Assalamualaikum. Korang kaki camping? Pernah camping di Janda Baik? Best tau korang, camping di Sungai Kuali Camp Site, Janda Baik, Pahang. Tambah lagi bawa anak-anak tak tidur malamlah mereka. Sabtu dan Ahad lepas, MamaEma sekeluarga bercamping di Sungai Kuali Camp Site. Bawa dua orang anak saudara sekali. Nak bagi diaorangRead More →

Cuti sekolah telah kembali lagi. Seronoklah anak-anak bila dah cuti ni. Tambah seronok bila anak-anak dibawa ke tempat yang fun giler seperti theme park. Kali kedua lah MamaEma datang sini bersama keluarga dan juga team #KBBA9. Promosi Cuti Sekolah Sekarang hingga hujung tahun ini ada promosi cuti sekolah. Cepat-cepat korangRead More →

Cameron Highlands? Sebab frust sangat bila terpaksa balik awal dan masuk kerja. Punca itulah pergi ke sana. Eh, boleh ke begitu? Untuk ubatkan hati yang panas ni kan. Better pergi ke tempat yang sejuk. Nak balik ke Kuala Lumpur, tersinggah tanpa sengaja di Cameron Highlands. Ikut Lojing..Gua Musang. Saja nakRead More →

Hotel di Cherating, Terengganu, mana nak stay? Mana lagi kalau bukan the Legend Cherating. Satu-satu hotel yang dekat dengan pantai, kolam yang luas, bilik yang cantik. Ada plan nak bercuti ke Cherating? Tempahlah sekarang. Lagipun cuti sekolah panjang dah tak lama, paling dekat cuti raya Deepavali..seronoklah anak-anak dapat cuti semingguRead More →

Mandi kolam lagi ni…manalah tak terbakar kulit anak oii..stress mama ko ni anak weii. Tak sangka pula kat apartment pun ada kolam renangnya. Alang-alang anak pun dah nampak kolam, terus cakap “esok nak mandi sini”.. Bertabahlah mamanya. Esok, pagi-pagi ada senamrobik..tapi nampak ramai yang tak join..masih kepenatan agaknya.. masa inilahRead More →

Release Baby Turtle Aktiviti yang paling ditunggu-tunggu. Pengalaman sendiri untuk melepaskan anak-anak penyu. Kena hati-hati memegang anak penyu yer. Bukan boleh sebarangan pegang anak penyu ni, perlu pegangnya di sisi cengkerang. Hahaha, masa pegang anak penyu, rasa geli juga bila kakinya menggelepar kiri kanan. Tak sabar nak masuk laut yerRead More →

Aktiviti seterusnya diteruskan. Kali ini ke Kemaman, Terengganu. Sempadan antara Negeri Pahang dengan Negeri Terengganu. Selalu beli keropok lekor yang sudah siap dibungkus..siap dimasak dan siap digoreng lagi. Kali ini, kita beli keropok lekor yang dimasak di depan mata terus. Keropok Cap Intan Kami dibawa ke Keropok Cap Intan diRead More →