Release Baby Turtle Aktiviti yang paling ditunggu-tunggu. Pengalaman sendiri untuk melepaskan anak-anak penyu. Kena hati-hati memegang anak penyu yer. Bukan boleh sebarangan pegang anak penyu ni, perlu pegangnya di sisi cengkerang. Hahaha, masa pegang anak penyu, rasa geli juga bila kakinya menggelepar kiri kanan. Tak sabar nak masuk laut yerRead More →

Aktiviti seterusnya diteruskan. Kali ini ke Kemaman, Terengganu. Sempadan antara Negeri Pahang dengan Negeri Terengganu. Selalu beli keropok lekor yang sudah siap dibungkus..siap dimasak dan siap digoreng lagi. Kali ini, kita beli keropok lekor yang dimasak di depan mata terus. Keropok Cap Intan Kami dibawa ke Keropok Cap Intan diRead More →

Sunrise watching, don’t miss it. Mata terkebil-kebil bangun awal pagi semata-mata tak nak lepaskan peluang tengok matahari terbit atau sunrise. Rasanya baru terlelap sejam, gara-gara Ayra tak sihat malam tu.. paksakan diri juga untuk bangun. Kejutkan kakak Azwa buat teman dan Ayra pun MamaEma bawa sekali. Risau kan sedar, mestiRead More →

Anak balik sekolah semalam mengadu dia kena perli dengan kawan sekelas. “Hitamnya ko Azwa”..Terasa terus anak.. Alahai siannya. Penangan family day selang seminggu. Kalau minggu sudah family day JTM di Melaka, minggu ni family day KBBA9 di Cherating lah pula. Hari-hari anak-anak terjun kolam, mandi air laut tak kira pagi,Read More →

Jenis Penginapan di A Famosa Resort. Dah kepenatan mandi dari pagi sampai petang.. hujan pun dah mula turun..apalagi mahu cari tempat beristirehat lah. Alang-alang dah boleh check-in, kemas-kemas barang terus cari tempat menginap di Condo D’Savoy.. Pelbagai jenis penginapan yang ada di sini antaranya hotel, villa, kondo dan apartment.  Read More →

Mek Ayra ni boleh ke nak main acara sukaneka kanak-kanak. Entah faham ke tidak cara permainannya. Bila ramai dah sampai, acara sukaneka pun dah boleh mula. Budak-budak memang excited sangat untuk masuk pertandingan. Maklumlah nak dapat hadiah. Acara Sukaneka Acara kanak-kanak dibahagi ikut keluarga dan diasingkan mengikut kumpulan warna. AdaRead More →

Pasal t-shirt biru yang MamaEma share jumaat lepas, sebenarnya MamaEma pergi ke Water Theme Park A Famosa Resort, Melaka. Sambutan hari keluarga anjuran pejabat Mr. Ery. Hari Sabtu lepas, ramai yang sangkut jem sebab ada kemalangan maut di susur masuk Senawang. Lori tanker bawa asid terbalik. Laluan KL-JB dan JB-KLRead More →