Cookies by Khaisya Delight

Sebalang biskut dari Khaisya Delight, langsung tidak cukup. Belum sempat makan sudah dihabiskan. Sedih betul. Nak marah, tak baik… berdosa pula aku dengan suami.. huhuhu. Yealah, dah dia yang habiskan sebalang biskut yang aku bawa balik dari Bengkel Videofon. Baca: Celik Mata Selepas Hadir Bengkel Videofon Salahkan Abam Korie SiapaRead More →

Perniagaan anak Melayu macam ini yang kita suka. Sanggup ambil tempahan last minute dan dapat menyiapkan baju tshirt segera. Kecemasan untuk shooting. Terima kasih pada tuan dia yang aku dan Mr. Ery panggil nama dia Megat. Printing Tshirt dari DASH DIVISION Angah minta pakai tshirt yang sama untuk shooting. TanyaRead More →

C3 Production

Memang bukan mudah untuk beraksi depan kamera. Di belakang kamera bukan main lagi menghafal skrip, tapi bila dah berada depan kamera..cakap sepatah dua terus lupa..lepas itu, orang yang dirakam kamera pula cakap “cut”..hahaha.. nasiblah bukan live kan. C3 Cosmetic Shooting Malam itu, empat beranak bersolek kemain lagi untuk shoot produkRead More →

Mimpi apa entah Mr. Ery nak cari mentarang. Sudahlah tak pernah beli, makan pun tak pernah lagi. Aku google katanya mentarang ini sedap dibakar. Banyak terdapat di kawasan belah utara dan area Kuala Selangor. Kalau Mr.Ery kata nak pergi cari, memang akan jadilah pergi ke tempat yang ada mentarangnya. PasarRead More →

  Perut oh perut kenapa engkau membuncit? Bila badan kau dah kurus cantik, tapi bila pandang di bahagian perut, engkau mula rasa tidak selesa. Nak bergaya dengan baju cantik-cantik pun engkau akan fikir dua puluh kali. Mulalah engkau cari jalan nak pakai korset mahupun sapu ubat hilangkan lemak di perut.Read More →

  Assalamualaikum. Masih mood cuti Chinese New Year lagi ke ni. Maklumlah, aku tengok page view pun sendu semacam jer ni. Tak kisahlah, janji ada juga benda yang aku nak update kan dalam blog emarieys.com ini. Rumah Sewa Selesa Aku tahu, budak-budak sekarang memang nak cari rumah sewa yang selesaRead More →

Aku memang jenis hantu durian. Pantang orang ajak “jom, makan durian”..tak sanggup aku nak tolak. Masa pregnant orang cakap tak elok makan durian..tetap juga aku makan sampai 5 biji belasah seorang. Dulu, nak dapat durian tak berkira sangatlah sebab ada durian yang dijual selonggok. Sekarang, nak jumpa orang jual selonggokRead More →

Penangan projek baru Perumahan Penjawat Awam 1Malaysia (PPA1M) di Brickfields. Website PPA1M terus under construction beberapa hari. Ramai yang berpusu-pusu untuk mengisi permohonan projek baru PP1M Brickfields, Jalan Ang Seng, Kuala Lumpur walaupun tarikh tutup permohonan masih panjang sehingga 15/02/2018. PPA1M Brickfields Mana tak jadi rebutan, rumah di tengah-tengah bandarayaRead More →

Tahun 2018 semua pakat berniaga. Habis semua berniaga siapa yang nak membelinya? Tak semua perniagaan itu sama  urusniaganya. Ada yang berniaga produk kecantikan, produk kesihatan, produk berasaskan makanan, barang kemas, servis perkhidmatan dan lain-lain lagi kan. Orang yang berniaga produk kecantikan tidak semestinya tidak membeli produk kesihatan..tak gitu? Kursus ERead More →