Pulau Perhentian Resort Bayu Dive Lodge

Kami stay namanya Bayu Dive Lodge. Inilah rumah kayu yang kami menginap selama 3H 2M.  Halamannya sangat bersih. sungguh tenang persekitaran yang hijau dengan pokok-pokok dan bunga-bungaan.

resort pulau perhentian

Resort pulau perhentian

Persekitaran yang bersih begitu juga dengan dalaman biliknya. Walaupun kecil, tapi selesa untuk kami empat beranak.

Pulau Perhentian03

Kelengkapan hanya ada katil, penghawa dingin, almari, tuala, tisu dan sabun mandi. Katil kahwin untuk kami tiga beranak. Aku, mr.ery dan aqeel.

Bayu Dive Lodge

Ini katil bujang untuk Kakak Azwa tidur sorang-sorang.

 

Chalet Bayu Dive

Esoknya, kami terpaksa tukar bilik kerana bertindih dengan tempahan orang lain. Tetap dapat bilik penghawa dingin cuma katil kelamin dari dua katil bujang. Tak kisahlah, janji dapat tidur, yang penting nak mandi air masin saja.

 

Trip to Pulau Perhentian54

Bathroom

About emarieys

Ema has written 1194 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, product review.

37 Comments

  1. Insya Allah ada rezeki nak pergi Pulau Perhentian lagi , tunggu Mifz besar lagi sikit…

    Bayu Dive Lodge tuh nampak menarik , boleh difikirkan untuk menginap kat sana pulak nanti…=)
    papa mifz recently posted…Gambar Levitasi oleh MifzMy Profile

  2. kak ema..cantiknye resort nie..terasa mcm duk kat kampung je..nyaman je…;D

  3. Oh, abaikan soalan sebelum ni pasal pakej tu! Jadi bayar RM300 sekepala untuk 3H2M ya. Kira murah jugalah kan… Cantik bilik kayu ni. Okeylah tu yang penting dapat tidur lena lepas penat beraktiviti di luar.
    Mummydearie recently posted…Terima kasih, Cikgu!My Profile

  4. teringat2 lak akak nak pergi ke sana… cam bestjer… haritu tak dapat nak join kengkawan ke sana… mungkin suatu hari nanti sampai gak akak kat sanakan…
    cho zila recently posted…Sambut Hari Jadi di kampungMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge