Iklan Review

Produk Cosmoderm, Sini Aku Terangkan Satu Persatu

 

Aku sebelum ini tak pernah pun cuba produk Cosmoderm ini. Bagi aku agak barulah, walhal Cosmoderm dah bermula sejak tahun 2001 sebagai jenama produk penjagaan kulit dan badan yang berkualiti, diformulasi dan yang paling best adalah dari Malaysia. Ini yang sangat meyakinkan aku bahawa produk ini semestinya halal.

 

Kandungan produk Cosmoderm

Menggunakan bahan aktif tulen dan berkualiti tinggi seperti Vitamin E dari Eropah, Minyak Tea Tree dari Australia, Co-Enzyme Q-10 dari Jerman dan herba tradisional seperti Manjakani dari Malaysia. Semua produk Cosmoderm berkesan dan selamat digunakan oleh seisi keluarga dan dibuat dari paraben dan sulfat.

 

Masalah Jerawat dan Kulit Berminyak

Tea Tree Oils Facial Cleanser

Pencuci berkrim mencuci kulit dengan lembut dan mendalam tanpa mengeringkan kulit.

  • Membersih wajah daripada minyak dan debu
  • Membersih pori tersumbat dan mengawal minyak untuk kecutkan jerawat
  • Tidak menutup pori dan menyebabkan alahan
  • Kulit berminyak
  • Sesuai untuk lelaki dan wanita

 

Serikan wajah dan pudarkan parut

Vitamin E Makeup Remover

Penanggal mekap tanpa minyak untuk wajah, mata dan bibir dan mampu mengecutkan kantung minyak.

  • Menanggalkan solekan kalis air secara lembut tanpa rasa berminyak
  • Membantu mengekalkan kelembapan kulit untuk kekal lembut berseri
  • Pembersih muka berkesan untuk kulit yang berminyak dan sensitif

 

Vitamin E Facial Cleansing Foam

Pencuci gel berbuih, diperkaya dengan anti-oksidan untuk cucian lembu dan berkesan.

  • Membersih minyak, kotoran dan debu tanpa mengeringkan lapisan kulit
  • Mengekalkan kelembapan dan kelembutan asli kulit
  • Menggalakkan kadar pembaharuan sel kulit

 

BB Cream dengan Vitamin E SPF 35 PA+++

Anti-pencemaran dan anti-pigmentasi (Minyak Rosehip, Kigelia, Minyak Jojoba dan Glutathione)

  • Mudah diguna untuk asas makeup atau kemasan tanpa makeup
  • Perlindungan menyeluruh daripada sinaran UVA dan UVB
  • Guna dengan / tanpa bedak untuk wajah natural
  • Dengan minyak Rosehip dan Jojoba untuk melembapkan dan menganjalkan kulit
  • Tiga tona warna – Nude (tiada warna-sesuai untuk lelaki dan wanita), Natural Pink/Putih Merah dan Natural Beige/Kuning Langsat

 

Kulit Cerah dan Berseri

Luminous Pearl Brightening Night Serum

Formulasi eksekutif aktif pencerahan sumber tumbuh-tumbuhan yang terbaik dan paling berkesan untuk penjanaan sel-sel kulit bau dan mencerahkan kulit.

(Kolagen, Stem Sel Epal, Dragon’s Blood, Vitamin E, B3 and B5)

  • Membantu mencerah kulit dengan selamat
  • Menganjalkan dan menghaluskan tona kulit supaya menjadi lebih cerah dan berseri
  • Untuk kulit yang lebih anjal, remaja dan cerah

 

Manjakani Hygiene Wash

Pencuci intim wanita dengan 99% Manjakani dan ekstrak herbal tradisional untuk kesegaran intim wanita

(Manjakani, Aloe Vera, Kacip Fatimah dan Sireh)

  • Membantu mencerahkan dan menyamankan kulit di bahagian intim
  • Mengurangkan keputihan
  • Haruman yang lembut dan eksotik
  • Mampu memulihkan luka-luka halus selepas bersalin. Amat sesuai untuk pengantin baru.

 

Treatment Series

Advanced Moisture Therapy Cream tanpa wangian

(Minyak Zaitun, Aloe VEra dan Tea Tree Oil)

Penyelesaian cepat untuk tumit merekah dan tangan kering

  • Melembap dan melembutkan kulit kasar dan keras
  • Memulih kulit merekah dengan cepat dan meredakan kepedihan sebab rekahan
  • Krim pekat dan kaya dengan khasiat tanpa rasa berminyak

 

Terus terang aku cakap memang best produk Cosmoderm ni. Kulit aku jenis kering dan mudah merekah sebab elergik dengan sabun. Aku akan sapukan cream untuk mengelakkan dari aku menggaru sampai luka. Ada satu hari tu, Ayra tetiba naik merah-merah, aku sapukan juga cream dari cosmoderm..Alhamdulillah tak lama hilang.

Dapatkan produk Cosmoderm di farmasi, kedai kesihatan dan klinik di seluruh Malaysia atau layari laman sesawang www.cosmoderm.com.my . Sangat best dan berbaloi. Terus jatuh cinta dengan Cosmoderm.

 

About emarieys

Ema has written 1158 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, product review.

PTT Outdoor

You may also like...

5 Comments

  1. dkna pakai Tea Tree Oils Facial Cleanser.. kongsi dengan suami. jimat yang amaaattt hahahaa

  2. Banyaknya kebaikan cosmoderm ni ye

  3. Haida pun suka sangat pakai cosmoderm

  4. Banyak juga kebaikan produk cosmoderm nie.Macam-macam ada kan.Terima kasih atas info yang bermanfaat dan berguna kepada semua

  5. Cosmoderm ni mudah dicari. Sentiasa ada di watson😊

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge