Pasar Malam Kota Kinabalu

berkenalan lagi dengan dua aweks sabah.. yeaa orang kat sini baik-baik bha… jumpa kat shopping complex saja..tanya mana kedai jamilah yang supply pearl kan…tapi orang cakap kedai ni memang banyak jual pearl ada yang mahal..ada yang murah..tapi tiruan… terus dibawa kami bertiga cari kedai itu… tak boleh pula nak ambil gambar kat kedai jamilah ni… kabur mata pergi sana…berkilauan… itupun singgah dan nengok saja…tak keluar duit pon…uhuks..pastu dibawa kami ke pasar malam kat sana…ronda-ronda sambil chit chat..diaorang ni muslim tau… belah kiri tu as..dan kanan saya tu ina… thanks dear…sudi temankan akak dan dua teruna bujang tu…

 

Binatang pelik-pelik

kebetulan ada member kirim cengkerang yang letak kat telinga akan bunyi ‘berdengung’… jalan lagi ke pasar filipin…tapi mahal sungguh harga yang diletak… minta awek sabah ni yang tanya.. itupun mahal juga…akhirnya awek sabah ni bawa ke tapak pasar malam basah..cari kat sana…yea, jumpa pun… harga pun tak mahal..leh dapat RM 10.00 saja..

 

 

ini apa? agar-agar atau rumpai laut?

 

 

kuda laut pun ada dijual… peniaga tu tawar kat kami-kami ni suruh beli.. benda ini boleh buat ‘jahat’ kat orang tau..oh, bahayanya…

 

 

makan sudah..pasar malam pun sudah…pasni pulau pula…

daaaaaa

 

About emarieys

Ema has written 1139 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, product review.

PTT Outdoor
News Reporter
Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, product review.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge