Anak Didik Cikgu Nurli

Anak didik sekolah tadika. Kerja sebagai seorang cikgu amat-amat perlukan kesabaran. apatah lagi bagi cikgu yang mengajar kanak-kanak dalam umur 4 hingga 6 tahun ni. kanak-kanak tengah nak membesar dan kenakalan diaorang nie pun boleh tahan. aku yang duduk bersama dengan diaorang ni hanya seketika pun terasa kepenatannya. terpekik terlalak terlolong lagi tu…
malam sebelum graduate, aku ditugaskan untuk make-up kan diaorang ni semua. mak aii, punyalah excited sorang-sorang nak pakai make-up, beratur panjang-panjang dan siap gaduh-gaduh marah potong barisan. nasib baik kakak dah aku make-up kan kat rumah lagi.
maaf gambar tersangat blur..ingatkan kamera ada problem tapi lense di tukar ke manual…
wajah kanak-kanak yang telah siap make-up dan tengah beratur nak sanggul rambut pulak.

habis sebotol spray rambut kanak-kanak semua

sanggul jangan tak sanggul. yang berambut pendek pun beratur nak di spraykan sekali.

rambut kakak panjang sedikit dan bolehlah nak ikat-ikat.

cantik tak saya?

About emarieys

Ema has written 1258 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, and review.

emarieys

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, and review.

View all posts by emarieys →

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge