international license

Akhirnya Dapat Lesen Memandu Antarabangsa Yang Simple Giler

Akhirnya dapat juga lesen memandu antarabangsa yang memang simple giler.

Tapi sangat penting dan berguna.

Jauh beza dengan lesen memandu Malaysia punya.

Pakai kertas A4 warna kuning..potong 2..lipat 2.

Pergi kedai laminate bagi tahan lama.

Cara Dapatkan Lesen Memandu

Tak sure negara lain caranya macam mana..

Mungkin ia berbeza..

Aku share ikut pengalaman aku kat sini saja.

lesen memandu antarabangsa

Time aku, memang ambil masa lama..hampir 2 bulan nak siap.

Ikutkan tak ada pun lama sangat..seminggu pun boleh dapat.

Hampir 3 minggu ni, bawa kereta secara illegal.

Yealah siapa nak hantar ambil abang handsome sekolah kan.

Entah apa punca masalah yang lambat sangat nak siap.

Masalahnya 1 – Pegawai yang handle sedang cuti..itu yang diberitahu.

Cara mereka kerja kat sini.

Bila seseorang itu cuti..maka kerjanya pun akan cuti..sehingga orang itu balik.

Tak akan ada orang yang akan ganti untuk setelkan kerja.

Aku punya kes, pegawai nya cuti..bila dah masuk kerja..pun tak selesai juga.

Bila call tanya, baru minta nak gambar passport.

Ambil lagi masa.

Terpaksalah..push call selang 2 hari..

Semalam barulah dapat lesen memandu antarabangsa Conakry, Guinea.

Mohon lesen memandu kat sini tak perlu driving test bagai.

Cukup dengan sertakan lesen memandu Malaysia.

Diberi kuasa memandu di Republik Guinea selama 1 tahun

Setahun sekali kena renew lah jawabnya.. lesen kategori B

Boleh panjang langkah lepas ni..dah ada lesen memandu sini.

 

 

 

 

About emarieys

Ema has written 1249 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, and review.

malaysian blogger

emarieys

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, and review.

View all posts by emarieys →

One thought on “Akhirnya Dapat Lesen Memandu Antarabangsa Yang Simple Giler

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge