Ikan Bakar Belakang Istana Aku sekeluarga memang suka makan dan selalu makan di luar. Dalam seminggu, memang akan ada makan di kedai. Yealah, ada hari penat nak masak, ada hari rasa bosan nak makan masakan sendiri. Makanan di luar selalunya menjadi pilihan aku sekeluarga nasi ulam, nasi ikan bakar, atauRead More →

Lokasi Percutian Umang-Umang Chalet Melaka Best. Sabtu lepas mamaema sekeluarga ke Melaka. Family day rakan kerja Mr.Ery. Setiap tahun team kerja Mr.Ery akan buat family day. Awal tahun mula collection untuk rancang pergi bercuti ramai-ramai. Geraklah kami sekeluarga lebih kurang jam 10pagi. singgah RnR untuk sarapan. Masing-masing tak gerak sama.Read More →

Penangan wayang Rock Bro di Mines. 28 Okt 2016, Mr.Ery ajak tengok wayang Rock Bro dengan geng Urban Crewz. Pucut dicita ulam mendatang. Orang nak belanja, kita pun setujulah. Lagipun tarikh itu, hari lahir mamaema. Kiranya hadiah hari lahirlah kan. dah dapat present dari Mr.Ery tepat jam 12.00 t/mlm sebelumnya.Read More →

Hotel Sheraton Imperial Kuala Lumpur. Hotel bertaraf 5 bintang di tengah bandaraya Kuala Lumpur. Pergi mana-mana hotel, mesti nak cari yang bilik tidur selesa baru sedap tidur dan ada kolam renang untuk anak-anak mandi. Kalau dah hotelnya bintang bertaraf 5, mestilah hebat di mata dan hebat dihati. Masuk bilik terusRead More →

Masalah obesiti di kalangan pelajar sekolah rendah. Semakin ramai pelajar sekolah rendah mengalami masalah berat badan atau obesiti. Baru tahun satu saiz badan dah macam tahun 6. Nak bersukan pun terhad, apatah lagi nak belajar di dalam kelas. Masalah obesiti ini kebanyakan berpunca dari pemakanan harian anak-anak sejak kecil lagi.Read More →

Cara Hilangkan Kesan Pelekat Roadtax. Petang-petang begini, hari ini nak kongsikan satu tips untuk hilangkan kesan gam pelekat roadtax kereta atau sticker. Buruknya pandangan bila nampak ada kesan gam melekat di cermin kereta kan. Ada yang sanggup lekat roadtax baru di bahagian lain. Kesan yang lama tinggal begitu sahaja. CaranyaRead More →

Muzium Kapal Selam Melaka terletak di Pantai Klebang. Tengok replika kapal selam di belakang aku macam rupa dugong pun ada. Besar sungguh kapal selam ni. Mana tak besarnya dah berat pun cecah 1,200 tan. Nak bawa naik ke darat pun dengan trailer khas yang ada 480 tayar. Berdiri di bawahRead More →

Melalui portal rasmi Jabatan Perumahan Negara ini ada senarai nama-nama syarikat yang terlibat dalam projek sakit, projek terbengkalai dan senarai hitam pemaju perumahan. Dinasihatkan, mana-mana yang ingin beli rumah lebih baik selidik terlebih dahulu nama-nama syarikat yang berkaitan. Syarikat Pemaju Bermasalah Bila selidik, memang syarikat ini salah satu syarikat yangRead More →