Perpisahan Guru

Perpisahan guru yang telah berkhidmat lama di sesebuah sekolah memang menyedihkan. Lebih-lebih lagi jika anak-anak murid sayangkan mereka.

Walaupun mereka merupakan Guru Disiplin dan Guru PKHEM tetapi mereka sangat disayangi dan dihormati oleh anak murid SKDP.

majlis perpisahan guru

Sayangnya, perpisahan guru SKDP bagi dua orang guru yang telah berkhidmat di sekolah sejak sekolah ini ditubuhkan harus diterima. Mereka berkhidmat hampir 12 tahun lamanya. Banyak kenangan dan perjuangan mereka di SKDP ini.

Guru Lama Berkhidmat
Guru Pendidikan Khas, Guru Besar, AJK PIBG, Cikgu Raja Azharm Cikgu Nurhayati, Aku, AJK PIBG

Walaupun aku hanya mengenali mereka baru setahun, tapi mereka sangat peramah dan sentiasa menyuarakan pendapat mereka selaku memegang jawatan dalam PIBG mewakili guru.

Semoga Cikgu Nurhayati dan Cikgu Raja Azhar dapat meneruskan perjuangan sebagai guru dan mendidik anak bangsa di sekolah yang baru.

 

About emarieys

Ema has written 1278 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, and review.

emarieys

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, and review.

View all posts by emarieys →

10 thoughts on “Perpisahan Guru

  1. Mmg sedih time cikgu kesayangan kena tukar. Sekarang ni ada lagi ke lagu tema perpisahan yang ‘bertemu dan berpisah adat manusia biasa, hilang di mata tapi di hati tidak lupa..”. Dulu kalo time jamuan perpisahan kena nyanyi lagu tu sokmo.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge