Buka Puasa Dengan Roti Naan Cheese Pun Kenyang Sangat – Naan Lounge Shah Alam

Roti naan cheese untuk buka puasa? Kenyang ke?

Bila Ramadhan ni, selalu fikir “nak masak apa hari ini?” dan ada pula yang tanya “ko masak apa hari ini?”. Bila aku jawab, jarang masak, selalu buka dengan kuih jer..sahur baru makan nasi..ada yang musykil dengan jawapan aku…hehehe..memang senang keluarga aku ni…dah pekena kuih dan air…nasi langsung tak sentuh dah.. makan nasi time sahur… lauk pula simple jer..so, tak payah pening fikir nak masak lauk apa.. hari-hari roti john mesti ada…dan tambah satu dua jenis kuih lain..makanlah 3 beranak..kenyang sampai sahurlah.

Roti Naan Cheese Terbaik dari Naan Lounge, Shah Alam

Wah, naan cheese wey….antu cheese memang sukalah kan…walaupun aku tak makan cheese, tahap sedapnya aku tahu bila nampak orang makan naan cheese meleleh cheese dan kemain panjang tarik roti naan tu. Aku makan naan biasa cicah dengan kuah dal dia yang sedap tu, habis juga beberapa keping.

roti naan

Yang special lagi kat sini naan nutella.. awal dulu aku rasa macam pelik makan roti naan dengan coklat ni… tapi rupanya tak rasa pelik pun, rasa sedap lagi ada…meleleh keluar isi coklat dari nutella..memang comot habis mulut..

roti naan nutella

Menu Buka Puasa Istimewa

Jangan risau, bukan hanya roti naan saja di bulan Ramadan kat sini. Kalau korang jenis yang mesti makan nasi untuk buka puasa, Naan Lounge sedia menu yang istimewa.. antaranya nasi beriyani, nasi putih, ayam tandoori, chicken masala, kambing keema, alu gobi, pakora, samosa, kheer dan banyak lagi. Ayam tandoori kat sini berbeza dengan kedai mamak yer… sangat ranggup dan isinya yang juicy dan spicy…dan tidak pakai pewarna pun. Buktinya, jari tak kuning selepas makan ayam tandoori.

nasi beriyani naan lounge

chicken masala

tandoori chicken

Owner dari Pakistan

Naan Lounge ini baru 6 bulan beroperasi dan ia kali pertama menyediakan bufet ramadan. Owner dari Pakistan, so masakannya berbeza dengan masakan kedai-kedai mamak. Trademark memang Roti Naan.

Dalam ruang kedai memang sangat selesa… ada jenis yang open air..ada bilik penghawa dingin.. tempat solat lelaki dan perempuan pun ada.

Operasi bulan puasa dari jam 4:00 petang – 3:00 pagi. Dibuka setiap hari.

Call : 03-5882 2910

atau

IG: www.instagram.com/naanlounge
FB: www.facebook.com/naanlounge.my

Alamat:
Naan Lounge, 44 Jalan Plumbum N7/N, Seksyen 7, Shah Alam, Selangor.

Paling senang waze jer atas nama Naan Lounge..terus sampai ke sini.

Tagged : / / / / /

Bazar Ramadan di Restoran 10 Binjai, PNB Perdana Hotel & Suites on the Park

Restoran 10 Binjai PNB Perdana & Suites on the Park

3 hari masuk puasa dah makan di luar. Alhamdulillah ini tanda rezeki dari Yang Maha Esa untuk hambanya.Ralat jugalah sebab kurang seorang ahli keluarga iaitu kakak Azwa. Tahun ini tak dapat bawa kakak sekali dan tahun depan aku pula tak dapat lagi nak hadiri jemputan seperti ini. Lepas ini, rezeki orang lain pula.

Konsep Bazar Perdana di Restoran 10 Binjai

Ini kali kedua dapat jemputan dari PNB Perdana Hotel & Suites on the Park tapi kali pertama makan di Restoran 10 Binjai. Sebelum ini di Restoran 39. PNB Perdana Hotel & Suites On The Park Kuala Lumpur menampilkan kelainan untuk berbuka puasa pada tahun ini dengan membawa suasana meriah bazar Ramadan.

Tema Bazar Perdana, Restoran 10 Binjai yang berkonsepkan suasana santai telah diubah menjadi bazar. Restoran 10 Binjai menampilkan gerai-gerai bazar Ramadan yang unik buat para pengunjung bagi merasai suasana seperti berada di bazar Ramadan yang sebenar.

Sajian bufet beraneka citarasa dengan variasi sebanyak 188 hidangan masakan tempatan yang menjanjikan pengalaman berbeza untuk semua tetamu.

Restoran 10 Binjai turut menampilkan beberapa jenis signature dish sempena Bazar Perdana ini terdiri daripada Sup Berempah Binjai, Kambing Golek, Apam Balik, Satay, Aiskrim Goyang, Ais Batu Campur (ABC) dan juga Murtabak Cheese. Antara hidangan di dalam restoran:

kupang masak merah berapi

Bahan untuk ABC pun dah banyak pilihan apatah lagi hidangan utama kat sini. Ambil gambar jer, baru teringat aku tak rasa pun. Yealah, dah aku lebih utamakan hidangan di luar restoran jer…hehehe.

Susah nak jumpa kuih tradisional yang sedap tau. Tapi, terus terang aku cakap kuih tradisional kat sini memang sangat sedap. Paling aku suka kuih ketayap yang mana isi kelapa nya penuh dan cukup manis dengan air gula melaka nya… berulang juga makan.

Di luar Restoran 10 Binjai

Di luar restoran untuk hidangan BBQ dan goreng-goreng. Menjadi salah satu tumpuan tetamu kat sini lebih-lebih lagi pergi serang di bahagian kambing bakar itu.

roti john yang gebu

melting tengok gulai kawah

gulai kawah yang sedap

“sabar abang..sabar abang…sikit masa jer lagi…mama tahu kamu telan air liur tu.. “

aiskrim goyang hilang rasa haus

Apa yang kami makan

Ini antara hidangan yang kami makan. makan itu kena slow-slow lah..kasi turun betul-betul barulah rasa nikmat makanan. tak gitu. sampai sana lupa terus pasal nasi…hanya makan lauk jer…

Jangan risau pasal HALAL. PNB Perdana Hotel & Suites On The Park Kuala Lumpur yang berkonsepkan syariah islam sememangnya telah diiktiraf halal oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) sejak tahun 2007 lagi. Jadi sudah pastinya status halal itu merupakan satu perkara yang tidak perlu dicurigai kerana menerima pensijilan syariah sepenuhnya daripada JAKIM.

Setiap hari sebelum waktu berbuka, akan ada mereka yang dijemput untuk membaca Al-Quran dan seterusnya azan maghrib. solat maghrib dan tarawih juga disediakan di tingkat 5.

Harga Pakej

Restoran 10 Binjai
Harga Promosi: RM80.00seorang
Harga Biasa: RM98.00seorang
Tel: 03-7490 3838

Restoran 39
Harga Promosi: RM100.00seorang
Harga Biasa: RM135.00seorang
Tel: 03-7490 3939

Instagaram: @pnbperdanakl

Untuk maklumat lanjut, sila layari www.pnbperdanaonthepark.com

Tagged : / / / / /

Jom Buka Puasa di Lugar De La Boda, Puchong – Luas dan Selesa

Assalamualaikum.

Sedar tak sedar lagi seminggu dah nak sambut Ramadhan, tak lama sangat dah ni..dan tak lama juga bagi aku sebab tahun depan dah kena berpuasa di perantauan.. tak dapat nak bayangkan..lagi-lagi tak akan jumpa tempat berbuka puasa sepertimana di Malaysia ni.

Buka Puasa di Lugar De La Boda

Tempat buka puasa di Puchong. Mungkin tempat review terakhir aku untuk buka puasa tahun ini di Lugar De La Boda, Puchong dari Hanana Group. Wow!!! ohsem sungguh tempatnya.. dari jauh dah nampak terang benderang lampu. Open air gitu. Luas dan selesa.

lugar dela boda puchong

Jika hari-hari biasa, di sini adalah tempat untuk majlis kahwin dan majlis keraian. Syarikat Hanana Group terkenal dengan pakej-pakej perkahwinan termasuk hidangan, pelamin, make-up dan juga dewan.

lugar dela boda puchong

Menu Lauk Kenduri Memikat Rasa

Masakan kampung lauk kenduri memang memikat rasa. Semua lauk yang disediakan adalah lauk kegemaran aku sendiri. Ulang alik setiap masa staf kat sini tambah lauk pauk. Semestinya perut orang Melayu nak makan masakan Melayu.

lugar dela boda puchong

Masak lemak

lugar dela boda puchong

lugar dela boda puchong

lugar dela boda puchong

lugar dela boda puchong

Ikan keli goreng rangup.

lugar dela boda puchong

lugar dela boda puchong

Segala jenis keropok dan jeruk

lugar dela boda puchong

lugar dela boda puchong

lugar dela boda puchong

lugar dela boda puchong

lugar dela boda puchong

Tak nak bebel panjang, sebab korang bukan baca sangat pun…korang tergoda tengok gambar. Tengoklah dulu, korang akan menyesal kalau tak buka puasa kat sini. Lihat gambar pun dah boleh agak sedap ke tidak kan…kemain kusyuk abang-abang menggoreng…

lugar dela boda puchong

lugar dela boda puchong

lugar dela boda puchong

lugar dela boda puchong

lugar dela boda puchong

Char Kuew Tiau ni kan…perghhh memang sedap tak terkata wey… ada orang tu kan ulang alik sampai 3 kali tambah…hahaha..lepas itu dah segan nak pergi kali ke-4. Tak boleh bagitahu siapa kang tak pasal kena tendang dalam group..eh.

lugar dela boda puchong

Dim sum pun ada.

lugar dela boda puchong

Putrajaya ada Ambassador Putrajaya

Orang Putrajaya boleh pergi ke Ambassador Putrajaya untuk buka puasa seperti di Lugar De La Boda, Puchong sebab ia satu syarikat yang sama. Tempatnya di No.92, Jalan Perak, Persiapan Diplomatik, Presint 15, 62050 Putrajaya.

lugar dela boda puchong

Bersama owner syarikat Hanana Group

lugar dela boda puchong

Untuk tempahan di Lugar De La Boda, Puchong  korang boleh hubungi nama tertera di bawah. Bayangkan masakan sedap dengan harga yang murah. Pastinya ini yang korang inginkan…betul tak? Jom tempah sekarang!!!

Lugar De La Boda,
Persiaran Tasik Prima 4,
Lake Vista, 47100 Puchong,
Selangor

 

Tagged : / / / / /

Bufet Ramadhan Best Western I-City, Konsep Aladdin and The Malaysian Treasures

Eh jomlah ke Best Western I-City!!! Bufet Ramadhan Konsep Aladdin and The Malaysian Treasures. Rezeki dapat berbuka puasa ganti kat sini.. bukan kebetulan tapi kejarkan dah nak masuk bulan Ramadhan, puasa tahun lepas tak habis ganti lagi…hahaha..siapa suruh last minute kan.. inipun masih lagi berbaki.

Bufet Ramadhan Best Western I-City

Nak sampai ke sini basah lenjun aku…naik motor kan…dari rumah tak hujan..di pertengahan jalan hujan lebat sungguh.. Nasib baik pakai baju hitam, tak nampak sangat basah.. apalagi redah jerlah. Masuk lobi hotel, gigil kesejukan. Naik tingkat 5 sejuk hilang pandang makanan.

best western icity

Panjangnya susunan pelbagai juadah, sampai tak tahu nak makan yang mana dulu. Kari kepala ikan, daging masak merah, mutton varural, ayam masak rempah, kambing lada hitam, steamed fish teochew style dan banyak lagilah…160 juadah ko. Hah, makanlah semua.

Amboii laki aku, dulu dia dari aku..eh, siapa yang puasa ni?

best western icity

Rooftop Level 5

Di luar pula ada lauk bakar-bakar..kambing bakar, udang, ikan, daging, sate ayam dan daging, pisang goreng, keledek goreng, cendawan goreng, rojak buah, rojak campur, pasta, yong tau foo, martabak, roti john dan banyak lagi. Ada 2 buah-buahan yang kena makan di bahagian rooftop ni…raja buah iaitu durian dan nangka yer..

best western icity
best western icity

Nah menu-menu bufet ramadhan nanti ikut hari. Pilih nak menu apa.

Downlod SINI

best western icity

Dessert pun banyak..tak termakan sebab terlalu kekenyangan..banyak ratah lauk jer.

best western icity
best western icity

Kadang-kadang bila pergi bufet ramadhan ni, selalu fikir tempat untuk solat. masa tak panjang nak masuk ke Isyak..nak makan berbuka lagi..tak perlu risau, di Best Western I-City tempat solatnya satu level..dekat dan mudah. Dari rooftop di belakang Mr.Ery berdiri tu jer ruang untuk solat. Bolehlah bagi masa, berbuka dulu dengan kurma…pergi solat..lepas itu sambung makan.

best western icity

Kemain segak pula Mr Ery ..inilah bahagian rooftop dari level 5. Boleh nampak i-city kat sebelah itu jer.

best western icity

Beria cium bau durian…agaknya cium bini camtu juga ke. hahahaha…durian D24 tau..bukan calang-calang durian.

best western icity

Lagi seronok datang berkumpulan..lagi havoc jumpa kawan-kawan..berjam-jam kat situ sampai habis waktu tak apa. Tq Best Western I-City treats kami semua dengan baik dan makanan memang sedap semua.

best western icity

Sebelum terlupa, pada 23 Mac 2019 mula jam 9 pagi ada persembahan tarian singa dan drums di I-City Central..Hah, bawa anak-anak korang pergi tengok yer.

Untuk booking buka puasa dah dibuka. Sekarang booking time Early Bird ni sebelum 30 April 2019 lagi dapat harga yang lebih murah..tak cecah RM100 pun.. Dan korang datang berkumpulan macam kami melebihi 9 orang…1 orang akan dapat FREE.

Tempah di The View Cafe Level 5, Best Western i-City Shah Alam, hubungi 03-55219000 atau email sales@bestwestern-icity.my

Tagged : / / /

Masakan Bonda Ramadan Buffet Di Dorsett Kuala Lumpur

Sedapnya masakan bonda…rindunya masakan bonda. Tetiba jadi sedih, bila Mr.Ery cakap tahun ini kalau jadual kerja kena bertugas pada hari raya, jawabnya beraya di Kuala Lumpur lah kita. Huawaa.. sedihlah…Harap-harap tak kena giliran hari Mr. Ery. Sebut sahaja masakan bonda, anak-anak siapa yang akan bagitahu masakan bonda mereka tidak sedap? Tiada pun.. Semua akan cakap masakan bonda masing-masing sedap dan ada kelebihan tersendiri.

Masakan Bonda di Dorsett Kuala Lumpur

Dapat rasa masakan bonda di Dorsett Kuala Lumpur, nikmatnya tidak terkata-kata. Terasa berada di sebelah bonda, terasa berada di kampung. Terubat sedikit kerinduan masakan bonda. Dengan pelbagai pilihan masakan kampung sampai tak tahu nak makan yang mana dulu, yang mana kemudian. Lebih 100 jenis juadah dari Daging Salai Masak Lemak Cili Padi Negeri Sembilan, Ikan Patin Asam Pedas Tempoyak Pahang, Kari Kepala Ikan Pulau Pinang,  Rendang Ayam Minang Kuala Kedah, Ikan Bakar Siakap dan Ikan Merah, Telur Itik Gulai Belimbing Buluh, Bubur Lambuk Melaka, Mee Udang, Mee Kari, Assam laksa dan macam-macam lagi. tengok gambarlah kasi korang terliur.

Baca: Stay 1 Night di Dorsett Kuala Lumpur

Masakan Bonda di Dorsett KL

Masakan Bonda di Dorsett KL

Masakan Bonda di Dorsett KL

Masakan Bonda di Dorsett KL

Masakan Bonda di Dorsett KL

Masakan Bonda di Dorsett KL

Masakan Bonda di Dorsett KL

Masakan Bonda di Dorsett KL

Masakan Bonda di Dorsett KL

Masakan Bonda di Dorsett KL

Masakan Bonda di Dorsett KL

Masakan Bonda di Dorsett KL

Masakan Bonda di Dorsett KL

Masakan Bonda di Dorsett KL

Masakan Bonda di Dorsett KL

Puas hati tengok gambar? Semestinya belum, untuk puas hati lagi kenalah pergi sendiri rasa masakan bonda ini. Bukan masakan kampung sahaja ada, bagi peminat kambing jangan risau…ada kambing bakar bersama Kashimir Kambing Briyani. Aku peliklah, peminat kambing ini, kalau pergi makan bufet ramadan wajib kena ada kambing yer. Hahaha..maklumlah, aku tak makan kambing.

Masakan Bonda di Dorsett KL

Orang depan ini, bila dapat makanan yang sedap memang tak pandang dah orang. Di Dorsett Kuala Lumpur, ada dua benda bagi aku ‘rare’ yang tiada tempat lain. Roti dan air minumannya.

Masakan Bonda di Dorsett KL

Aku pun samalah. Tak tengok orang dah bila dapat makan masakan sedap seperti masakan bonda sendiri. Penuh lauk dalam satu pinggan, malas nak ulang alik banyak kali…ambil semua lauk rasa semua.

Masakan Bonda di Dorsett KL

Ini dia roti ‘rare’…Roti Habbatus Sauda.. sedap sangat. lembut..makan dengan sup ekor memang bertambah-tambah.

Masakan Bonda di Dorsett KL

Benda kedua yang ‘rare’ kat sini air minuman susu kurma madu. Wow, memang sedap dan tiada di tempat lain kan.

Masakan Bonda di Dorsett KL

Lain-lain juadah ringan

Kekanyangan dengan masakan bonda yang berat, makan makanan ringan yang pelbagai jenis pilihan seperti kuih muih Melayu, rojak buah, kek, buah-buahan, dessert, ais krim, ABC, serawa durian, Pengat pisang, pisang goreng, cekodok goreng.

Masakan Bonda di Dorsett KL

Masakan Bonda di Dorsett KL

Masakan Bonda di Dorsett KL

Masakan Bonda di Dorsett KL

Masakan Bonda di Dorsett KL

Masakan Bonda di Dorsett KL

Buah yang aku pantang jumpa, buah nangka. Memang aku suka makan buah ini. Kalau buah nangka ada, maaflah tak rasa dah buah-buah yang lain. Hehehehe…katalah nak kata sakit urat pun, tapi aku Alhamdulillah..tiada sakit urat..tiada angin pun…sedap ya amat dengan manis leting buah. Teringat-ingat lagi hingga hari ini….nikmatnya lahaii…

Masakan Bonda di Dorsett KL

Tak menyesal kalau korang berbuka puasa di Dorsett Kuala Lumpur ini untuk marasai masakan sepertimana masakan bonda korang sendiri. harga untuk Ramadan Buffet adalah RM118 seorang. Bagi kanak-kanak berumur 4-12 tahun dan warga emas 55 tahun ke atas harganya 50% dari harga orang dewasa. Untuk tempahan awal, sila beli voucher early bird sebelum 12 Mei 2018 dan dapat diskaun RM20 seorang. Call 03-2716 1010 atau info.kualalumpur@dorsetthotels.com

Masakan Bonda di Dorsett KL

Tempat berbuka puasa:

Checkers Cafe@ Level 1, Dorsett Kuala Lumpur, 172 Jalan Imbi, 55100 Kuala Lumpur, Malaysia

 

Tagged : / /

Sajian Burokah Ramadan dari Hotel GRAND SEASONS Hotel Kuala Lumpur – Terkini Hotel Permanently Closed

Hotel Grand Seasons, Kuala Lumpur

Makcik-makcik dah shopping raya ke? Belum lagi? Baguslah, makcik-makcik nak shopping raya last minute yea. Nak rebut harga diskaun, macamlah saya tak tahukan…di Jalan Tar, Chow Kit banyak bas-bas persiaran berhenti tepi jalan turunkan makcik-makcik pergi shopping kan.. Shopping-shopping juga makcik.. tempat untuk buka puasa makcik jangan lupa tau. Mari saya nak syorkan satu tempat ini.. makcik happy shopping, makcik juga kena happy untuk nikmati juadah berbuka puasa.

Makcik, di sinilah tempatnya untuk makcik berbuka puasa. Buka puasa di Hotel Grand Seasons, Kuala Lumpur. Kenapa di sini? Makcik dah penat shopping, mesti makcik nak rehatkan..Makcik bermalamlah di hotel Grand Seasons, malam selepas solat terawih, makcik mesti plan nak berjalan lagi kan..Nak shopping di malam hari.. mana lagi kalau bukan ke Chow Kit. Best apa..masa inilah meriah sakan sebab orang nak sambut raya..Lagipun dari hotel ke Chow Kit, jalan kaki saja makcik..dekat. Balik shopping, kiri kanan penuh plastik di tangan, makcik boleh naik kemudahan awam..LRT ada, Grab ada, teksi ada, bas pun ada. Cakap saja nak balik hotel, mesti sampai ke pintu lobi dihantarnya.

permanently closed grand seasons hotel

Alang-alang dah bermalam di sini, bila lagi nak cuba juadah berbuka puasa kan..setahun sekali saja pun. Tahun ini, Grand Seasons Hotel, Kuala Lumpur menyediakan sajian burokah ramadan. Banyaklah pilihan menunya antaranya:

*SAJIAN BUROKAH RAMADHAN– 2018*

** Asian & Local Salad **

Selected Garden Green Crispy Fresh Lettuce with Some Condiment like Black Pitted Olive, Shave Parmesan, Sundried Tomatoes, Feta Cheese and Onion Pickle, (Salad Nicoise, Tuna Pasta, Potato Salad, Egg Plant and Chili Pepper Salad, Rojak Buah Cucumber, Green Beans, Cabbage, Tabouleh Salad (Cracked Wheat Salad), Thai Beef Salad, Glass Noodles Salad, Chinese Cold Cuts, Squid Salad & Ulam-Ulam)

* Gerai Warisan – Rojak Buahan** 

Seasoned Fruit – Nanas, Manga, Betik, Jambu Air, Seng Kuang, Guava, Yau Char Kuih, Sotong Kembang,

Kacang Halus and Homemade Otak Udang Sauce, Kasturi Buah

 ** Buah Jeruk Tempatan **

Buah Cermai, Buah Pala, Buah Kedongdong, Buah Betik, Buah Mangga

Dried Sweet Sour Pickles in Bottle – 4 Types

 ** Kampung Sungai Pandan – Kerabu **

Comes with Grated Coconut, Bean Sprout, Slice of Red Chilli, Bird`s Eye Chilli, Squeeze of Lime, Chunky Peanut and others Condiments, Kerabu Terung, Kerabu Taugeh, Acar Telur Puyuh, Kerabu Nangka, Urap Sayuran Tomato, Ikan Masin Goreng, Paru Goreng, Sambal Ikan Bilis, Serunding & Acar Rampai, Sambal Belacan, Cencaluk, Budu, Tempoyak, Air Asam & Sambal Kicap

pucuk paku

** Alto Sham 1 **

Lekor Goreng with Chilli Deep – W

BBQ Honey Chicken Wing – C

** Gerai Panggang Kambing Barat**

Roasted Whole Lamb with Condiments

hotel grand seasons permanently closed
Hotel Grand Seasons Preview

** Gerai Ikan Bakar Istimewa**

Cencaru Panggang Daun Pisang Dengan Sambal Udang Kering, Chilli Padi, Garlic soya, Limau Kasturi

** Alto Sham 2**

Fried Crabmeat Roll & Crispy Cucur Udang

** Gerai Warisan Samsul Mee Stall **

Penang Asam Laksa with Condiments

** “Che Fauzi” Sup Stall **

Sup Daging Gear Box with condiments & Ayam Bubur Lambuk

sup gear box

** Gerai Warisan Roti Roti Stall **

Chicken Shawamar with Pita Bread (Machines Display), Hot Plate Grill Murtabak with Condiments – Onion Rings, Vegetable Dhall, Sambal Bawang, Selatan – Grill Roti John with Minced Meat, Pan – Fried Sambal Bilis Toast

** Nagasaki Delight **

Assorted Maki & Fotomaki Roll, Beancurd Rice & 3 Types of Japanese Salad with Condiments

** Live – Seafood Tom Yam Goong – Claypot **

Vegetable – Brassica, Carrot, Oyster Mushroom, Seafood –, Kanistick, Pillow Roll, Brown Sotong, Chicken Ball with Chili Dip, Thai Tom Yam Stock 

**Satu Malaysia – Cuisine **

Ayam Masak Tomato Kacang Peas, Rusa Masak Gulai Pedas Sri Pinang, Ikan Siakap Masak Tempoyak Temerloh, Daging Batang Pinang Goreng Halia, Petola Soo Hoon Masak Lemak Telur Itik Ikan Masin, Nasi Putih, Nasi Briyani

hotel grand seasons review

** Oriental Cuisine **

“Sarawak” Pepper Squid with Carrot & Capsicum, Hawaiian Tutti Fruiti Fresh Prawn, Stir Fried Lady Finger & Carrot with Belacan, Poached Swapper Asam Nyonya with Veg & Tau Pok, Crispy Marinated Chicken Thigh Garnish Pickle Papaya Salad, “Sing Chow” Fried Noodle Fish Cake

** Western Cuisine **

Baked Pumpkin, Potatoe with Bay Leaves & Lemon Infused & Ratatouille Zucchini with Thyme

** Gerai Muhibbah – Nasi Kandar **

Mamak Curry Ikan Bawal Bendi, Ayam Masak Curry Kentang Utara, Nyonya Daging Dendeng Rendang Hijau, Gulai Ikan Keli Salai Minang, Mutton Masak Kuzi Kampung Tebrau, Sauté Long Bean, Carrot Fish Cake, Vegetable Egg Foo Yong, “Signature” Crispy Fried White Prawn, Nasi Briyani Gam Ayam,

Harga Bufet Ramadan Grand Seasons
Harga Bufet Ramadan

** Thai Stall **

Som Tam & Pulut Mangga, Tab Tim Krop, Thai Sweet

** Gerai Warisan Barat **

Waffle – Mixed Flour – W/P

Compote – Pineapple, Longan, Peach, Fruits Cocktail, Blueberry, Whip Cream, Kaya

Video : Klik SINI

** Dessert **

Ice-Cream, Wajid, 2 type Homemade cookies, Assorted Cakes & Pastries, Assorted Fruits, Kuih Bahulu, Aneka Kuih-Muih, Buah Kurma, Assorted Cookies, 3 Types of Pudding, Agar – Agar, Cendol, Fruits Cocktail, 3 Special Ramadan Feature Cake, Chocolate Fountain, 3 Types of Bubur (Bubur Kacang Hijau dengan Durian, Pulut Hitam, Pengat Ubi, Pengat Jagung,Bubur Cha-Cha, Bubur Sago Baloi, Bubur Labu, Pengat Pisang, Bubur Barli)

lemang
kuih tradisional
grand seasons hotel

Banyak tak menunya?

Terlarat tak nak rasa semua menu tu. Mesti laratlah, hari ini menu yang itu..esoknya menu yang lain pula…Makcik kena stay lah beberapa hari…1 malam mana cukup makcik. Jangan risau makcik, hotel Grand Seasons tak akan mengecewakan makcik tau. Saya pernah berbuka di sini, tak tahu juga nak pilih yang mana sebab terlalu banyak pilihan makanan yang ada. Tahun ini, saya nak pergi serang gerai nasi kandar..memang terbaiklah.

Harga Bufet Ramadan?

Harga pun murah, tak cecah RM100 pun satu kepala. Walaupun zaman serba serbi harga naik, hotel tetap bagi dengan harga yang berbaloi lagi. Tak percaya ke makcik? Saya tampalkan sekali banner harga bufet ramadan ini sekali yer. Murahkan.

Makcik nak harga lagi murah ke? Beli early bird voucher mulai 16 April hingga 13 Mei, dapat special harga RM75.00 satu kepala. Makcik nak tunggu apa lagi, call lah buat reservations di Seasons Coffee House at 03 2697 8888 ext. 8819 / 8818 or e-mail fb@grandseasons.com.

Tagged : / / /