Loading...
AzwaSekolah

Report Card Day

Hari Jumaat lepas sekolah kakak Azwa buat Hari Terbuka. Hari terbuka untuk para ibu bapa datang ke sekolah mengambil Buku Laporan Adab Belajar atau report card.Pada hari itu, ibubapa akan bersemuka dengan cikgu kelas. cikgu kelas akan maklumkan tentang perkembangan dan pembelajaran anak di sekolah bagaimana.

para ibu bapa menunggu giliran

Report Card

Dalam fail ini,  ada kertas-kertas pembelajaran dan ujian yang mereka buat semasa dalam kelas. Dalam fail ini juga kita akan ketahui tahap pembelajaran anak-anak.
Portfolio pentaksiran kakak azwa…
Inilah keputusan kakak azwa bagi penggal pertama.bila aku tengok pada kedudukan dalam kelas…cikgu kelas pun cakap...’tak perlu tengok pada kedudukan dalam kelas…sekarang nombor-nombor ini dah tak pakai’

sistem pembelajaran sekolah sekarang pakai band-band…dari band 1 hingga band 6.

Keputusan untuk penggal pertama

Cikgu bagitahu kakak azwa tak ada masalah pembelajaran….Cuma dia lebih suka ambil perhatian..misalnya kalau dia sakit perut…dia tak bagitahu cikgu “saya sakit perut” tapi dia menangis…kawan kat sebelah akan bagitahu “cikgu, azwa menangis”.Cikgu akan tanya kenapa…baru dia cakap saya sakit perut…

Itu saja masalahnya….hurmmm.

About emarieys

Ema has written 1238 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, product review.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge