Loading...
AqeelAzwaParentingRestoranSpecial Day

Nan Royal, Nan Royal, Nan Royal

mama ni, nan royal. nan royal. nan royal.

anak pun macam dah naik jemu pergi nan royal ni. habis tu kakak, tempat paling dekat dan boleh masuk dengan selera mama dan ayah. sinilah mama datang makan kakak oiii. lagipun mama dan ayah yang nak sambut anniversary ni. kakak dan adik patut tinggal kat rumah saja. issh, tak sampai hati kami nyer mahu tinggal anak semata-mata nak dating berdua.

kakak nak makan mekdi la mama.

aik, mama yang nak makan atau kakak yang nak makan. mekdi makanan tak kenyang. makan mekdi time tengahari saja baru best sebab harga murahlah kakak.kedekut punya mama kan.

baik makan nasi. kenyang sampai pagi.

sinilah tempat yang selalu kami pergi untuk makan. Restoran Nan Royal dekat dengan Sungai Besi. depan simpang tiga nak ke UPNM. servis perkhidmatan pun okey. taklah tunggu lama biarpun orang ramai. orang siam. sebab bila kami order, terus kami loghat kelatelah. tapi loghat kelate siam dengan kelate asli ada bezanya.

Nan Royal Sungai Besimalam saja malam special. tapi order yang biasa kami makan saja. time ni ikan kembung masak asam tak sampai lagi. kerang bakar pun sama. tapi tak tunggu pun, sampai saja nasi terus masuk mulut.

Somtamfirst time belajar makan benda atas tu kat sinilah juga. dipanggil somtam. masam-masam pedas rasa dia. makan ratah gitu jer.

Kedai makan Nan Royal

entah kenapa malam special kami, si kakak mahu dipanggil cinderella. asyik-asyik kena panggil cinderella.

sila duduk cinderella

cinderella, duduk diam-diam erkh

kakak ni kalau dipuji memang perangai baik sekali.

adik pula makan nasi semulut saja. terus ma, nak air. das.

itulah special ulangtahun kami…nak tunggu special besday pulak nanti…ahaks

About emarieys

Ema has written 1178 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, product review.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE