Pejam celik pejam celik, dah hampir hujung tahun. Anak-anak pun dah habis peperiksaan akhir tahun. Tengah tunggu result keluar di saps. Semak tadi, belum lagi keluar. Tak sabar nak tengok keseluruhan markah anak. Ada juga yang dah tahu result beberapa kertas yang anak bawa balik. Harga buku teks sekolah kebangsaanRead More →

Cameron Highlands? Sebab frust sangat bila terpaksa balik awal dan masuk kerja. Punca itulah pergi ke sana. Eh, boleh ke begitu? Untuk ubatkan hati yang panas ni kan. Better pergi ke tempat yang sejuk. Nak balik ke Kuala Lumpur, tersinggah tanpa sengaja di Cameron Highlands. Ikut Lojing..Gua Musang. Saja nakRead More →

Seronok bila tengok anak-anak masuk larian. Terkedek-kedek anak yang umur 4 tahun berlari. Mulalah ada aksi menangis tak nak lari, menangis sebab takut dengan ramai orang, menangis sebab tengok ada yang muka berconteng bagai. Pengalaman pertama untuk anak-anak MamaEma sertai larian yang melibatkan orang luar. Kira persaingannya besarlah. Itupun siRead More →

Assalamualaikum. Tengah bercuti ke tu? Maklumlah cuti panjang minggu ni kan. Dari bosan tak ke mana-mana apa kata jom follow MamaEma. Tapi ke mana? Sebelum tu, layan video di bawah dulu…lepas tu subscribe terus. Eh. Okey, dah tahukan MamaEma ke mana. MamaEma dan anak-anak ke Himalaya Wellness Boutique nak cariRead More →

Masalah yang selalu dihadapi bagi wanita bertudung adalah mencari shampoo rambut yang sesuai. Betul tak?  Bagi wanita, rambut ibarat mahkota yang perlu penjagaan rapi. Wanita bertudung akan merasa stress bila rambut mereka menghadapi masalah seperti kelemumur, keguguran rambut, rambut berbau ‘busuk’, kepala gatal dan sebagainya. Jadi, perlulah mencari shampoo yangRead More →