleh blackout padahal tak ada ujan, tak ada pulak ributnya. kalau ujan dgn kilat sambung menyambung tue dah konpem memang blackout sokmolah opis nie. dah memang kenyataan kerja dah tak boleh dijalankan dan alang2 dah lunch hour, kitaorg sepakat membawa berkat gitu dengan beramai2 pergi serang restoran tupai-tupai. dah tak tahan panas dan kegelapan di dalam opiskan…ceewahhh boleh dijadikan alasanlah pulaknyer..hehehe….

kitaorg semua pilih tempat duduk yang bersila kali ini..yealah untuk ngam2 cukup satu tempat sajer..tak mahu berpecah..hehe…sebabnyer tak boleh nak bergosip2 lah nie… mamaema suker mkn kat sini hinggakan staff restoran nie pun dah kenal mamaema..dan boleh dikatakan antara kekawan yang makan nie..mamaema dapat harga yang paling murah….

nielah makanan yang mamaema ambik untuk diisi tghari itu…

nasik ngan lauk pauk nie dapat harga RM 6.00 tau termasuk air tea o ais limau..hah ko tak murah ke tue….murahkan….

sebelum makan baca doa dulu…baru berkat rezeki yang dimasukkan ke dalam perut memasingkan..tukang yg baca doanyer adalah incik naza (berkemeja biru)…eh jureemi ooii..doa belum habis baca ko dah aminkan tue nape..tahulah ko pun kelaparan..sabar-sabarlah kot ia pun…

hah, tgklah punyalah tak sabar sgt dari tadii….lepas amin doa..terus ko belasah airnyer…

time nie memang masing2 dahaga giler dgn keadaan yg panas..dah ler kipasnyer slow sgt dia pasang…masing2 tak kesampaian nak adjust..so tinggi sgt kipas kat atas kepala dik oiii….

tudung kaler merah itu first time dtg makan kat sini….so hepi2lah jugakkan..makanan pun best katanya..amboii akak kiter nie sempat lagi posing yea…

my heart : panas di dunia dh terasa bahangnyer…panas di akhirat?????

About emarieys

Ema has written 1264 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, and review.

emarieys

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, and review.

View all posts by emarieys →

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge