Travel

Pulau Perhentian Resort Bayu Dive Lodge

Kami stay namanya Bayu Dive Lodge. Inilah rumah kayu yang kami menginap selama 3H 2M.  Halamannya sangat bersih. sungguh tenang persekitaran yang hijau dengan pokok-pokok dan bunga-bungaan.

resort pulau perhentian

Resort pulau perhentian

Persekitaran yang bersih begitu juga dengan dalaman biliknya. Walaupun kecil, tapi selesa untuk kami empat beranak.

Pulau Perhentian03

Kelengkapan hanya ada katil, penghawa dingin, almari, tuala, tisu dan sabun mandi. Katil kahwin untuk kami tiga beranak. Aku, mr.ery dan aqeel.

Bayu Dive Lodge

Ini katil bujang untuk Kakak Azwa tidur sorang-sorang.

 

Chalet Bayu Dive

Esoknya, kami terpaksa tukar bilik kerana bertindih dengan tempahan orang lain. Tetap dapat bilik penghawa dingin cuma katil kelamin dari dua katil bujang. Tak kisahlah, janji dapat tidur, yang penting nak mandi air masin saja.

 

Trip to Pulau Perhentian54

Bathroom

About emarieys

Ema has written 1158 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, product review.

PTT Outdoor

You may also like...

37 Comments

  1. memang nampak menarik, macam kampung tersusun resort ni. yang lebih penting dekat dengan pantai…
    Denaihati recently posted…Formula 1 Sepang sentiasa panasMy Profile

    1. susunannya memang teratur..dihiasi pula pokok-pokok menyusuri laluan ke chalet..
      emarieys recently posted…Pulau Perhentian ResortMy Profile

  2. Dapat menghayati percutian di tempat peranginan dalam suasana kampung memang menyeronokkan… 😉
    Anuar recently posted…WW : Belum ada rezeki nak dapat 3000 sehari..My Profile

    1. lupa terus kesibukan di kota.
      emarieys recently posted…Pulau Perhentian ResortMy Profile

  3. ctfand says:

    nampak best sangat.. insyaAllah umur panjang nak datang ke sini juga satu hari nanti.. 🙂
    ctfand recently posted…Tips Penting Menghadapi Temuduga Dibawakan Oleh LibresseMy Profile

    1. InsyaALLAH CT…moga yang dihajati tercapai.
      emarieys recently posted…Pulau Perhentian ResortMy Profile

  4. best la mcm ni
    ala2 kg g2..
    rindu plak kg halaman
    x sabo nak blk weekend ni
    nureen recently posted…promote product kakak!!!! meh singgah lekaih….My Profile

    1. kalaulah kampung halaman macam ni…memang tak ke manalah jawabnya.
      emarieys recently posted…Pulau Perhentian ResortMy Profile

  5. nak tanya, mcm mana nk bg ada pic profile kat komen nureen kat cni?
    nureen recently posted…promote product kakak!!!! meh singgah lekaih….My Profile

  6. testing2…
    nureen dh register nak tes jap k hehee
    nureen recently posted…promote product kakak!!!! meh singgah lekaih….My Profile

    1. sorry yerr, testing skali lagi hehhee
      cewi tol nureen ni
      nureen recently posted…promote product kakak!!!! meh singgah lekaih….My Profile

      1. nureen dh add pic dlm gravatar tue tp why x keluar pon kat komen ni yerr??
        nureen recently posted…promote product kakak!!!! meh singgah lekaih….My Profile

        1. testing again 🙂
          nureen recently posted…promote product kakak!!!! meh singgah lekaih….My Profile

  7. mesti best kan….
    suriaamanda recently posted…Kenapa Wanita Istimewa?My Profile

    1. memang best..hehehe
      emarieys recently posted…Pulau Perhentian ResortMy Profile

  8. okhttp://www.gravatar.com/avatar/f610cfc88a80332ee17bbece417e29b1.png

    tq2
    nureen recently posted…promote product kakak!!!! meh singgah lekaih….My Profile

  9. wah bestnya..mesti best dapat datang sini…rancang lama dah nk ke sini tapi belum kesampaian lagi..
    mohd yazed recently posted…Tips Atasi KemurunganMy Profile

    1. memang best..walaupun agak jauh dari KL ke Jeti…tp dah sampai sana…hilang perasaan jauh tu.
      emarieys recently posted…Pulau Perhentian ResortMy Profile

  10. Bestkan Pulau Perhentian…Bilalah kita nak pergi lagi..
    Raudzah recently posted…Tahniah Semua !!!!!My Profile

    1. InsyaALLAH kak… dapat pergi juga satu hari nanti.
      emarieys recently posted…Pulau Perhentian ResortMy Profile

  11. Insya Allah ada rezeki nak pergi Pulau Perhentian lagi , tunggu Mifz besar lagi sikit…

    Bayu Dive Lodge tuh nampak menarik , boleh difikirkan untuk menginap kat sana pulak nanti…=)
    papa mifz recently posted…Gambar Levitasi oleh MifzMy Profile

    1. Bagi pakej yang murah memang berbaloi stay di bayu dive lodge ni…
      emarieys recently posted…Pulau Perhentian ResortMy Profile

  12. sangat nyaman…utk release tension sangat sesuai…hehehe
    emarieys recently posted…Pulau Perhentian ResortMy Profile

  13. cantik dan selesa tempat penginapan ya tu ye ema, bestnya
    ajumohit recently posted…Diskaun 25% semua HIJAB @ ButikaAlianajihaMy Profile

  14. nampak tenang dan damai je..memang best untuk bercuti dan bersantai dengan keluarga 🙂
    puteri kasih recently posted…Masalah Sinki TersumbatMy Profile

  15. tips yg ema bg tu mmg sama,
    nureen register avatar sama email yg blog punya email.
    jap nk tgk plak ari ni, ok ke x lg hehee
    nureen recently posted…promote product kakak!!!! meh singgah lekaih….My Profile

    1. huhuuu masih x berjaya
      nureen recently posted…promote product kakak!!!! meh singgah lekaih….My Profile

  16. cantik jgk resort ni. Yg sinki dia tu nmpk exclusive. *itu je yg aku nampak. hehe.
    LydSunshine recently posted…Sate Tersedap Di DuniaMy Profile

  17. Bestnya. Cantik tempat ni.
    Fiza Rahman recently posted…KEBAHAGIAAN Dalam PERBEZAANMy Profile

  18. kak ema..cantiknye resort nie..terasa mcm duk kat kampung je..nyaman je…;D

  19. cantik nya pemandangn dan suasana kat sini..
    diana recently posted…INI CARA UNTUK MEMBUAT BAYI BERHENTI MENANGISMy Profile

  20. Wah nampak selesa biliknya. Bila la nak sampai Pulau Perhentian ni…
    Malaysia Tercinta recently posted…Panduan Pendaftaran, Permohonan Dan Semakan SPA8iMy Profile

  21. eh cantik la bilik dia
    brapa smalam ni ema?
    ellynadyra recently posted…Kota Kinabalu Sabah – Part 8My Profile

  22. Mcm mana blh bertindih tempahan bilik tu?
    sal ya recently posted…Cuti sekolah yang lalu… – part 1.My Profile

  23. Oh, abaikan soalan sebelum ni pasal pakej tu! Jadi bayar RM300 sekepala untuk 3H2M ya. Kira murah jugalah kan… Cantik bilik kayu ni. Okeylah tu yang penting dapat tidur lena lepas penat beraktiviti di luar.
    Mummydearie recently posted…Terima kasih, Cikgu!My Profile

  24. teringat2 lak akak nak pergi ke sana… cam bestjer… haritu tak dapat nak join kengkawan ke sana… mungkin suatu hari nanti sampai gak akak kat sanakan…
    cho zila recently posted…Sambut Hari Jadi di kampungMy Profile

  25. gambo pantai pls…. letak bebyk ek..
    cik lily putih recently posted…Best Pakai GARNIER Sakura White Mask NiMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge